De când au fost interziși cei de la Huawei pe piața de telefoane au fost nevoiți să se reorienteze. Așa că lucrurile s-au schimbat și au fost nevoiți să intre pe piața de laptopuri. Piața era un pic saturată, dar ei au vrut să rămână în piață, așa că au oferit lucruri de calitate.
Dacă pe partea de telefoane mobile sunt printre cei care au testat destul de multe telefoane de la Huawei, pe partea de laptopuri nu mă pot lăuda atât de mult. Totuși, sper să schimbăm un pic lucrurile anul ce vine.
Deși n-am testat prea multe Huawei, am un ghid în care am prezentat mai multe idei despre laptopuri.
Disponibilitate și preț laptop Hauwei
- Ultrabook Huawei 16” MateBook D 16, FHD+ IPS, Procesor Intel® Core™ i5-12450H (12M Cache, up to 4.40 GHz), 16GB DDR4, 512GB SSD, GMA UHD, Win 11 Home, Space Gray
- Laptop Huawei MateBook D15 2021 cu procesor Intel® Core™ i5-1135G7, 15.6″, Full HD, 8GB, 512GB SSD, Intel Iris Graphics, Windows Home, Silver
Gyny a zis
Huawei fac laptopuri destul de bune.
Ctln a zis
wait.
LOve a zis
te asteptam :p
Alexx a zis
te asteptam inapoi 😀 , si eu mi-am schimbat palca video am dat 2 milioane pe una noua :((
Marius Cucu a zis
Eu am dat destul de mult…mi-am luat un GTX570 pe 320 biti:P
CoStinel a zis
Bun bun. Sa o stapanesti sanatos.
Cosmin Dumitru a zis
Huawei D15 2021. I5 1135G7, care e cu 33-35% peste fostul I7 6700HQ, placa grafică internă Intel Iris Xe, este o bestie, cu 4-500% peste Nvidia Quadro M1000M, dedicata din Lenovo P50. 16 GB RAM DDR 4 dar la 3200 MHz, nu la 2400. 512 SSD pe M.2 NVMe, la pornire văd de cine e produs. Încărcător/alimentator de 65W, pot încarca și telefonul la el, dar mă îndoiesc că știe ultima tehnologie fast charge pentru telefoanele mobile de la ei. Cablu USB-C la USB-C. Singurul cablu care îmi lipsea în casă. Dacă aveam unul, puteam asculta muzică dcu sistemul făcut, din DAC-ul FIIO K3, luând semnal din telefonul Huawei P40 Pro.
Arată demențial! Urăsc tastaturile cu numpad pe laptop-uri de 15-16 inch. Taste mari, dar simt o oarecare jenă la tastare, cursa mai lungă de la Lenovo era ideală pentru mine. Ca tastatură, Lenovo ThinkPad rămâne nr.1.
E metalic, foarte rece în mână, se simt materialele de calitate. Subțire, un ultrabook care nu scârțâie, totul e îmbinat perfect.
Are un singur capac pe spate, metalic și el. Garanția nu mă prea interesează, o să-l desfac eu să pun pasta mea semiconductoare, după sărbători, și să văd sw upgrade-uri pot face. Teoretic, doar SSD schimbat, dar mai are și un loc liber pentru a pune un alt SSD pe SATA 3.0, însă vine fără adaptor. Asta voi vedea după sărbători. Momentan 512 GB îmi ajung lejer.
A fost folosit 3-4 luni dar nu văd urme de uzură decât ușor pe tasta Ctrl din stânga. Ceea ce înseamnă că a avut dreptate băiatul, l-a folosit de maxim 20-30 de ori, având un Apple de 16 inch ca laptop principal.
2775 lei plus 25.50 lei transport, e un preț incredibil de bun. În configurația asta au sărit prețurile de te sperii, 5-6000 lei, că na, doar vin sărbătorile… ? Cu un I5 din gen. 10-a e 4200-4300 lei.
Actele pentru mine nu înseamnă decât că nu plânge nimeni după el. Oricum îmi bag mâna în el, cum știu eu mai bine.
Ăsta va fi PC-îl pentru următorii 2 ani, 2 ani și jumătate. Chiar dacă revin la Lenovo dacă e bine cu proiectul și iau acel ThinkPad P17, Huawei rămâne de suflet. De o jumătate de an am visat la momentul ăsta, de când am văzut primul Huawei D15 2021, într-o configurație entry level.
Lejer, dar lejer, bag acest laptop în categoria business, nu doar multimedia. Am văzut ce fac HP, Dell și ASUS, ca business, chiar mai scumpe, nu se compară cu acesta ca și construcție și răcire.
Nu am vrut unul de gaming. Puteam lua decent, SH. Dar alea sunt pocnitori pentru copii, nu ce doream eu.
Am alt sistem audio! Nu credeam sa conteze atat de mult sursa! Ca placa de sunet/preamplificator, Huawei e la ani lumina de Lenovo… Am joasele o idee mai dinamice, dar cel mai important, simt o separare intre frecvente mult mai buna. Nu stiu daca e Huawei sau Windows 11, dar e o diferenta mare! Nu credeam ca sistemul meu audio de 1650 lei, cat am bagat eu in toate, pe bucati, sa sune asa de bine…
Culorile sunt foarte, foarte apropiate de Retina de la Apple! Mult peste Lenovo! Nu degeaba se fabrica in aceleasi uzine, Foxconn…
Pairingul cu telefonul este cireasa de pe tort! Abia acum simt ce face un ecosistem, de ce se bucura fanii Apple de ale lor… Am P40 Pro ca telefon principal.
