Black Friday-ul de anul trecut a fost o surpriză pentru mine. Au fost cifre foarte bune pentru blog, încă de la primele ore ale dimineții. Vedeta a fost Philips PUS8536. A fost și un context bun, din toate punctele de vedere. Dar eu o să țin minte cele 77 unități dintr-o zi. Eh, Philips în fiecare an a împachetat un televizor best buy în Philips The One. Au mai multe modele, de obicei, dar aleg să promoveze unul singur pentru a fi mai ușor de reținut pentru oameni. Au făcut ei o statistică, ceva, au zis că le merge bine ca lumea să știe de un produs hero.
Dar au vrut să meargă un pic mai spre nișa celor mai pretențioși și să ofere și panouri mai bune, spre 100 Hz. Mai mult, cred că putem să folosim și gluma internă: Philips The One e două anul ăsta. Nu aveau de ce să strice brandul celui vechi, așa că au mai scos și modelul de 100 Hz, există și cel pe 50 Hz, evident, la un preț mai mic.
Anii trecuți eram cu ochii atent spre orice înseamnă panou pe 100 Hz. Și în categoria asta de preț nu aveai ce recomanda de la Philips. Aveau fie OLED ce era foarte scump, fie cel pe 50 Hz care era foarte dotat, dar mai ieftin. Pe 100 Hz nu puteau fi competitivi pentru tot ceea ce ține de LCD-uri. Pardon, LCD cu iluminare LED.
Așadar, ca să le identificați ar trebui să știți că:
- Philips 8507 este disponibil în 4 diagonale – 43”, 50”, 58” și 65”
- Philips 8807 este disponibil în 5 diagonale – 43”, 50”, 55”, 65”, 75” și 86”
Mai exact:
Eu am avut la test Philips 8807 de 50′ dintr-un singur motiv: vreau să îl pun și pe Youtube și ăsta mi-e spațiul în mobilă. Dacă nu, aș fi preferat o diagonală mai mare, măcar 55′ sau chiar 65′.
Imagine
Eu zic că imaginea este OK când plecăm de la o mișcare „corespunzătoare”. Oricât de mult motion blur ai avea din software, când ai panoul care poate să facă asta rezultatele sunt mult mai bine. Anii trecuți, cei de la Sony aveau cel mai bun preț pentru 100 Hz, iată că anul ăsta Philips a venit cu o versiune îmbunătățită a Philips The One și poziționare diferită.
Orice ai face, când te întorci de la OLED la LCD diferențele există. Sigur că nu vorbim de aceeași categorie de preț, de poziționare, însă dacă știți că puteți să faceți un efort și că puteți să fiți atenți la imaginile statice, eu zic că merită din plin, avantajele unui OLED chiar există. Recunosc, în primă fază eram cât pe ce să zic: ce avem aici?! Oare e ce trebuie?
Partea mișto la Philips este că, de fiecare dată, reușesc să pună mai toate codecurile disponibile și ai acces la toate formatele HDR de pe piață.
Ai Dolby Vision, HLG, ai HDR10, HDR10+ și DTS, practic nu trebuie să îți faci griji că vreun tip de material nu va fi suportat de televizor. Eu n-am nimerit nimic cu probleme.
Cât ține de partea de marketing trebuie să amintim că ei mizează pe procesorul de imagine P5 Perfect Picture.
Știu că este o întreagă dezbatere privind panoul, VA sau IPS, acesta vine cu panou VA. Deși sunt avantaje și dezavantaje pentru ambele tehnologii, dacă privești dintr-un unghi ciudat televizorul, mai ales că eu am avut spațiu limitat o perioadă se vor simți diferențe la unghiurile de vizualizare. În mod normal, nu îți dai seama, te uiți perpendicular sau un pic din lateral. Panoul este VA și este glossy.
