Prima lansare de după pandemie la care am participat a fost cea de la Panasonic. De fapt și de drept, a fost o lansare locală a televizoarelor pe care le văzusem anterior, la Londra, până în lockdown.
Dar întotdeauna este bine să ai informații din interior cum se luptă piața pentru cașcaval pentru că nu contează neapărat cine este mai bun, ci cel care înregistrează primul tehnologia. Este și cazul tehnologiei OLED și faptul că LG Display mai are câțiva ani prin care ceilalți trebuie să cumpere tehnologie de la ei. Pentru a reuși să facă un high end cât se poate de ok cei de la Panasonic sunt obligați să cumpere părți componente și să adauge know how-ul lor.
Probabil că toți pândesc și odată ce se va termina treaba cu redevențele vor avea tehnologie proprietară.
Piața, de când cu pandemia, oricum este la pământ. Totuși, lupta cred că se dă pentru cine vinde OLED entry level și cine vinde LED high end. Anul ăsta avem tot mai puține modele medii ce sunt pe 100Hz, așadar, vom găsi la toți producătorii doar la seriile de top rata de refresh pe care am tot recomandat-o.
Prezentarea a avut loc la Cinemalatineacasă, cu care am mai făcut câteva review-uri în trecut și au explicat pentru publicul larg cam ceea ce înseamnă calibrarea.
Am mai povestit și eu aici despre asta, dar explicația cred că este mai concisă pe video.
Recunosc că nu am fost în foarte multe locații din România în care poți să testezi sunetul, dar oamenii au pregătit locul pentru a reuși să testezi un Dolby Atmos, pentru a reuși să ai o experiență foarte ok pentru ceea ce poate țara noastră.
Din păcate, noi nu avem showroom-uri în care poți să testezi efectiv un sunet de calitate. De exemplu, în Madrid, am văzut magazine ce aveau pregătite camere antifonate, cu sunetul pus acolo unde trebuie, să înțelegi ceea ce trebuie. Nici nu mai vorbesc de ce era în Londra la Pinewood Studios sau la Dolby, la mama lor.
Dar este un pas bun pentru ceea ce se întâmplă și la noi. Ușor, ușor ne ridicăm și noi pe zona asta destul de nișată, pentru cei care știu ce vor de la o experiență de vizionare atât audio, cât și video.
Panasonic s-a lăudat că generația nouă de televizoare are Filmaker Mode. Știam de asta, dar aparent sunt singurii care au adaptiv și funcționează în funcție de ambient.
În plus, suportă cam toate tehnologiile de HDR.
Cel mai important este slide-ul următor:
Eu sper că HZ980 va fi modelul cel mai vândut la noi, m-aș mira să expună cineva modelul HZ2000 în magazin. Televizorul este o bijuterie, pur și simplu, nu ai ce să îi reproșezi.
Curios faptul că HZ980 este pe 50Hz. Ar fi interesant de văzut dacă trece de 5000 de lei modelul entry level.
Adaugă un comentariu