Nu stiu daca caldura sau faptul ca m-am apucat mai serios de alte lucruri ma fac sa nu trec prea des pe blog. Chiar daca mai verific comentariile, parca nu mai am tragere de inima sa scriu articole, chiar daca am si cateva generale, in draft, la care ar trebui doar sa dau publicare.
In ultimele zile m-am luptat sa invat tot mai multe lucruri pentru Premiere Pro, chestii care ma ajuta sa lucrez mai repede si sa-mi optimizez timpul, atunci cand este nevoie. Cel putin in weekend am pierdut mai mult de 12 ore pe Premiere.
In tot acest timp mi-am dat seama cat de prost optimizata este ultima varianta Adobe Premiere Pro CC. C0nsuma extrem de multe resurse, primesc buguri de orice fel, ma trezesc fara preview sau cu erori pe audio/ video. Ieri am zis ca innebunesc in momentul in care am vazut ca nu pot sa export un spot la care m-am chinuit cateva ore bune. Chiar am instalat o versiune mai veche si… evident ca nu a mers sa import proiectul. Eram in culmea fericirii!!!
Intr-un final mi-am dat seama ce-l supara, cautand pe forumul de la Adobe.
De ce se blocheaza Premiere Pro la poze cu rezolutii mari?
Nu stiu, dar am testat si pe CS6 si pe CC, dar tot asa facea. A trebuit sa le bag in Photoshop si sa le redimensionez la 2000×2000 si la 2,3 MB fiecare, nu 15-20 asa cum le aveam eu initial. Bugul se pare ca este inca de la versiunile vechi, asadar, slabe sanse ca el sa se rezolve curand.
Asa cum v-am spus si in celelalte articole, am tot cautat pluginuri pentru Premiere Pro in ultima vreme. Am gasit cateva, dar si multe care imi trebuiau erau pentru versiunile vechi ale programului.
Cum instalez pluginuri in Premiere Pro fara Adobe Extension Manager?
Daca am calculator bunicel, nu inseamna ca trebuie sa-mi bat joc de resurse. Asa ca nu instalez programe inutile precum Adobe Extension Manager si multe alte balarii din pachet. Instalez strict ce am nevoie si stiu ca voi folosi.
Insa, cea mai mare problema a fost compatibilitatea pluginurilor. Aveam cateva pluginuri gratuite si bune pe CS 6, insa pe CC s-a schimbat directorul de instalare si nu mai functionau.
Rezolvarea a venit copiind pluginurile din vechiul Premiere in folderul Common care in CC se gaseste la adresa din poza de mai jos. Probabil ca pe MAC OS X adresa este alta, dar la munca folosim Final Cut si CS 6, asa ca nu stiu unde stocheaza exact.
Pluginurile gratuite despre care va vorbeam se gasesc aici.
S-a intamplat ca la unele pluginuri sa fie o limitare de versiune. Am instalat si acea versiune, am pus pluginurile, apoi le-am copiat din folderul vechi, in noul Premiere. Totul a decurs fara probleme.
George Ginghina a zis
Foarte misto tutorialul! Multumesc.
Imi poti lasa pe undeva o adresa de email? As vrea sa-ti pot cere ajutorul in cazul in care intampin probleme.
Marius Cucu a zis
Ai chiar 2 mail-uri la contact. Pe fiecare le verific zilnic. 🙂
Robert Ilie a zis
Se pare că toți nu avem chef să scriem. Nu folosesc aplicația, dar aș vrea să aflu pe ce configurație ai rulat și s-a blocat.
Marius Cucu a zis
Asta este sistemul meu. 🙂
Narcis a zis
Eu folosesc in paralel si Adobe Premiere si pana acum nu am avut probleme (CS5). Imi place f mult la produsele Adobe ca pun RAM-ul la „treaba” in comparatie cu alte softuri (mai ales de editare video WYSIWYG). Plus ca daca ai tot pachetul Adobe poti sa exporti proiectele de la photoshop pana la after effects.
Nicu a zis
Buna eu folosesc Adobe Premiere in mod fluent si acum am o mare problema… Am trecut de la CS5 la CS6 Si CC problema este ca nu mai merg unele plugin-uri Cele de la Prodad Adorage ai intalnit asa ceva?
alecs a zis
Salutare
am intampinat si eu o problema in premiere cs6 si encoder cs6
vreau sa export simultan mai multe secvente din premiere, ii setez formatul ( mpeg2 blu`ray sau mpeg2 dvd) apoi ii dau queue ca sa imi trimita solicitarea in Encoder.
in momentul ce ajunge in encoder mi se modifica formatul in F4V si imi dispar multe formate…
de ce oare?
Marius Cucu a zis
Încearcă să faci update la versiunile mai noi. Știu că la cs 6 mereu apăreau probleme la randare.