Nivelul de negru este foarte bun, în limitele tehnologiei, așa cum se poate observa și în pozele de mai jos, iar nivelul de gri este suficient de OK. Panoul este uniform, din testele realizate de mine.
M-am jucat atât de mult cu profilele de culoare încât ajunsesem să activez procesarea MPEG și zgomotul de imagine încât mi-a dus imaginea în bălării. Efectiv, se vedea mai prost decât un televizor de acum 6 ani de zile. Nu faceți ca mine!
Televizorul are un soi de optimizator de imagine, exact ca la televizoarele de top, în funcție de preferințele fiecăruia. Te invită să setezi un pic luminozitatea, să setezi nivelul de culoare, un pic de sharpness. Recomand să îl folosiți după gusturi.
Interesant este că televizorul este Calman Ready. Ce mi-ar fi plăcut ar fi fost să facă parteneriat cu Calman și pentru versiunea Home, nu doar pentru cea profesională. Probabil că anii următori se va întâmpla și lucrul ăsta.
Ambilight
Sunt singurii cu treaba asta, au patent pe așa ceva. Nu veți găsi decât improvizații ce nu au chiar legătură cu ceea ce oferă ei, nu ai deplin control pe funcții.
Avem ambilight pe 3 laturi, cu funcții pentru video, pentru audio, e ce trebuie. Eu unul sunt fan. Pentru prima dată am citit și eu cu atenție instrucțiunile și am văzut că pentru a putea să se desfășoare cum trebuie ambilghit-ul, Philips recomandă să aveți minim 15 centimetri până la perete. Ba chiar, dacă le porniți, veți scoate maximum 2-3W pentru el. Pentru modelul de 55′ ei anunță că ledurile consumă fix 3W.
Eu sper să fie ultimul „sezon” în care testez în mediul ăsta și de la anul să pot să îi las și eu suficient spațiu să se desfășoare. Da, e cea mai bună variantă pentru mine pentru a da o culoare camerei.
Suportul de televizor
Anii trecuți au avut suport destul de mișto pentru seriile de LCD-uri. Chiar le apreciam, dar probabil că undeva au fost nevoiți să taie din costuri ca să aibă opțiunile acestea, în categoria asta de preț.
Suportul este fix. Nu poți să faci stânga dreapta decât complet, cu tot televizorul.
Sunet
Dacă anii trecuți făceam diferențierea prin faptul că primești android, primești panou oarecum asemănător, iată că anul ăsta au reușit să pună un preț sub Sony în categoria asta de preț. Probabil că vor să prindă o cotă de piață și mai mare pe zona noastră.
Sunetul este decent, nu aș zice că Philips nu știe să facă ceva mai bun de atât. Are tot felul de AI-uri ce te mai ajută un pic să dai ceva boost pe alocuri sunetului, iar Dolby Atmos face treabă decentă, dar recomandarea mea ar fi să aveți un soundbar. Anul ăsta nu au mai trimis nimic la test, însă experiența este total diferită cu un soundbar.
Difuzoarele sunt de 10W bucata și sunt Okeiș. Ar fi fost buni și vreo 5W pentru un mic bass, să poată să creeze ceva mai multă spațialitate.
Software
Eh, n-am să vă mint, android-ul e ceva mai greoi decât ce oferă tot ei pe OLED-ul lor: Philips 807. La modul că pot face lucrurile și mai rapide, dacă vor.
Televizorul a venit cu o actualizare de firmware și vă recomand să o faceți. Anii trecuți au fost câteva situații pentru televiziunea prin cablu și fiind un TV pentru marea majoritate asta am testat pentru prima dată.
Sistemul de operare este android 11, are 4GB de RAM și 16 de stocare. Procesorul este MediaTek MT9970A.
Deși eu nu sunt activ pe partea de jocuri pot doar să amintesc că televizorul suportă VRR și HDMI 2.1. În plus, este compatibil cu AMD Freesync Premium(în timp ce Philips 8507, modelul pe 50 Hz nu are suport). De altfel, chiar are și o bară de gaming disponibilă, bară ce nu era integrată pe seria din 2021. Ca input lag declarat este de 9 milisecunde.
