Urmăream un podcast cu niște oameni care au reușit în lumea lor. Bine, pe unul dintre ei l-am cunoscut acum mulți ani pe barcă atunci când am fost la un workshop foto și eram fascinat de cât de dedicat era pentru ceea ce făcea. Deh, pe vremea aia mai mult mă jucam cu pozele, aveam mai multă experiență pe video.
Pe Mihnea l-am văzut la evenimente. Lansări. E acolo mai mereu. Sau la comparații de telefoane, cred că face ceva pastilă pe Pro când se lansează noile telefoane.
A dat, însă, o idee bună în podcast.
Oamenii buni nu sunt pe social media. Nu se promovează pe social media, ci prin recomandări.
Și cred că are dreptate în 99% dintre cazuri. Și o pot confirma din experiență. Experiența de a greși. Sau de a nu face lucrurile așa cum îți dorești, cum îți imaginezi.
În treaba asta cu creația e o mică pătură de țepari, dar este și o mare de indivizi care nu gândesc ca business, ci vor să facă lucrurile pe cât de bine pot la momentul ăla.
Doar că sunt niște șmecherii pe care le înveți odată cu timpul. Lucratul cu oamenii nu e atât de simplu pe cât pare. Să faci un om să nu fie stresat când îi pui în aparat în față e o artă! Contează mult caracterul tău, contează încrederea pe care o dai, mai ales dacă e primul contact al omului cu un fotograf, cu unul de pe video. Nu toți pot face asta. La fel cum cei care fac evenimente nu pot face creație.
Eu sunt introvertit, deși nu pare și lucrez de ani să schimb asta. Ideea este că dacă-l vezi pe Gheorghiță că face 2-3 poze faine și le pune pe Instagram nu e suficient. Și dacă o ședință foto o mai faci, un eveniment ca o nuntă, mai rar.
Mai mult, erau niște țepari care aveau tupeul să vândă cursuri cu ceea ce știu ei să facă. Montau destul de bine 2-3 minute dintr-un eveniment, iar filmarea lungă era mai proastă decât cineva care ar fi filmat cu telefonul pe lângă.
Perspective. Un pic de atenție la nuanțe că o pățiți pe banii voștri. Și câteodată nu e neapărat vorba de bani.
Adaugă un comentariu