Într-o lume în care serviciile de streaming ajung din ce în ce mai ieftine, iată ca avem și plăci video fanless. Ce-ți poți dori mai mult de atât?
Performanță?! Eh… mai târziu vine și ea.
Serios vorbind, nVIDIA GTX 1650, de la Palit, pare a fi o placă video fără ventilatoare.
Tehnologia de răcire oricum a avansat pe plăcile video. Majoritatea, inclusiv cele mai performante, au un senzor ce pornește ventilatoarele undeva pe la 60 de grade, iar acestea au ajuns atât de ok încât încep să fie din ce în ce mai silențioase.
Sigur, când te duci la avioane precum 2080 super nu prea mai poți sa ai pretenții de silențiozitate. Crește consumul, crește zgomotul, dar crește și performanța.
Dar GTX 1650 are și suport RayTracing, are ceva CUDA, consumă undeva la 75W, așadar poate lua din portul PCI Express suficientă putere pentru alimentare și ar trebui să-ți faci treaba cu aceasta.
Sunt curios ce temperaturi vor fi la astfel de modele…
Nu prea înțeleg, de ce se vorbește, totuși, de aceasta, având în vedere că urmează să apară generația a 3 a de plăci video.
ice4you a zis
La Asus am apreciat DirectCU II ala al lor, pe cat de eficient, pe atat de silentios folosit in conditii de idle, ca in full-load nu poti sa mai ai pretentiile astea. Oricum ar fi, eficienta si racirea au avansat mult, imi aduc aminte ca acum doar cativa ani nu exista asa ceva, variantele silent fiind mult down-clock’ate pentru a face fata racirea aia fanless, iar restul erau un soi aspiratoare, indiferent de modul in care foloseai placa aia.
P.S. Se vorbeste de GTX 1650 pentru ca va fi viitoarea placa „hibrid” entry-level.
Marius Cucu a zis
Dap, era o treabă mișto. Eu acum sunt fan Gigabyte ca brand de placă video, dar pur și simplu sunt prea mari pentru carcasele mai micuțe. Știu că toate fac treabă bună și încerc să am minim 2 ventilatoare. 🙂
ice4you a zis
Gigabyte au fost cam primi care au iesit pe piata alaturi de Gainward cu solutii de astea silentioase, dar si unii si altii au aceiasi boala a dimensiunilor foarte mari. Asus a reusit cumva sa lucreze la partea asta, nu sunt mici nici ale lor, dar cumva au reusit sa reduca din dimensiunea aia.
Marius Cucu a zis
Prea puțin, dar oricum… răcirea nu ar trebui să mai fie problemă. Nici măcar la high end. Bine, 2080 Super e destul de mare, mai mare ca 2070.