Sunt peste 7000 de articole pe blog și peste 130 de mii de comentarii. În ultimii 5 ani de zile s-a scris foarte mult pe aici, iar maximul a fost în anii de pandemie. Acolo mi se pare că a fost și vârful blogului, ca anul trecut să vină și declicul. O să explic și în alt articol anumite lucruri, însă acum am trecut prin câteva sute de articole.
Știu sigur că sunt peste 100 că deja am limita de indexare terminată pe astăzi. Da, Google te limitează la 100 de bucăți zilnic, că… poate vrei să faci spam. Nu bă, încerc să îmi dau seama dacă ești tembel. Atât!
Și am încercat să văd niște pattern-uri, de ce a ales să păstreze anumite texte, iar pe altele să le dezindexeze. Nu m-am prins încă, dar știu că multă informație era proastă. Era cu informații vechi. Cumva, am trecut prin ele, iar unele deja apar și în prim plan. E posibil ca unii să primiți notificări. Nu mi-am dorit asta, ci am încercat să văd ce se întâmplă dacă le aduc pe prima pagină. Fac niște teste.
Curios este că după ce am parcurs multe materiale pare că am pierdut un pic partea personală de pe blog. Erau mult mai multe întrebări, mult mai mult conținut de interacțiune. Scriam mai prost, nu că acum sunt vreo eminență, însă am mai corectat câteva aspecte la mine.
Nu știu dacă eram la fel de informat. Cert este că din 2016 până acum informația pe care o transmit despre televizoare, despre telefoane… este net superioară. Nu vreau să se considere decât că e… experiență. Nu aroganță. Cu atât mai mult, nu vreau să se creadă că le știu pe toate, însă încerc să fiu pe cât se poate de corect, de transparent. Logic că nu iese întotdeauna. O să reiau și testele de monitoare și laptopuri. Am cerut și plăci video că… tot se lansează un pic mai rar.
De altfel, mă uitam printre comentarii. Mulți care sunteți aici, foarte mulți… îmi comentați din 2015-2016. Poate că și mai devreme de atât, dar pe acolo am luat la mână.
Vă dați seama că au trecut peste 10 ani de zile de când conversăm. Mi se pare incredibil cum trece timpul. Unii au ieșit la pensie odată cu blogul ăsta. Eu am chelit, am făcut burtă.
În plus, în ultimii ani, a apărut mult mai des o rubrică nouă, cea de vacanță. O văd ca pe un copil care tot a crescut. Nu e deloc perfect acolo, însă așa de mult îmi place să trec prin pozele alea. Cred că și lui Google îi place asta pentru că, de multe ori, nu îmi indexează articolele, însă galeria de pe Google Images e plină.
Voiam să vă anunț că o să mai fie modificări pentru articolele vechi și sper să nu deranjeze dacă mai vine câte o notificare. Deja am marcat foarte multe articole care vor dispărea. La altele fac câteva teste, să văd ce nu le convine.
Eu de când te-am „pescuit” cu o întrebare despre un PC ALL in One și ai fost singurul care mi-ai și răspuns din mulți, te urmăresc și citesc cât de mult port. Uneori articolele tale sunt prea greoaie pentru nivelul meu de înțelegere și IQ, sunt lucruri tehnice despre care chiar nu știu nimic, citesc și parcă mă uit ca curca-n vreascuri. Dar văd comentarii de la alții care înțeleg și asta e bine. De exemplu mie mi-ar place ca atunci când prezinți un TV, laptop sau telefon, pe lângă datele tehnice despre ecran, procesor, cameră, stocare, să văd și ceva despre setări, chiar și despre noile și ciudatele telecomenzi de la noile televizoare.
Am în plan să fac asta pentru YouTube. Adică, le-am făcut în trecut și aici, însă Google nu mai vrea așa ceva pe text. Adică AI-ul. ☹️ Plus că e mai simplu de arătat acolo.
Așa am gândit recenziile, aici să fie un text un pic mai greoi, iar pe video incerc să mai rotunjesc câte ceva. Acolo e un total A/B test oricum, până acum m-am focusat pe mine să fiu mai degajat, acum trebuie să mai umblu la ce scot pe gură.
Țin minte, da, chiar am de gând să cer niște modele in teste, poate reușesc să desfac unul.
Altfel, dacă e ceva de întrebat, întreabă punctual… că la feedback îmi dau seama până unde să merg cu simplificarea lucrurilor.
Vrei să desfaci un PC All în One ? Adică „să-i vezi mațele”? Cât despre întrebat, să ști că încă nu i-am dat de capăt la noul meu telefon Samsung Galaxy S23 FE. Dacă vreau să umblu pe telefon când în cameră e lumină slabă sau întuneric, se închide ecranul, apare doar ceasul pe fundal negru și oricând încerc să-l deschid, el se încăpățânează. O fi defect acel senzor de lumină sau o fi vorba doar de o banală setare ? Nici pe internet n-am găsit vreo explicație.
Frumos remember. Cu toate ca nu scriu prea des pe blogul dumneavoastra, cred ca rar s-a intamplat sa sar vreun articol prezentat. Cateodata poate ca am facut comentarii stranii, dar unele au generat si discutii, dezbateri care au adus argumente pro sau contra. Sper sa continuati cu blogul, fiindca nu Google (AI) decide ce vrem noi sa urmarim. Am urmarit si clipurile de pe Youtube si mi s-au parut relevante si bine structurate.