Tocmai mi s-a dat postarea asta în contraargument la faptul că, de foarte multe ori, prefer transportul în comun. Bine, prefer metroul, trenul, iar ca STB am câteva rute rurale, extraurbane. Acolo, în general, e respect, dar se mai suie câte un Dorel.
Aseară s-a urcat și un bețiv, iar lumea s-a dus la șofer să îl dea jos pe om. Întâi a cerșit, apoi a cântat la o muzicuță și mai apoi s-a scuipat cu șoferul. Beat mort. La faze d-astea nici nu știi cum să procedezi. Dacă te iei de el îl agiți, dacă nu te iei de el are el grijă să te agite. La propriu, doamnele alergau în autobuz dintr-o parte în alta ca să scape de nebun. Într-un final, a coborât singur. Mă gândesc și la reversul, dacă oamenii nu îi ziceau să tacă probabil că nu escalada situația.
Extraurban cred că cel mai simplu este așa: urcat pe o singură ușă, filtrat oamenii prin bilet. În urban…
Din postarea de pe Facebook înțeleg că este un pic mai greu, sunt și drogați. Ori da, efectiv n-ai cum să controlezi asta. Ce faci, pui în fiecare autobuz câte un paznic? La metrou e oarecum o filtrare datorită cartelei, dar în autobuze, în tramvaie?! Pe de altă parte, la treburi d-astea, în oraș, poliția ar trebui să fie mai activă.
Nici in metrou numai exista agenti de securitate,poate doar in cateva si aceia pensionari,iar cersetorii e la ei acasa
@Nicolae, nu știu cu ce metrou circuli tu dar în cel din București nu vezi cerșetori decât în perioada sărbătorilor de iarnă. Paznici sunt in fiecare tren, poate nu îi vezi mereu din cauza aglomerației. Unde ai dreptate e că sunt în vârstă, dar așa a fost mai tot timpul, rareori vezi tineri paznici la metrou.
Tocmai de aceea am spus,lucrez pe teren iar pricipalul mijloc de transport in 7 ani e metroul,fac cel putin 12-15 trasee pe zi in tot orasul(in afara de weekend)iar daca locuiti in Bucuresti si mergeti cu el cel putin o saptamana o sa va convingeti intalnind aceleasi chipuri de cersetori,iar in perioada sarbatorilor de iarna nici numai pomenesc,sunt aproape non-stop trecand dintr-un tren in altu de la prima ora