Încep să cred că Youtube-ul e stricat. Până acum vorbeam din teorie, mai puțin din practică. E stricat și funcționează la fel de prost ca SERP-ul. Din exterior aveam păreri generale, mai corecte sau mai puțin corecte.
Dar sunt erori constant. Adică acum urmăresc statistica pentru că deh, încă zic că sunt la început și mai am de reglat lucruri. Apar abonați, dispar abonați, apar like-uri, dispar like-uri. Și par a fi roboți, nu e cineva care se joacă la butoane. Dar ai 10 dislike-uri la 100 de like-uri, iar ziua următoare la același video ai 109 like-uri și un dislike. Nu e melodie să fie ascultată de 2 ori. Omul vede 2-3 minute și închide. E video tip buyer, dacă vreți, atunci când vreți să cumpărați să știți dacă e bun sau prost. Ciudățenii neînțelese.
Poate că nici Google nu înțelege că pică în marketshare și că ChatGPT și CoPilot îi mănâncă din felie.
Revenind la titlu. Culmea, cu el am început. De obicei, bag text apoi titlu, acum e invers.
Mă gândeam acum că sunt un pic obsedat de imagine. A venit Davinci 19 și acolo s-au schimbat ceva opțiuni la zona de colorizare. 2 zile am stat să mă obișnuiesc, adică undeva la 20-25 de ore de stat cu ochii în calculator pentru a umbla la profilul de pe Youtube. Ideea e că eu filmez un sLog3, iar acolo aveam ceva hibe. Sau lacune. În prima fază, am descoperit că foloseam profilul de sLog3 cinema, în loc să îl folosesc pe „curat”. În programul de editare aveam ceva, în cameră aveam altceva. Diferențe sunt.
Apoi am pus cap la cap și mi-am automatizat pe cât se poate de mult lucrurile. Să nu mai stau ulterior să caut. Pur și simplu, am totul la îndemână și mă rezum la drag & drop, rămâne totul în proiect, cu eventuale ajustări minore ulterioare.
Pentru că am izolat balconul implicit nu mai am lumină dură din exterior. Soarele, pe cât de frumos este, pe atât îți dă temperatură diferită pe care nu o poți controla. Mai cald, mai rece, în funcție de când tragi. Încă de la început „am blocat o parte din soare”, dar am lăsat un pic în ideea în care nu eram sigur că acolo voi rămâne. Așa că nu aveam cum să rezolv complet partea de culori.
Nici acum nu am rezolvat chiar cum aș vrea, adică mereu tinzi la mai mult, dar important este să îmi placă, să mă mulțumească.
Știu că foarte mulți nu pun preț pe imagine, dar mie mi se pare normal să se vadă bine. Am profitat și de Benq-ul ăsta pe care l-am avut în teste. Dacă tot l-am calibrat am „bibilit” și profilul de culoare. Plus poziția luminilor. Da, nu am spațiu să mă desfășor acolo, să pot să îmi scot din poziționare reflexiile din ochelari. Trebuie să găsesc o soluție și pentru a mai reduce din umbra de sub barbă. Aș putea lua o blendă, dar mi-e că mă încurc pe acolo de ea. O să încerc să văd dacă pot să pun pe stativul microfonului un soi de lumină secundară, cumva de umplere.
Mai am de lustruit un pic la sunet, am pus microfonul sus și nu îi găsesc mereu poziția perfectă cât să fie ceva impunător.
Da, detaliile astea ar fi ignorate de majoritatea. Dar am pus cap la cap cu ceea ce aveam la început și, fără doar și poate, imaginea e mai „curată” prin simplul fapt că am bibilit lucruri, că am avansat în colorizare, nu pentru că am schimbat o sculă.
Wlog.Ro a zis
Youtube va deveni precum Windows…istorie 🙂
Mălin a zis
Eh! Fac și ei manevre la fel ca alții cu chestii random ca să te motiveze să petreci cât mai mult timp acolo la ei.
Marius Cucu a zis
Evident. Dar deh, acolo e piața bună. Ești acolo, exiști.
Pheno a zis
Cred ca nu sunt esentiale si importante copertile unei carti, ci continutul ei. Daca continutul este de valoare, nici nu mai conteaza daca mai exista coperti sau nu. Deci, axati-va pe continut 90% si pe estetica 10%. E doar un punct de vedere personal pe care nu trebuie sa-l luati in seama.