Au adăugat și ei, ca să fie în trend cu ceilalți producători. Fiecare aduce un slideslow pentru televizoare. Eh, ei au avantajul de a avea și ambilight-ul acela și ai un alt vibe. În fapt, eu de multe ori, dacă ascult muzică și las televizorul pornit și plec din cameră, opresc imaginea.
Telecomandă
Nu, nu sunt 2 telecomenzi, ci doar voiam să vă arat diferențele de la unul la altul. LCD vs OLED. Cea din dreapta este telecomanda pentru Philips 8807, în timp ce în stânga avem telecomanda pentru Philips 807.
Nu există iluminare pentru aceasta, iar tastele sunt un pic diferite. Eu nu înțeleg de ce aleg să facă telecomenzi diferite și nu merg pe un singur model.
La partea de aplicații, ei insistă cu buton pentru Rakuten TV. Sunt singurii de pe piață. Am testat, la un moment dat, imaginea este OK acolo, dar a venit Disney+. Mi-ar fi plăcut ca aplicația să fie măcar preinstalată, dar evident că poți să o instalezi fără probleme din Google Play. Pare că revoluționează imaginea și codecurile. E altceva. Am rulat câteva filme ce suportă Dolby Vision și Atmos și nivelul de detaliu este foarte bun.
Îmi cer scuze la domnii Philips că am prioritizat OLED-urile, deși televizorul acesta este în casă de mai bine de o lună de zile.
Recenzie Philips 50PUS8807
Păreri Pro
- panou Direct LED pe 100 Hz
- ambilight
- integrare Calman
- VRR
- compabilitate AMD FreeSync
Păreri Contra
- dacă au reușit să îl facă să se miște mai bine ca anul trecut, știu că pot să-l facă să pornească mai repede
- 2 porturi HDMI 2.1, 2 HDMI 2.0
În categoria aceasta de preț pot spune că este cel mai bun televizor de pe piață. Dacă ne uităm la dotări, mai ales că are android, eu zic că e un televizor ce-și merită banii.
ice4you a zis
La partea de sunet implementau wOOx Technology pe modele lor din gama superioara, o inovatie fabuloasa ce elimina nevoia unui sistem suplimentar de sunet, oferind pe langa un sunet puternic si clar pe toate frecventele datorita egalizarii active, un bass profund prin subwooferul discret integrat, si un software care iti permitea pe langa cateva setari predefinite cu posibilitatea setarilor manuale in functie de preferinte si salvarea lor in mai multe variante. E pacat ca au renuntat sa mai implementeze tehnologia asta, care chiar facea diferenta fata de orice exista pe piata, din cate am citit aceasta find acum cumparata si dezvoltata de Fender pentru produsele lor, pe o perioada de 10 ani.
Marius Cucu a zis
Nu aveau cum să fie competitivi. Tind să cred că strategia lor a fost să bată tot ce înseamnă competiție pe zona asta. E posibil ca modelele ceva mai mari în diagonală să îți dea altă senzație. Eu, la cel de 50′ n-am remarcat nimic notabil, setându-l pe AI.
Da, când intră Dolby Atmos sună mai spațial, dar tot aș vrea soundbar lângă.
