Sunt un fost jucător de Counter-Strike. Nu mă mai joc atât de mult, dar jocurile mele preferate au fost FIFA și Counter-Strike. Atât. Counter-Strike 1.6, multe buguri, pierdut în spațiu pe CS GO. Eh, ideea este că acolo am învățat cât de mult înseamnă să ai un mouse foarte bun, precis. Pe vremuri era chiar o realizare să joci în diviziile superioare, în PGL. Pe atunci Intelli și MX518 erau modele râvnite de toți.
Acum lucrurile s-au schimbat, iar tot mai multe persoane doresc să își aleagă un mouse wireless. Ca jucător pretențios pot să zic că nu suportam ideea că un mouse poate să fie și responsive, dar și wireless. Da, firul este sfânt, dar doar pentru că nu investim cât trebuie în treaba asta.
Există mai multe avantaje ale utilizării unui mouse wireless în comparație cu unul cu fir. În primul rând, mouse-ul wireless oferă mai multă libertate de mișcare și permite utilizatorilor să se deplaseze în jurul biroului fără a fi restricționați de cabluri. În plus, un mouse wireless elimină nevoia de a înlocui cablurile deteriorate sau încâlcite, ceea ce poate fi un adevărat avantaj pentru utilizatorii care lucrează într-un mediu aglomerat.
Pe lângă acestea, mouse-ul wireless oferă o mai mare flexibilitate în utilizarea lui, permițându-le utilizatorilor să îl folosească în mod confortabil chiar și de pe o distanță mai mare. În plus, mulți mouse-uri wireless sunt dotate cu butoane programabile și senzori de precizie, ceea ce face utilizarea lor mai ușoară și mai eficientă.
Pe de altă parte, există și câteva dezavantaje ale utilizării unui mouse wireless. În primul rând, acestea pot fi mai scumpe decât mouse-urile cu fir, deoarece au nevoie de tehnologie suplimentară pentru a se conecta la calculator. În plus, acestea pot avea o viață a bateriei mai scurtă decât mouse-urile cu fir, ceea ce necesită încărcarea sau înlocuirea frecventă a bateriei.
Un mouse wireless bun te cam golește de bănuți. Un mouse ieftin o să fie motivul perfect ca să îl spargi. Hai că poate nu spărgeam foarte mulți mouși, dar tastaturi cu siguranță.
Tehnologia e diferită în zilele noastre. A progresat fără doar și poate. Nu mai sunt situații ca în trecut, să nu poți să folosești pentru jocuri mouși de genul. E adevărat că la competiții încă se folosesc cei pe fir. Mai puțină bătaie de cap.
Însă, pentru marea majoritate a oamenilor, s-au inventat mouși wireless din ce în ce mai buni. Așadar, nu veți avea probleme cu lag-ul.
De-a lungul timpului, am testat cu ajutorul blogului foarte mulți mouși wireless. Am încercat de fiecare dată să îmi fac o părere și să o expun și cititorilor, ca voi să aveți o părere de ansamblu mult mai bună. Vă invit și pe voi să discutăm în secțiunea de comentarii mai multe detalii.
Mouse wireless pentru laptop
Cred că discuția e mult mai simplă aici pentru că, în principiu, nu sunt atât de multe de stabilit. Eu m-aș axa pe modele mai micuțe, ce pot fi transportate ușor. Logitech se descurcă destul de bine în direcția asta.
Branduri
Sunt destul de multe branduri pe piața noastră. Probabil că pe majoritatea îi cunoașteți și voi.
Eu am încredere în următoarele:
- Razer
- Logitech
Ergonomie
Dacă ne ducem spre zona de gaming, da un mouse wireless trebuie să fie și ergonomic. Dar eu văd mouse-ul wireless și în mâna unui om care folosește un laptop de 13′. Eh, atunci lucrurile astea sunt un pic în contradicție. Nu poți avea un mouse foarte greu și impunător pentru un laptop ușor. Să fie cât jumătate de laptop.
Aici am văzut foarte multe variante ușoare. Cele mai interesante mi se par tot cele de la Logitech. Ca de exemplu, avem modelul ăsta. Pentru mâini mici este perfect și funcționează mai mult ca decent lângă un laptop.
Dacă vreți un mouse cu ergonomie mai interesantă acela trebuie să fie pentru jocuri. Iar ca să aibă un timp de răspuns foarte OK o să scoateți mult mai mulți bani din buzunar.
Conector wireless
Modelele testate de mine nu au avut probleme cu conectorul. Aș avea grijă, mai ales, dacă vorbim despre un laptop, să verific dacă am portul adaptorului. Există o tranziție lentă spre USB Type C, dar nu mereu avem portul disponibil. Verificați cu mare atenție specificațiile, mai ales dacă aveți un laptop subțire. Eu unul nu aș vrea să am adaptor, să mă împiedic și de acela.
Cu un pic de atenție se pot filtra astfel de lucruri.
Drivere
Windows 11 a devenit parte din viața noastră, deși nu e chiar adoptat la scară largă. Totuși, lucrurile sunt compatibile cu Windows 10. Dar dacă vrei să ai parte de opțiunile pe care brandul ți le pune la dispoziție cred că ar fi bine să iei în considerare și driverele pentru mouse. Cu atât mai mult dacă este unul wireless.
Software
Lângă drivere avem și software. Controlul mouse-ului. Aveți nevoie de așa ceva, aveți nevoie să vă placă software-ul. Cu siguranță o să îl setați de 2-3 ori atunci când este nou și apoi o să uitați de el. Însă mi se pare normal ca brandul să vă aducă actualizări, mai ales dacă este un model premium pe care îl folosiți și la jocuri. Să puteți particulariza butoanele, să aveți control total asupra mouse-ului.
Unde se fabrică mouse-ul X?
Aud tot felul de întrebări de genul, dar cred că suntem cu toții conștienți că totul se fabrică în Asia. Da, multe se mută din China, însă pentru produse mici, ieftine tot China va fi baza. Așadar, că e brand polonez, că e brand românesc, că e brand american, cel mai probabil o să vedeți pe etichetă Made în China/ PCR.
Gabriel Ursan a zis
Abia aştept să-ţi aflu impresiile despre acestă versiune şi să văd ce îmbunătăţiri aduce. Din păcate, n-am timp să îl descarc şi să mă apuc de exeperimentat deocamdată.
vasiauvi a zis
O sa revin aici sa vad ce impresii ai despre Windows 8 ;).
TreadeR a zis
Astept sa.ti aud parerile despre noua versiune.. vreau sa aflu imbunatarile.