Am testat, zilele trecute, un model de laptop de la DELL. Nu l-am folosit atât de mult, așa cum făceam cu precedentele modele pentru că n-a fost suficient timp disponibil. Sincer, nici nu mi-a plăcut atât de mult încât să îl folosesc o perioadă mai lungă de timp.
Am vrut să îmi fac o părere mai amplă despre modelele lor. Este vorba despre Dell 5567.
Laptopul a fost luat de la cel și a venit neașteptat de repede. La modul comandat duminică seara și marți dimineață deja curierul îmi bătea la ușă. La 8 așa când somnul era mai drag.
Revenind la modelul super slim și minunat de la DELL. Este luat pentru cineva care dorește autocad, matlab și chestii d-astea pentru facultate. Cerințele au fost extraordinare, ca de obicei, mult RAM, hard disk mare. În combinație cu placa video de la AMD este tot ce îți puteai dori. Ah, și cu DELL alături.
Nu, nu am nimic cu ei, dar la prețul ăsta aveam pretenții mult mai multe. Dar când vrei cifre pe care nu le folosești, rămâi cu ele. Era atât de simplu să fie un SSD mai rapid, să fie mai puțin RAM că oricum îl pui după și așa mai departe.
DELL nu are marketing. Îmi amintesc că a fost o plăcere să desfac laptopul ASUS prezentat aici. E adevărat, e serie mai scumpă, cu pretenții diferite. Dar puteai să nu îl ambalezi într-o cutie de carton și în 2 bucăți de polistiren.
Prima impresie m-a dezamăgit, dar și a 2 a. Am avut impresia că am un ASUS din seriile din 2015. Un plastic ieftin, de colo până colo, alături de un material lucios și agățător de amprente. Ceva de genul altui ASUS pe care l-am testat anul trecut aici.
Specificații tehnice
Procesor | i7-7500U Kaby Lake, 2700 MHz sau 3500 MHz(TurboBoost) |
Memorie RAM | 16GB DDR4 2400MHz |
Stocare | 2 TB 5400 RPM |
Diagonală | 15.6′ |
Display | ecran FULL HD |
Conectare si porturi | WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0LE, 2 USB 3.0+ 1 USB 2.0, 1 port VGA, conector RJ 45(100 MBPS), |
Placă video | AMD Radeon R7 M445 |
Sistem de operare
La bază vine cu Ubuntu. Nu mi-am bătut capul să dezinstalez, ci am lăsat pe altcineva să facă asta. Oricum, așteptați-vă la un BIOS cu destule opțiuni, nu tocmai intuitive. Pentru cei neinițiați puteți șterge fără probleme Linux-ul și adăuga Windows sau sistemul de operare pe care îl doriți voi.
Display
Avem de-a face cu un display cu rezoluție FULL HD. Este decent, un pic gălbuie imaginea. Nu este tocmai perfect, dar face banii.
Sistemul de operare era Ubuntu și aș fi pierdut mult timp dacă puneam Windows și făcând testele cu spyder-ul așa că ne rezumăm la ochi.
Videoclipurile pe Youtube s-au văzut destul de bine. Nu am sesizat probleme.
Sunet
Și la capitolul sunet stă relativ bine. Nu este excepțional, dar îți faci treaba cu el. Pretențioșii clar nu vor fi mulțumiți, dar ai alternativa unei boxe wireless. Nici nu aveau pe unde să pună boxele, vorbim totuși, de un model slim.
Performanțe
Fiind Ubuntu pe el am zis că nu are sens să testez GPU-ul și CPU-ul pentru că se comportă diferit față de Windows. Erau irelevante testele. Am băgat, însă, ceva aplicații de stresat componentele să văd dacă se încălzește.
Și am ajuns la problema, problemelor. Un laptop de 3500 de lei să fie jalnic din punctul ăsta de vedere. Dupa 15 minute de stresat deja pe spate aveam 47 de grade. Nici nu avea cum să fie altfel. E vorba despre o mică gaură pe care se face răcirea.
E atât de prost poziționată încât nici n-o să îndrăznești să stai cu el altundeva decât la birou. Da, știu, nimeni nu recomandă să stai cu un laptop în pat. Dar cât respectă asta?
DELL 5567 REVIEW
Păreri Pro
- Kaby Lake
- Display
- Sunet
Păreri Contra
- Răcire
- Baterie
- Design
Am încercat să realizez un articol fără menajamente. Pur și simplu, am testat serii mult mai bune în categoria aceasta de preț. Poate că nu aveau un display la fel de OK, dar sigur performanța, pe ansamblu, era mai ok. Căutați și alte variante, dacă v-ați orientat spre modelul ăsta.
Ionuț Staicu a zis
Pune o poză și cu încărcătorul. Tot cât o cărămidă de BCA a rămas?
ice4you a zis
Decat boltarul de ciment de la ASUS, tot mai bine …
Marius Cucu a zis
E micuț.
La Asus mi se pare oribil. Zici că e cea mai mare chinezărie posibilă.
Ionuț Staicu a zis
E micuț comparativ cu… CE?
Pune o poză cu el lânga laptop și cu încă ceva la care ne-am putea raporta…
Marius Cucu a zis
De 2x mai mic decât al unui asus în aceeași gamă de preț.
Ionuț Staicu a zis
Bine, atunci pune o poză cu unul de asus din aceeași gamă de preț 😀
Marius Cucu a zis
Uite că nu dau de niciuna în momentul de față. O să țin cont pe viitor să iau în considerare și aspectul ăsta. Sigur, ăsta nu este un review complet, am avut și ceva teste făcute cu el, de performanță, dar nu mai dau de ele după nebunia din ultimele zile.
Same dude who used to love asus K series a zis
Mda, noile carcase de la dell trag tot mai mult spre designul hp ( mai putine guri de aerisire ca de, design modern ). Pacat de configuratie, merita o carcasa mai solida si mai bine aerisita. Citisem niste reviewuri nu tocmai pozitive, tot asa legate de incalzire cat si de carcasa cam fragila, probleme cu microfonul. Personal, inainte sa trec de la Asus la Dell am studiat destul de mult piata. Modelul 5558 de la dell are carcasa „furata” de la seria vostro. De aici rezulta temperaturi foarte acceptabile cat si robustete. De curiozitate, cum se comporta radeonul mobile fata de nvidia? La partea de calibrare culori ecran, pot sa ajut cu o configuratie cat mai apropiata de true RGB, ca sa scapi de tenta galbuie ( pentru cine nu are spyder ). In setarile de culoare de la intel: red brightness +1, green brightness -2, contrast -1, blue brightness +3, contrast +1, iar la avanced, saturation +3. Acum displayul e calibrat si poate fi folosit pentru editare foto / grafica / webdesign 🙂
Marius Cucu a zis
A fost doar în teste, nu l-am păstrat. Nu am apucat să pun spyder pe el, deși am spyder 5 acasă.
Nu am sesizat probleme pe ubuntu. Windows n-am pus pe el.