ice4you a zis
Competitivitatea asta pana acum cativa ani era data de atentia la detalii pana cand tot ce a mai contat a fost diagonala mare si implementarea noilor tehnologii pe partea de „smart”, imagine si design … si aici facand tot mai multe concesii si nu ma refer doar la Philips. Ziceai de picior, pentru multi poate parea banala remarca ta legata de piciorul televizorului, da pana si piciorul ala candva era unul muncit si patentat pentru a oferi o experienta cat mai buna celor care utilizeaza asa ceva pentru ca desi trendul e ala cu montatul pe perete, nu toata lumea prefera varianta asta de fiecare data, iar piciorul ala de la Philips pe langa stabilitate (era greu ca dracu), oferea si posibilitate de a il pivota dupa nevoi. Par detalii marunte, insa au taiat de ici, au taiat de colo … lucru ce i’a indepartat de ce era odata standard de calitate al unui produs de calitate superioara si care facea diferenta fata de unul entry level, dincolo de calitatea panelului. Poate ca am sa scriu si eu vreodata ceva legat de asta si viitorul incert al inovatiei la care se pare a se pune frana prin tot mai cretinele standarde energetice.
Marius Cucu a zis
La OLED-ul de anul ăsta au „piciorul mobil”. Am impresia că sunt singurii. N-am observat la Samsung, la LG, la Sony asta. Nu știu dacă mă ajută atât de mult. Adică da, acum că am canapeaua în unghi ar fi nevoie. În rest, eu sunt obsedat ca totul să fie centrat. Când mă întorc cu canapeaua în poziția inițială, zău că mai umblu la stand.
Materialele sunt OK pe el, are un soi de aluminiu pe acolo, pe margine, nu e chiar plastic.
Cred că premium rămâne pe zona de OLED-uri, deși nu pot zice că îmi place ce-am văzut la LG ca „premium”. La Philips pe OLED, chiar și mediu, e bine. O să încerc să termin și recenzia de acolo. Nu știu ce să zic de miniLED, am văzut doar modelul de anul trecut de la Samsung și era OK. În rest, nimeni nu l-a arătat.
Pantea a zis
Salut Marius, te întreb dacă ai în proiect să faci recenzie la modelul TCL C835 un model 2022 care se „bate” cu Sony și Samsung raport calitate preț, un model reușit care posibil poate fi cumpărat pe comandă și în Romania. Mulțumesc. O zi bună
Marius Cucu a zis
Salut. Momentan, nu am contact cu TCL, din păcate. Știu că se reorganizează și poate în viitorul apropiat reușesc să testez și ceva de la ei. Pe lista scurtă mai am un TV de la Philips, un LG și abia după și încerc să văd ce zic și oamenii ăștia. Dar n-am un contact direct momentan, nu promit nimic. 🙂
vali a zis
Dl Marius folosesc tv-ul pt. divetisment dar si info, scormonesc ! Ma apropii de 70 de ani si cel putin 6-8 ore pe zi le petrec pe tv. Am un Lg full hd 81cm de 8 ani. se vede impecabil dar imi trebuie ceva mai mare, un 108 mi-e bun ! Am avut in casa in probe un samsung , un philips ambele uhd 4k !M-au rupt cu negrul si albul stralucitor , oricat le-am setat nu m-au aranjat ! Am revenit la Full Hd tot philips low entry 1400 ! Bun ca imagine culori mai apropiate de natural dar nu-mi lucra zoom-ul sa scot dungile sus jos !E vreo setare care n-am accesat-o sau era defect ! Apropo am citit multe reviw-ri despre 4k-uhd ! Multi tipi din State, ingineri sustin ca-i o mare facatura ! unul dadea exemplu 50 filme iesite pe piata in 4k dar filmate in 2k si refacute in laboratoare ! Ridley Scott declara ca nu va filma niciodata in 4k pt. costuri si amanuntele sunt irelevanre pe un ecran de 12m ! Deci as ramane la philipsul full hd dar ma oftic ca nu-i merge zoomul ! Ceva pana-n 1800 cu culori cat mai naturale nu stridente la 43” imi mai puteti recomanda , LG-ul tot tenta aia inyunecata o are sau sa iau magazinele la picior ! TV-ul merge si ca tv dar 80% e cuplat la PC , v-am rupt , scuze !
