Am auzit, pentru prima data, de Oneplus de la cititorii blogului. Voiam să îmi aleg un telefon, iar eu am întrebat, la vremea aceea, ce aș putea să îmi iau. Atunci am înțeles cât de puternică este comunitatea și ce lucruri frumoase poți afla, la un click distanță.
Anii au trecut, iar eu, din om care întreabă despre telefoane am ajuns să vorbesc despre telefoanele mobile. Ba chiar, în ultimii ani, chiar au fost destul de multe telefoane de acest gen.
Astfel, pentru că știu că oamenilor le place să vadă istoricul telefoanelor, am zis că ar fi bine de povestit despre Oneplus, despre cum au pornit și de ce au ajuns atât de populari.
Oneplus de la apariție la cel mai nou model
În momentele în care întrebam despre aceștia, cei de la comunicare povesteau că e altceva. Că sunt diferiți. Din punctul meu de vedere, încearcă să fie diferiți, nu înseamnă că le reușește în totalitate.
Ca fost utilizator de Oneplus nu pot să nu remarc îmbunătățirile aduse telefoanelor lor. Fără doar și poate, au îmbunătățit foarte multe aspecte și cred că vor prinde tot mai mult la public.
Oneplus One
A fost primul model al acelor de la Oneplus. Voiau să intre pe o piață dominată de LG, Samsung și Apple. Cum spuneam, nu aveam niciun habar despre aceștia la acel moment.
Practic, foloseau un fork pentru Cyanogen OS, în rest, era un telefon relativ obișnuit, nimic special. Primul!
Era bazat pe android 4.4.2 kitkat și a primit update la Android 5.1.1 Lollipop. Telefonul costa în jur de 300 de euro în acea perioadă.
Oneplus 2
A învățat foarte mult din critica pe care a primit-o de la comunitate așa că au continuat tradiția: baterie mai mare, procesor mai nou, display mai ok, camere mai bune. Prețul a fost tot în jur de 300 de euro și cumva au reușit să meargă în zona de flagship killer.
A venit cu 5.1.1, iar până la finalul „vieții” a trecut la android 6.01.
Oneplus X
A fost modelul ratat de către cei de la Oneplus. Au zis că ar fi chiar cel mai bun flagship de pe piață, dar avea să fie un Oneplus One cu altă față. Putem spune că a fost un eșec.
Oneplus 3
De aici Oneplus a început să cunoască tot mai bine Europa. Lumea începea să audă ușor, ușor de ei, lumea tech era aproape. Ușor, ușor aflai și de alții, nu doar de mai marii industriei.
A primit un „facelift” și Dash Charge. A fost într-un scandal pentru a păcăli testele sintetice de la acea vreme.
Prețul de lansare a fost de 435 de euro.
Oneplus 3t
Ia-ți Oneplus, ia-ți Oneplus. Cam așa începeai să auzi în zona tech. Nu era cu mult diferit de Oneplus 3, dar trebuia să apară o versiune nouă, apăruse deja pe piață Snapdragon 821, iar bateria primise un upgrade de 400 mAh. Au început să adauge și stocare extra.
Prețul de lansare a fost de 440 de euro.
Oneplus 5
A fost telefonul meu de bază. Am făcut mult conținut cu acesta pentru blog. Telefonul încă este funcțional și are android 10. În afara faptului că difuzoarele s-au mai dus, iar camerele nu sunt wow telefonul se descurcă bine, bine. E incredibil să zici asta în condițiile în care sunt atât de multe telefoane apărute pe piață, dar și serii noi de Oneplus.
Era continuarea mea pentru Nexus 5.
Oneplus 5t
La ani distanță încă mai fac confuzie între ce am avut eu și ce a urmat. Dacă am avut 5 sau 5T. Nu știam ce lansări vor face, nu știam brandul îndeaproape așa că era normal să se întâmple asta.
Știam doar că sistemul lor de operare e snappy, că raport calitate preț este ceea ce trebuie.
Ca design aveau aceeași linie, dar hardware-ul era actualizat. Țin minte că avea tot Snapdragon 835 și specificațiile 5-ului. De fapt, de aici începe să intre marketing-ul adevărat la lumină. S-au dus spre zona de gaming, țintind Star Wars: Episode VIII — The Last Jedi. Oamenii știau ce au de făcut, să atragă gamerii lângă ei, atunci nefiind o nișă dezvoltată pentru așa ceva.
Erau disponibile cele mai noi tehnologii și cred că a fost unul dintre cele mai bune telefoane ale anului.
Prețul acestuia a fost de 480 de euro.
Oneplus 6
Este telefonul care va primi android 11 cât de curând. Este impresionant să vezi că un telefon care costa 530 de euro acum ceva ani a ajuns să primească cele mai noi actualizări ale sistemului de operare. E incredibil!
Lansarea acestui telefon s-a legat de un film și anume Avengers: Infinity War.
Oneplus 6t
Un prim contact cu acesta l-am avut în Viena, la un amic. Sunetul începea să fie ce trebuie, camera făcea treabă din ce în ce mai bună pe lumină, făcea un HDR frumușel, ergonomia rămânea ce trebuie.
Cumva, din 2 în 2 generații ne așteptam la experiențe foarte, foarte bune de la Oneplus. În fapt, cred că telefonul ăsta încă mai este valabil, încă poți face poze mai mult ca decente cu el, încă se mișcă foarte bine. Probabil că, din punctul de vedere al ergonomiei, rămâne un punct de reper pentru un telefon ce s-a vândut la 550 de euro.
