Când a apărut noua generație de plăci video de la Nvidia oamenii au lăsat să se înțeleagă că performanțele de plăci video de desktop sunt aceleași cu cele de laptop. Așadar, n-ar trebui să fie o diferență că îți iei laptop sau desktop că performanțele ar fi aceleași.
Așa zicea băiatul ăla care și-a făcut casa pe net alături de cavalerii lui, așa ziceau și alții pe vremea aia.
Mie mi-a dat un pic cu virgulă treaba pentru că n-ai cum să faci performanță pe ceva minimalist. Sistemul ăsta de la MSI avea placa video clasică, cu răcirea normală, în timp ce, pe laptopuri, chiar și cele de genul Clevo nu aveau aceiași performanță ca una de desktop. Nu ai tehnic cum să faci asta, cel puțin momentan.
Oricât de mult sau puțin se vând PC-urile în ultima vreme, oricât de mult încep să o dea pe lângă gard alții, treburile rămân așa ca la început: desktop > laptop. Cu cât e mai mic, cu atât șansele sunt mai mari ca produsul să fie mai slab. Chiar și pe telefoane se întâmplă lucrul ăsta, de asta avem telefoane cu răcire mai sănătoasă, când vorbim de cele de gaming: Razer, Asus sau cine mai fabrică genul ăsta de dispozitive.
Costin a zis
Nu-i evident ca totul se rezuma la volume?
vasile a zis
Vai ce dezamagire, adica ce e mic e si prost?!
Razvan Stefan a zis
Este evident. Ai doua probleme: racire si consum.
Costel Dragici a zis
Confuzia este generata de eliminarea vechiului „M” de la coada denumirilor de placi video. Insa sa fie clar: se face diferentiere intre placile de desktop si placile pt laptop, la nivel margin de cunoscatori. Nu doar cei de la laptopcheck precizeaza 2060 (laptop) si 2060(desktop), ci multi revieweri si chiar si o buna parte din vanzatori. Diferența exista pt cei care se intereseaza macar putin. Nu este tinuta secret.
Doar Nvidia a vrut să pacaleasca prin denumirea lor comunca.
Laptop Refurbished a zis
Foarte bine punctat: Racire si consum.
Daca vrei performanta implicit putere, obligatoriu vei avea consum mare de energie. Cind spun consum mare nu va refer la faptul ca se va roti contorul ca ventilatorul insa ne raportam la energia ce poate fi stocata intr-o baterie de lapop si/sau cea furnizata de un incarcator de laptop. Daca pentru o unitate PC cumparam surse de alimentare de 500, 600, chiar 1000W si conectam alimentarea placilor video direct la sursa si nu doar prin slotul PCIe ce este limitat, majoritatea laptopurilor au alimentatoare de 19.5V / 2.25A, 3.34A, 4.6A de unde Puterea maxima de alimentare a intregului laptop este 45 / 65 / 90W, exceptie fac citeva modele pentru gaming si cele profesionale pentru proiectare de care nu are rost sa discutam. In concluzie 90W laptop VS 600W – 1000W la calculator.