Marius Cucu a zis
Diferența strict pe rezoluție este inoportună. Sunt total alte aspecte de luat în considerare la un televizor, în general. Filmele actuale se fac pe rezoluții mari, 8K, RAW, filmele foarte vechi probabil că sunt 2k, dar repet nu sunt singurele criterii. Poate că se refereau cei din State la UltraHD versus 4k unde da, s-au făcut niște compromisuri legat de rezoluție, dar și upscalling-ul are rolul lui.
Prin zoom înțelegem bara neagră de sus și se jos? (safe margins)
vali a zis
Da ,anumite formate,au dunga neagra sus, jos ! prin zoom pe vechiul LG pierd din laterale ceva dar imaginea centrala se mareste ! V-am cerut parerea pt, ca tipul de tv care-l luasem nu reactiona , nu marea ecranul nici din setarea zoom nici, umplere ecran,etc. Asa sunt din fabrica sau avea asta probleme ? Sa-mi fie iertata intrebarea Parfum de femeie este vechi,+ multe altel capodopere dupa anii 90 ! Un Casablanca, ceva cu Bette Davis alea da ( chestie de gust, generatie)-Multumesc !
Marius Cucu a zis
Fix pe același material se întâmplă ce spuneți?
AD a zis
Eu ii am deja de peste 3 sapt, este peste x93j pe are l-am avut. Din toate punctele de vedere. Daca si pot sa ii duci la un calibrator sa ii calibreze mai bine este minunat. Samsung daca vrei sa fie nenatural imaginile, fara DTS, cu un blooming se poate;)
Ai din Ungaria informatii de la un calibrator care l-a folosit deja (la finalul clipului la fel si el spune ca este peste orice LED in anul 2022).
Si Marius, daca ii aduce de la Emag (ptr ca vad ca pot intr-un final sa aduca si ei) ii calibreaza o sa iti dea informatile lui:
Marius Cucu a zis
Eu zic că oriunde se poate rezolva cu imaginile nenaturale, dar da, Samsung tinde să dea cu luminanța mai sus și culorile se duc aiurea. Acum au parteneriat și ei cu Pantone, dacă au influență ca la telefoane ar trebui să vedem culori mai bune și acolo. Pe OLED e ce trebuie.
În plus, oriunde ai Netflix Certificated Mode sau Filmmaker Mode sau ce mai știu ei să inventeze pentru culori, lucrurile sunt din ce în ce mai bune pentru omul obișnuit.
AD a zis
Cred ca, pentru OLED Samsung este la spre ultimii dintre cei care fac. Din pacate. Incepand cu numerele de pe tricou ca si la fotbal : Panasonic, Sony, LG/Philips (modelele de anul asta), si apoi Samsung.
Cel putin este punctul meu de vedere pe baza la foarte multe reviews si analize.
Daniel Bis a zis
Televizor Philips LED 65PUS8807/12, 164 cm la 4700 lei e foarte scump, umflat artificial cu pompa … poate o sa fie redus la jumatate de BF :)))
Astept la 65PUS9206/12 tot 164 cm, dar cu Amblilight pe 4 laturi (e de anul trecut dar e totusi seria 9 fata de 8) si care a fost si 4000 lei … poate o sa fie pe la 3500 de BF :)) desi nu prea cred
Marius Cucu a zis
Fix asta am zis și pe rețele. Philips 807 care urmează la recenzie, înainte să încep recenzia era 9988, acum e 11999.
Daniel Bis a zis
Asta e televizorul din lista care nu respecta standardele de eficienta si din Martie nu se va mai putea comercializa?
Atunci pot sa astept pana in ultima zi, pe 29 Februarie si sa il iau la sfert de pret 🙂
Ba chiar poate ma platesc ei sa ii scap de batai de cap cu casarea 🙂
Marius Cucu a zis
Ei hai, vor pune un profil care să respecte standardele și aia e. Încă un pic de birocrație de la UE nu strică niciodată.
Daniel Bis a zis
Chiar vrei sa imi ruinezi ziua?!
