De Namur o să îmi amintesc pentru mult timp. Nu pentru ceea ce promite orașul, deși nu este unul chiar rău, ci pentru faptul că e un oraș periculos.
Pentru mine a fost un oraș suspect, în condițiile în care am mai povestit pe aici: mult prea mulți dubioși lăsați liberi. Și am mai nimerit zone ciudate în Atena, în Lecce, dar nu ca aici.
Namur a fost, în special, despre experiențe locale și atât. Pur și simplu, am căutat o cârciumă cât se poate de locală și acolo mi-am petrecut o mare parte din timp. OK, cât timp nu a plouat am reușit să urc la altă cetate și să văd cum e orașul de sus.
Atât de multe asemănări cu Vienne, atât de multe lucruri aproape la fel mai rar. De data asta nu am mai luat telecabina, ci am mers la pas. Am făcut mai bine, deși nu m-am informat înainte de ceea ce o să găsesc. Am văzut cetatea, am mers la pas și-am încercat să fac poze-poze.
Traseul pare mai ușor decât cel din ziua anterioară și, oricum, Belgia nu are diferență de nivel foarte mare. Adică ei au undeva la 700-800 de metri, e absolut 0 pentru noi care avem munți mai interesanți.
Am avut noroc să merg între ploi așa că mai mult de 2-3 pomi scuturați n-au fost în zonă.
Acum, dacă ați avea de ales între Namur și Dinant, aș alege varianta a 2 a. Cumva, în Dinant gara este foarte aproape de punctele de interes și mai pierdeți 15 minute, în timp ce activitatea în Namur e un pic mai departe. Ca o comparație cu ceea ce avem noi: Dinant e un soi de Sinaia, e mai cochet, în timp ce Namur aduce mai mult a oraș clasic, un soi de Brașov cu mult mai puține opțiuni.
Găsiți mai multe locuri de shopping în Namur, mai multe cârciumi, în timp ce Dinant e un mic orășel turistic, cu puține alternative.
La cetate se ajunge destul de simplu, ori alegeți drumul pe jos, ori cel cu telecabina. Aici n-am verificat prețurile, dar sigur sus sunt și mai puține lucruri de făcut. Dacă în Dinant aveați un pic de istorie, pe aici este promovat un traseu moto și sunt mai multe restaurante.
Adaugă un comentariu