Am scris cu ceva entuziasm despre ceea ce s-a lansat la CES în materie de laptopuri. Evoluție există, fără doar și poate. A venit, însă, la test LG Gram, un laptop pe care l-am așteptat mult timp și chiar mi-a făcut plăcere să-l testez.
Totuși, dacă tot este un laptop ce nu este dedicat jocurilor, am zis că trebuie să îl bag și un pic la treaba:
- Photoshop
- Davinci Resolve
- Capture One
- Counter Strike
Hai că la primele 3 se descurcă cum se descurcă, cu un proxy mai scoți pârleala, dar atât. Dacă intri pe un joc, pe un FIFA, pe un Counter-Strike sau ceva cât se poate de slăbuț, dacă ne raportăm la Fortnite sau alte jocuri mai complexe s-ar putea să dea cu virgulă.
Și așa, dacă vor funcționa la început asumați-vă că vine vremea în care răcirea o să îi vină de hac laptopului.
dam167 a zis
Da, ai nevoie de GPU dedicat, doar că aia consumă. Dacă funcționează la început ar trebui să meargă la fel și după 3 ore sub sarcină, atâta timp cât nu strici tu fluxul de aer al laptopului – dacă nu merge tot așa, e un laptop prost. Am un MacBook Pro 2016 care sărea la 100 de grade, apoi cobora la 90-95 cu viteza de bază sub sarcină (normală, nu sintetică). Dar stătea așa ore, pe masă, fără cooler sau alte accesorii.
Nu răcirea e problema, ci alimentarea. Chiar și dacă ar putea fi răcite cipurile, un laptop nu le-ar putea alimenta – dacă ai o sursă externă ăla nu mai e laptop. Din primele teste n-a rezolvat nimic Intel cu efficiency cores alea din punctul ăsta de vedere.
Marius Cucu a zis
Într-adevăr, consumă, dar nu faci performanță fără curent. 😀