Pot pune fisierele mele audio FLAC de pe telefon, pe laptop, doar prin NFC, practic am acces la intregul telefon, pe desktop. Asta cred ca e o tehnologie unica, n-o mai au altii! Si nu trebuie sa tin telefonul pe laptop decat la conectare. Apoi nu trebuie sa-i sting ecranul, va sta activ si ecranul telefonul cat e conectat.
Are el stocare cu Windows, partitii din fabrica de 119 GB si 337 GB, nu trebuie sa cauti pe net, doar resetezi sau reinstalezi din partitia dedicata.
USB type-C este cu incarcatorul, daca nu-l tii la incarcat, ai si un port USB-C. Nu stiu ce viteze au celelalte USB-uri, dar ma indoiesc ca-s 2.0, in 2021.
Pe mod performanta maxima, in partea stanga cu incarcatorul, e usor caldut. Repet, caldut, ca la orice laptop, nimic altceva. Dar eu stau si cu el pornit, si o si incarca, era cam 2/3 goala cand mi-a venit.
O sa dureze ceva sa ma obisnuiesc cu Windows 11, si sa-mi instalez toate prostiile mele de odata, ca-s destule.
Ideea e ca la Huawei nu poti mari RAM-ul, il iei cu 8, cu 8 moare, il iei cu 16, asa moare. SSD-ul e rapid dar nu-mi arata nici Samsung Magician cati TB are scrisi, insa e de viteza mare. Mai mult ca sigur SSD-ul de pe M.2 se poate schimba cu unul mai mare, asta am in plan la anul, sa pun 1 TB pe el, Samsung seria EVO sau PRO, dar am avut de 5 ani SSD-uri EVO si am fost multumit.
Sper ca ma tine tastatura. In trecut, inainte sa-mi fac PC-ul din 2016, am avut 2 laptop-uri ASUS, si schimbam tastatura in ele cam o data pe an. Scriu mult, repede, fara mila. Lenovo P50 a fost singurul care m-a tinut 2 ani jumate aproape, fara stres si probleme. Voi vedea cum e tastatura asta. Nu e incomoda la scris, dar are tastele centrate, si pana ma obisnuiesc cu ea in viteza, tind sa ma duc in stanga cu 1-2 taste. :))
A, să nu uit, un touchpad generos, foarte bun!
La sarcini basic: browser, muzica de pe Youtube, copiere de pe stick, nici nu schiteaza. O medie de 10% la utilizare CPU.
La sarcini mai mari, video 8K de exemplu, fostul Lenovo ThinkPad P50, in configuratia avuta de mine, i7 6700HQ, Nvidia Quadro M1000M cu 2GB VRAM, 32 GB DDR4 si SSD Samsung 970 EVO Plus + 850 EVO, sacada putin si la video 5K, unele le ducea ok, altele nu, depinde de bitrate.
CS:GO – peste 340 FPS daca nu activez VSync.
TheHunter – Call of the wild – cam 40 FPS in detalii ultra
Ghost Recon: Wildlands – 25-26 FPS cu setarile high-ultra (unele nu au ultra), dar mai bazai putin prin ele, daca sare de 30-35, e jucabil perfect pentru un „nepretentios” ca mine.
Video 8K fara sa sughita, indiferent ce sample ii dau. Am descarcat unul de 26 GB 80 secunde. Nici nu-l simte!
In gaming temperatura sta putin peste 75 grade, intre 75 si 80, absolut normal pentru un laptop. Peste 75 aveam cu fostul desktop la i5 6600K in OC la 4.4 GHz, acum 3-4 ani, cu Noctua NH-D14 pe el si 4 Noctua ca ventilatoare, 3 de 140mm si unul de 120mm.
In gaming bateria nu tine nici 2 ore, ceea ce inseamna ca in 100% cam aici e autonomia. E ok, este un laptop, nu poti avea si performante si autonomie intr-un sasiu de ultrabook.
La 75 grade devine caldut la palme, iar sub el o idee mai cald, dar nu fierbinte cat sa te arda. Avand carcasa din aluminiu, fix asta e si ideea, racire pasiva mai mare, activa inseamna doar un ventilator. Ventilator care nu e foarte zgomotos! Se aude cand porneste in turatii mari, dar deloc deranjant.
Intel Core i5 1135G7 cu Iris Xe grafica, cei 16 GB RAM DDR4 la 3200 MHz si SSD-ul pe M.2 NVMe, e o configuratie peste orice asteptari, iar Huawei a reusit sa tina temperaturile sub control incredibil de bine, sunt laptopuri care sar de 85-90 grade in 100%, si de 2 ori mai scumpe.
Simt nevoia de inca un SSD. Voi vedea daca pot lua adaptor de pe Aliexpress, ca-i ieftin, si in timp un SSD de 500GB-1TB pe SATA 3.0, in 3-4 luni sa bag inca unul ca doar cu 512 GB e naspa daca vrei si tu 4-5 joculete acolo, si sa nu ramai cu doar 30-40 GB pe fiecare partitie, cum am acum, 22 pe C din 120, si 46 pe D din 337. Trebuie sa mai eliberez C-ul cu vreo 10-12 GB sa fiu sigur ca e ok, desi nu-i pe „rosu”.
Huawei-ul asta, in configuratia lui, i5 1135G7, Intel Iris Xe, 16 GB DDR4 la 3200 MHz si SSD pe M.2 NVMe Samsung, duce 8K fluierand, indiferent ce 8K iau de pe net. Uitati aici teste sintetice.