Am mai zis cât de praf știu să facă cei de la Sony software-ul? Am zis că mi-am brickuit camera din cauza asta și-am stat luni de zile cu ea în service? Am zis. Am zis că te forțează la aplicație nouă, da?
Azi vă zic una nouă din experiența cu A7IV.
Mie îmi place să vin cu pozele „în buzunar”. Să le am pe card, să le urc direct pe NAS. M-am chinuit vreo 2 ani să îmi fac NAS-ul, să pot să fac totul ca la carte.
Doar că… software-ul.
Să fie cel mai recent firmware? Să fie router-ul? Să fie conexiunea WiFi? Să aibă pitici NAS-ul?
Ideea este că eu trimit fișierele de pe aparat prin WiFi, fix când termin să trag cu el.
În prima fază am zis că problema este de la card. Doar că dacă bag cardul direct în PC, prin adaptor, în modul clasic, totul este OK.
În schimb, dacă trimit prin WiFi, random, se întâmplă să am și poze așa:
Nu este operă de artă, dar parcă bușește metadata-ul fișierului. E nevoie să iau niște routere în teste să văd ce se întâmplă, dacă să pot suspecta că moare TP Link-ul. Dar înainte nu îmi făcea probleme. Acum…
Pheno a zis
În limba japoneză există mai multe sisteme de scriere, mai exact 4: romaji (transcrierea cu caractere latine), hiragana, katakana și kanji (ideograme), însă în realitate întâlnim o combinație între cele 4 sisteme de scriere. Cele două sisteme kana (hiragana şi katakana) au câte 48 de litere de bază, kanji sunt câteva mii la număr şi trebuie cunoscuţi aproximativ 2000 pentru a citi un ziar general.În prezent, in alfabetul chinezesc există mai mult de 50.000 de caractere, dar în mod normal se folosesc aproximativ 13.000 dintre ele. Ca o gluma, asta e motivul pentru care cei de la Sony nu reusesc sa desluseasca softurile chinezesti.