Între timp, au reușit să lanseze și un model McLaren Edition. Absolut toată lumea vorbea despre această ediție, deși era mult mai scumpă, la vremea aceeea.
Oneplus 7
L-am avut pentru mult timp la teste, un telefon fără cameră de selfie în display, ci cu pop up. Telefonul îl simțeam foarte bine în mână și eram pe punctul de a face schimbul, de a-l cumpăra și schimba vechiul Oneplus 5. Nu era cel mai bun la cameră, dar era cu mult peste medie.
Testele le puteți vedea aici.
Oneplus 7T și 7T Pro
Și cu Oneplus 7T am mers prin lume. Țin minte că îl comparam cu Huawei P30 Pro și era greu să pui ceva în calea celor de la Huawei pe partea de poze. Pe partea de viteză nu aveam ce să îi reproșez, telefonul putea să facă asta, fără doar si poate.
Oneplus 8 și Oneplus 8 Pro
Am făcut o pauză în testele mele de telefoane Oneplus. Pur și simplu, a fost o ruptură. Eu ziceam că nu mai aduc nimic nou. Nu se regăseau pe piață, din punctul meu de vedere.
A fost lansat cu android 10, 8 GB de RAM și 128 de GB de stocare, a primit update la android 11, a avut baterie mai mare decât 7T, pe ansamblu promitea foarte multe.
Prețul de lansare a fost în jur de 700 de euro.
Oneplus Nord
Nu am testat Oneplus Nord. Mi s-a părut o încercare de a prinde și altă piață, cea cu care nu eram obișnuit. Cumva au vrut să intre pe zona în care se pricepeau cel mai bine cei de la OPPO. Eu n-am înțeles strategia cu acest telefon, probabil că au vrut să dea vânzările peste cap, în categoria asta de preț.
Oneplus 9
Este varianta mai săracă a Oneplus-ului. Hardware-ul este un pic mai slab decât la Pro, dar camera este cu puțin mai slabă față de 9 Pro. Cred că lucrurile stau destul de bine și, mai degrabă, acesta ar fi telefonul momentului, nu varianta Pro, cea scumpă, cu cele mai nou feature-uri.
Oneplus 9 Pro
Au pus cot la cot toate tehnologiile pentru a reuși să se bată cu Samsung și restul. Eu zic că, de data asta, le-a ieșit. Oneplus nu mai este un flagship killer, ci este un flagship din toate punctele de vedere. Al prețului, al tot ceea ce găsești în interior, al camerei, lucru pe care nu îl vedeai în trecut la un telefon de-al lor.
Oneplus Nord CE 5G
Este primul telefon de buget de la ei pe care ajung să îl testez. Telefonul arată foarte bine și cred că merită atenția celor care vor un telefon de buget, cu pretenții de flagship.
Review-ul este aici.
Atât timp cât experiența celor care îl văd este: hmm, mișto telefonul, cred că ar trebui să vă dea de gândit dacă merită achiziționat. Mie mi se pare că a devenit din ce în ce mai ok.
Nu as vrea să am o concluzie pentru articolul ăsta, ci vreau să îmi spuneți voi păreri despre el în secțiunea de comentarii. Voi încerca să actualizez articolul cu fiecare lansare ce urmează.
Alin a zis
Au cam trecut la alt prag de preț. Se mai presupune că e flagship killer?
Marius Cucu a zis
Nu cred. Primesc și eu zilele viitoare ceva de la ei. Nu am mai testat de vreo 2 generații. Sa vedem cat e de wow.?
Ionuţ Chiriţă a zis
OnePlus are cumva reprezentanța in Romania?
Dețin un OnePlus 7t, de care am fost foarte mulțumit până acum o săptămână, când am primit upgrade (oficial) la OS12. Din acel moment telefonul meu s-a transformat din dual SIM in single SIM!!! Pur și simplu nu mai vede decât o cartelă din cele două introduse în telefon, care au mers împreună ireproșabil până la upgrade. Am încercat cu asistenta de pe site-ul lor (international) și nu mi-au dat nici o soluție. La firma de le certificatul de garanție (kattara Telecom) pur și simplu nu răspunde nimeni. Sunt chiar disperat și nu știu cui să mă adresez pt remediere… Mă puteți ajuta?
Mulțumesc
Marius Cucu a zis
Nu e nimeni oficial. Eu tot ce am rezolvat am făcut-o cu service ul din Polonia și au fost foarte prompți. I-am contactat la ei pe site.
Alina Munteanu a zis
Salut, Ionut!
Numele meu este Alina Munteanu sunt responsabila de activitatile de comunicare pentru OnePlus. Compania are prezenta oficiala pe piata locala, iar service-ul este asigurat prin partenerul nostru, ESD ROM. Iti las mai jos datele de contact pentru service, inclusiv un formular rapid de contact. https://esdrom.ro/contact/
Ionuţ Chiriţă a zis
Mulțumesc mult.
Îmi puteți da un link sau adresă de email sa incerc și eu?
Marius Cucu a zis
Ah, văd că acum lucrează cu ESD ROM pe partea de service, iar cel din Polonia nu mai e valabil pentru noi. Aveți aici detalii. Din ce știu, însă, ESD ROM sunt cam varză la comunicare. Eu m-am lovit de ei în decembrie și mi-a fost tare greu cu ei.