Mă gândeam zilele trecute, uitându-mă la Philips-ul ăsta că tot mai multe televizoare încep să aibă android. Și nu, android încă nu este ceea ce este pe telefoane. Cumva e mult mai limitat, în plus ai ca procesor MediaTek. Nu vorbim de procesoare wow pe televizoare. Încă!
Dar Google Stadia este pe drum, la fel cum este și soluția celor de la nVIDIA. Nu garantează nimeni că prinde, dar e posibil ca, după ce vii de la muncă, de pe balcon sau de unde ai tu biroul în pandemie să ai chef să te joci direct pe televizor.
Deja poți să controlezi destul de ușor android-ul cu un gamepad, poți să joci și chestii banale precum Asphalt, dar nu poți să pui chiar orice. Cu un hardware mai bun cred că ușor, ușor vom ajunge să avem gaming la click, în casă. Sigur, să rezolvăm și partea cu conexiunea de internet, dar na, ne gândim că pe fir n-ar trebui să fie probleme. Bine, au început să fie adaptoare tot mai bune pentru televizoare pentru WiFI 6.
Treburile de mai sus sunt, însă, în contradicție cu ce zic acum. Nu cumva e cam mult pentru Google? Nu cumva ar trebui să fie spart în mai multe business-uri?
Au tone de servicii, unele gratuite, unele plecate ca gratuite și acum plătim bine la ele, concurează cu motoarele de căutare pentru avioane, controlează zona de mobilitate, mai nou, de când cu pandemia au ajuns și pe educație, au intrat și pe zona de shopping, de video și consumul de video nu mai vorbim.
Facebook, Google și Amazon + Alibaba cred că putem spune că sunt la conducerea lumii digitale.
Până la urmă, dacă nu ajung să fie sparte, cred că ideea din Franța cu taxarea marilor companii digitale nu este rea deloc. Cumva, dacă ajungi mai mare să plătești în plus. Bine, de aici putem să tragem concluzii că treaba cu impozitul nediferențiat nu este chiar o soluție pe termen lung.
TOTO a zis
Salut. Te miră că ei dețin atât de multă putere?
Pe de altă parte, cred că ar fi interesantă și joaca pe un TV (în 2-3 ani) direct de pe telefon.
Marius Cucu a zis
Păi de ce direct de pe telefon? Să îl controlezi cu giroscopul, în loc de gamepad?
TOTO a zis
Adică să folosești telefonul pe post de hardware/pc, cu diferite accesorii fără fir.
Pato Basil a zis
Pe de o parte poate că e o gândire populistă, cu care sunt de acord într-un fel. Dar de cealaltă parte ei inovează cu adevărat, ei au bugete pentru cercetarea exploratorie. In Universității se mai face cercetare exploratorie, dar marile companii fac și ele. Celelalte fac doar development sau cercetare aplicativă, adică iei patentul ăla care zicei tu câteva articole mai în urmă și te chinui sa-l implementezi in soluția ta.
Oare dacă nu aveai email gratuit, câți si-ar fi luat spatiu plătit pe server și domeniu platit sa aibă email.
Daca nu existau blogspot say WordPress cati dintre noi mai scriam azi?
Da poate câștigă prea mult raportat la economiile unor țări. Sunt niste imperii economice. Google chiar este împărțit cum zici și tu în sute de proiecte, dacă nu chiar mii. Firește doar câteva zeci sunt pentru public.
E minunat cum reușesc să gestioneze totul.
Marius Cucu a zis
Cu siguranță că au făcut și bine, dar cumva dacă nu există concurență… pe termen lung, tot noi ne-o luăm. Cel mai bun exemplu a fost Digi, băieții au spart monopolul, după ce Cosmote l-a spart, acum mulți ani. Acum că iese Telekom de pe piață… s-ar putea să avem servicii mai scumpe pe termen lung.
E bine să fie concurență în piață. Dar la multe servicii Google nu prea are rival.
Pato a zis
Am avut Vodafone până prin 2010 apoi Orange de atunci.
Chestia e că la Cosmote sunt slabi…pe customer care fizic.
Am stat o dată pentru o persoană mai în vârstă vreo două ore la coadă și nici nu l-am rezolvat că era unul pe la început și nu știa mai nimic.
La Orange si Vodafone mereua superlativ. Mereu am avut la cartelă nu pot sa zic că 5 euro e mult pentru ce oferă. Sincer nu agreez gălușca 5 euro… Dar plătești și TVA :))
Mihai Surdeanu a zis
E posibil să ne jucăm și pe smart TV în viitorul apropiat. Nu știu ce mai pot inova în acest domeniu. Treaba cu 8k, 16k, o diagonală din ce în ce mai mare nu prea mai merge. Nu de alta dar nu cred că vrea cineva să se uite la televizorul din living, de pe hol.
O să încerce să intre în diverse domenii conexe, cum ar fi gamingul. Asta ca să te facă să mai scoți niște bănuți din buzunar să îți schimbi TV-ul.