Pe lângă calculatorul de care vă spuneam recent, cei de la MSI mi-au pus în pachet și un monitor. E unul curbat, foarte mișto pentru gaming.
Dacă vorbim, însă, de orice altceva… parcă nu e ceea ce mi-aș alege. Am mai testat curbate mult mai bine realizate, dar ăsta nu e tocmai wow, în ideea în care pe laterale face un pic de vignetare ce este vizibilă pe orice fundal alb. De asta spuneam eu că e mână cerească pentru cei care promovează teme negre pentru că, de multe ori poți ascunde lucruri pe acolo.
Monitorul se numește MSI Optix MAG321CQR și este disponibil aici.
Este un monitor curbat, așa cum spuneam mai sus, de 32 de inchi. Design-ul este unul îndreptat spre gaming. Am mai văzut și la alte branduri așa ceva, nu sunt singurii, dar la ei am văzut că se poate pune RGB și pe un monitor. N-am idee dacă sunt primii, dar nu e rău.
Când am auzit de RGB la monitor mă gândeam că e ceva pe modul coca. Nu, sunt 2 dungi pe spate, care-și schimbă lumina subtil. În niciun caz nu fac lumină așa cum face ambilight-ul, de exemplu. În primele săptămâni chiar nu mi-am dat seama de treaba asta. E mișto că are și VESA, îl poți pune pe perete, dacă ai suport 100 x 100 mm.
Butonul de power e situat în partea dreapta, iar un pic mai în spate ai joystick-ul de intrat în meniu. Are un meniu destul de stufos, care cel mai probabil nu va fi folosit foarte des.
MSI face marketing pe faptul că poate duce 1ms și rulează la 144Hz. Este un monitor mat, VA, cu panou pe 8 biți cu rezoluția QHD. Pe anumite site-uri scrie că monitorul poate ajunge să consume 60W. Eu mai mult de 50W n-am reușit să îl fac să consume. Bine, probabil ei au calculat cu luminozitatea la maxim. Eu aveam monitorul calibrat în paralel cu Philips-ul meu. Ca să pot să le aduc la o imagine comună a trebuit să tai un pic din puterea acestuia. Dar sunt și 3 generații distanță.
Oricum, diferențele sunt enorme la orice: contrast, luminozitate, culori.
Conectivitate
- 3 x USB 2.0
- 2 x HDMI 1.4
- 1 DisplayPort 1.2
- o ieșire de audio de 3.5mm. Am pus niște căști de la Logitech pe acolo, e util dacă ai unitatea băgată pe undeva și ai acces mai greu.
Ca tehnologii avem următoarele:
- AMD FreeSync
- Flicker-free
- Low Blue Light
- MSI Mystic Light
- MSI Remote Display – am încercat să mă conectez, aveam același rețea, aveam chiar și sincronizare cu bluetooth, nimic. N-a vrut, dar nici nu mi-am bătut capul pentru mult timp.
E ciudat că monitorul are FreeSync, dar nu are G-Sync. Practic, au pus placă video nVIDIA pe sistem, dar nu poți să o te folosești de toate tehnologiile.
MSI MAG321CQR Review
Păreri Pro
- RGB light?!
Păreri Contra
- vignetare vizibilă pe lateral
Am văzut destul de multe monitoare curbate făcute bine. Acesta are o vignetare destul de mare pe margini și e suficient de vizibilă. Cred că au ce îmbunătăți la varianta asta. Eu zic că nu merită să plătești atât de mult pentru un monitor de gaming. În rest, jos pălăria pentru culori, meniu.
Adaugă un comentariu