Nu vrei sa ma lasi nici macar cu o speranta desarta?!
Marius Cucu a zis
Ți-o voi ruina când te voi convinge că OLED-ul este mai bun. 🙂
Daniel Bis a zis
Dar sunt convins ca e mult mai bun.
Dar pentru cat consum eu material video (cateva filme pe saptamana si ceva youtube), nu se justifica OLED-ul, din punct de vedere financiar: maxim 3000 lei la o diagonala de 164 cm.
Marius Cucu a zis
Eh, mi-e mi-a fost tare greu să nu îi dau hate prin prisma faptului că face parte din categorii diferite și nah, diferențele chiar sunt mari.
Oho, se dublează suma la diagonala asta, da. Atunci nu are sens dacă nu folosești. Eu chiar dacă nu mă uit atât de des la OLED, sigur filmez ceva în preajma lui și îmi place să am luminițe frumoase în spate. Sau să fac poze cu ambilight.
Dan a zis
Salut Marius…o recomandare ptr un televizor..buget 2500-3000 ron…folosit preponderent ptr programe tv și filme(Netflix..HBO MAX)…mersi..diagonală de 139 cm .
Marius Cucu a zis
Se poate suplimenta un pic bugetul? Poate te încadrezi la Philips The One, modelul pe 50Hz?!
Emanuel a zis
Salut Marius. E mai calitativă imaginea pe acest model 8807
în comparație cu modelul de anul trecut, 8536? Am modelul de anul trecut și vreau să mai cumpăr un televizor într-o cameră. Merita modelul de anul asta sau sa iau modelul de anul trecut cu vreo 7,800 lei mai ieftin la aceeași diagonala? Mulțumesc mult.
Marius Cucu a zis
Da, da, e mai bună. Cel de anul trecut e un pic mai slab decât ăsta. Practic, acesta este fostul The One, cel nou e promovat e pe 100 Hz.
Emanuel a zis
Am comandat modelul 8807 pe 75″ la 5500 lei. Sper sa se dovedească o alegere inspirata. Nu pierde din claritate imaginea la modelele foarte mari? Mulțumesc.
Marius Cucu a zis
Tehnologia LED pierde un pic din claritate dacă stai aproape de televizor față de distanța minimă. Dacă vrei să stai foarte aproape de el… OLED. 🙂 Era un calculator pe undeva care calcula distanța minimă.
Robert a zis
Salut. Esti multumit de tv? Am luat si eu unul de 75 dar nu prea sunt multumit
Emanuel a zis
Salut. La ce distanta stai de tv? Nici eu nu sunt foarte mulțumit de el. Pentru conținut 4k e foarte bun, dar la conținut full HD e jale. Dar poate stau eu prea aproape, la 3 metri de televizor. Am umblat la reglaje de imagine 2 zile.
Emanuel a zis
Distanta este de 3 metri. Știu că oledurile sunt crema dar sunt scumpe mai ales la diagonale mari. Am văzut modelul de la lg c1 pe 77 ” la 10000 lei. Era redus. Merita nu?
Marius Cucu a zis
Pentru diagonala asta era la preț bun. La 3 metri cred că m-aș fi oprit la 65′. Eu am avut un 77′ în casă tot pe acolo, cu miniLED, ce-i drept, dar nu mi-a fost foarte confortabil cu diagonala aceasta. Dar poate te adaptezi rapid. Să vii cu experiența, dacă se poate. 🙂
Emanuel a zis
O sa revin, cu siguranță!
Emanuel a zis
Apropo, e un oled de la Horizon. Horizon Aurora 4k parca. Au varianta de 55″ și 65″. Varianta de 65″ este vreo 5000 lei. Ce crezi de modelul asta? Se ridică la nivelul oleduri-lor de la brandurile consacrate? Mulțumesc.
AD a zis
Cred ca sunt alte variante mai bune decat acest model facut in Turcia.
Trebuie sa cauti pe internet niste reviews la acel modelul respectiv. Cred ca variante mai bune sunt in jurul sumei de 6000-7000 lei.
Robert a zis
Salut, am achizitionat un tv philips 75pus8807 the one 2022 cu 120 hz. Pe langa faptul ca am dat deja retur unuia pt bleeding, al doilea este tot la fel….ma gandeam sa il opresc asa dar ma cam pune pe ganduri faptul ca imaginea nu se misca lin…se misca oarecum in reluare…este din cauza dimensiunii?
Marius Cucu a zis
Blending ai pentru că asta e tehnologia. Nu vei găsi mai bine de atât. Scapi de el, în mare parte, dacă te îndrepți spre miniLED sau spre OLED(definitiv).
Ai cel mai nou firmware? Eu am testat top 5 branduri anul ăsta și chiar am fost atent la mișcare, e cea mai cursivă imagine la ei. Eu am setat pe Movie și față de Sony sau Samsung mi s-a părut că e cel mai lin la ei. Și da, eu nu sunt fanul „imaginii line”, cursivitatea asta nu este naturală decât în puține situații.
Nu ar avea de ce să influențeze diagonala, poate doar să vezi anumite artefacte mai pronunțat.
Robert a zis
Am distanta fata de tv 5 6 metri. Fiind de blackfriday ma gandesc ca poate stiu si ei ceva de l au pus la pretul de 55 milioane. Mai un oled de 165cm 65oled705 si sunt foarte multumit. Acum nici nu le compar ca nu exista grad de comparatie dar tocmai asta ma uimeste ca stiu ca este un tv foarte laudat. Si la cele mai mici miscari nu se misca deloc cursiv. Am tv mult mai vechi care nu fac asa ceva….o sa ii dau si astuia retur…
Marius Cucu a zis
Păi de Black Friday au fost OLED-uri la 3500 de lei, de 55′, ce-i drept. LG C1. Nu este asta o motivație, mai mult o strategie de volum a fiecărui brand.
Eu nu am zis că este cel mai bun TV de pe piață, ci doar că are opțiuni foarte bune pentru nivelul lui de preț. Best buy pentru categoria din care face parte. 🙂 Încă am Philips 807 lângă el și da, sunt diferențe enorme. Dar dacă îl pui lângă un Sony ca ăsta… s-ar putea să fie competiția mult mai strânsă. 🙂
Robert a zis
La emag am fost primul care dadea ca nebunu refresh sa para oferta si avand c1 la favorite am dat direct comanda(cred ca nu a durat mai mult de 30 secunde) si tot nu l am apucat…deci a fost probabil doar unul
Marius Cucu a zis
Eu aveam ocazia să-l iau și n-am făcut-o. Au fost 500 de bucăți, s-au dat în 121 de secunde toate. Nu au mai suplimentat pentru că erau produse cârlig, cât să atragă oameni pe site. Gândește-te că au fost și 100 de mii de oameni în același timp pe Emag, de dimineață. Sigur a fost mai mult de un produs, doar 2 le-am găsit eu pe OLX, după… Pentru celelalte au revenit stocuri pe parcursul zilei.
Robert a zis
Am dat si actualizare…asta a fost primul lucru pe care l am facut
Emanuel a zis
Salut, am returnat și eu un 75 pus 8807. Avea un defect. Dar nici imaginea per ansamblu nu e grozava. Se vad pixelii parca. Am comandat altul să vedem ce și cum. Revin cu detalii.
Marius Cucu a zis
Dacă se văd pixelii înseamnă că îți trebuie altă diagonală pentru distanța ta de vizionare. 🙂 Sau altă tehnologie.
Emanuel a zis
Astăzi îmi vine celălalt comandat. Daca e tot așa, îl dau retur și îmi iau un oled philips 707 la 65″. Am văzut că e in jur de 6500 lei. Nu știu ce a fost în capul meu sa iau 75″ la o distanta de vizionare de 3m.
Marius Cucu a zis
Poți încerca să te convingi, dar, oricând aș lua OLED în detrimentul oricărui LED. 🙂
Daniel Bis a zis
Din cate am citit distanta trebuie sa fie intre 3-5 ori diagonala.
Asa ca la 75 inch (189 cm) trebuie sa fie intre 5,67 si 9,45 m.
La 65 inch (164 cm) trebuie sa fie intre 4,92 si 8,20 m.
@Cucu: O opinie profesionala in legatura cu distanta?
Am vazut la cineva un Sony de 70 inch si de la o distanta de 5 m mi se pare urias, acopera aproape tot peretele. De afara se vede de parca ar avea proiector pe tot peretele.
Marius Cucu a zis
Nu mai există un calculator optim pentru că sunt 3 tehnologii diferite și nu mai corespunde. La OLED, micrOLED ai alte distanțe. Pentru LCD-LED măsurătorile astea sunt OK.
Robert a zis
Pt 165 este minim 2.80
AD a zis
Te invit la Deva sa vezi C835 TCL 😉 Calibrat, asa este insa este foarte bun raportat la ce are si ce iti da/pret
Sunt foarte multumit de el. As cumpara OLED daca ii platesti tu;) altfel nu o sa cumpar.
Si daca ar fi fost sa aleg (platit de tine) as fi ales Panasonic sau LG (2022), Philips (2022)
Nu Sony, nu Samsung
Marius Cucu a zis
Aștept ponturi pentru a testa și TCL-uri, am mai zis. 🙂 Sper eu odată cu seria de anul următor să vină și TCL pe aici.
Emanuel a zis
Pentru tehnologia 4k, distanta minima este de 1,5 ori diagonala televizorului. Deci la 190 cm, minim 3,5m. Eu am zis sa risc cu distanta de 3 m deoarece ambilight-ul de la Philips te ajuta mult la ochi noaptea. Este inegalabil din punctul asta de vedere.
Scuze. Mă gândeam la de doua ori diagonala de asta am zis 3,8 m. Pentru 4k am citit că e de 1,5 ori diagonala televizorului, deci la 190 cm, distanta minima de vizionare este de minim 3m. Dar depinde mult și de toleranța fiecăruia.
Emanuel a zis
Salutare. Revin cu păreri despre Philips 75 pus 8807. Sunt la al doilea model. Primul returnat cu defect. Ecran ips, unghiuri mari de vizualizare, culori bogate și puternice, luminozitate mare, contrast slab, negrul un gri spălăcit, o mulțime de setări de imagine. Dețin și modelul de anul trecut 58 pus 8536 care are ecran VA, unghiuri mai mici de vizualizare dar contrast mai bun și negrul mai intens. Culorile sunt la fel de bogate. Parca e mai rapid in meniuri modelul de anul trecut. Că și concluzie și este doar părerea mea personala, modelul „the one” 8536 de anul trecut, este puțin mai bun pe imagine daca nu ai nevoie de unghiuri mari de vizualizare și te uiți mai perpendicular pe televizor, gen dormitor. În încăperile mai mari și mai luminoase unde te uiți la televizor din diferite unghiuri, te avantajează modelul de anul asta 8807.
AD a zis
Recomand panel VA fata de orice model cu panel IPS.
Acum da, depinde unde stai. La un panel VA pana 35-40 unghi ar trebui sa ai culorile la fel cum sunt stai la in punctul zero.
Oricum stii si tu care sunt diferenta intre VA si IPS.
Cosmin a zis
Salutare. Detin PhiLIPS 65PUS8807, insa am o problema. In momentul cand vizionez filme pe modul motion -> smooth sau standard, are momente cand se laguieste, are lagg cand sunt momente de actiune intensa si rapida. Ai idee cum se poate rezolva asta?