Am transferat recent pe cineva la Hosterion și am fost curios să văd cum se mișcă aceștia în 2024. Îi urmăresc de ceva timp, am văzut că mai mulți bloggeri sunt găzduiți pe acolo. După cum bine știți, blogul și nu numai, le am găzduite pe VPS-uri. Încă mai sunt vreo 15 site-uri pe care le administrez și pe care pun conținut, dar cumva am trecut în liga lucrurilor mai automatizate, din punctul meu de vedere. Îmi fac viața mai ușoară, inclusiv cu serverul de backup, ba chiar vreau să fac backup la backup cât de curând.
Aici nu a fost cazul de așa ceva pentru că nu sunt atât de multe cunoștințe pentru a reuși să pună la punct un server VPS. Chiar dacă îi setam eu, nu aș fi rezistat să fac mentenanță. La Hosterion s-a mers pe ideea de găzduire WordPress. Este un serviciu pe care tot mai multe firme de găzduire îl au, în ideea în care reușesc să optimizeze totul pentru a-ți da ce ai mai bun, dacă folosești WordPress.
Am folosit loader.io să văd cât de bine se descurcă și cu tema default de la WordPress, inclusiv cu PHP 8.1 am reușit să țin un rush cu 350 de utilizatori pe cel mai mic pachet. Mai mult ca decent. Pe un VPS prins de Black Friday(cu o temă diferită) am reușit să am de 3 ori mai mulți utilizatori. Dar comparăm mere cu pere! Sigur, testele sunt dependente de ceea ce aveți voi. Găzduirea nu face minuni, dacă la voi este brambureală. Te ajută cu resurse foarte OK, așa cum este și cea pe WordPress, dar dacă aveți poze de câțiva mega sau foarte mult Javascript neoptimizat s-ar putea să nu ajungeți la rezultate wow.
Am mers un pic mai departe și m-am jucat și cu pluginurile de cache.
Diferența dintre o găzduire web clasică și o găzduire WordPress se rezumă, în principiu, la posibilitatea de a activa serviciile de cache. Da, fiecare poate să instaleze un plugin de cache, dar nu ai acces la toată performanța. Mă refer la pluginuri de cache precum:
- WP Redis Cache
- Redis Object Cache
- LiteSpeed Cache – cu ocazia asta am descoperit pluginul ăsta de cache ce are foarte multe opțiuni pentru baza de date, imagini, CDN și nu numai. Chiar vă recomand să vă jucați ceva timp cu el.
Acestea lucrează cu Memcached la nivel de server, iar lucrurile astea sunt disponibile, în general, pe servere VPS, nu la nivel de cPanel.
E util să aveți cache în momentul în care interogați foarte mult baza de date, pentru paginile în care aveți foarte multe query-uri. Eu, de exemplu, activez cache-ul în perioada Black Friday-ului.
Prețurile, la ei, pleacă de la 10 euro pe lună. Cu tot cu taxe ajungi să plătești ~60 de lei pentru cel mai mic pachet. Partea mișto este că stocarea este NVMe, iar procesoarele sunt AMD EPYC. Mai sunt și alte pachete mai mari, în funcție de nevoi. Ce nu am observat eu în panoul de control a fost numărul de inodes.(între timp, mi s-a transmis că Da, nu am pus „găzduirea în cap”, dar cred că era bine să avem o referință. Eu cred că de acolo pleacă toate problemele, când ai scripturi neoptimizate și scrii mult prea mult pe unitățile de stocare.
Mi-a fost un pic greu să mă întorc la cPanel, asta pentru că am ceva timp de când nu am mai setat nimic pe acolo. Am avut un pic de furcă cu activarea SSL-ului, asta pentru că am uitat complet de cum stă treaba p-acolo. Dar, într-un final, am reușit.
Am observat că au o parte de backup OK, ai acces la backup-uri complete zilnice. Pe vremea în care foloseam activ cPanel știu că dădeam mail direct la firma de găzduire.
Pe partea de suport tehnic încă nu am avut nevoie de la ei, am reușit să mă descurc și singur să configurez. Sunt curios să văd dacă voi ați avut experiențe cu ei.
Adrian Bolocan a zis
Am trecut pe la câteva firme de-a lungul timpului, dar la ei n-am ajuns. Cine știe însă ce ne rezervă viitorul? 😀
Marius Cucu a zis
Vecinii de la IntoVPS(sunt tot ai lor) par interesanți. I-au recomandat mulți, dar n-am apucat să testez încă.
ionică a zis
Au introdus noi pachete pentru WordPress Pro. Ce configuratii misto au. Resurse multe pe NVMe. https://hosterion.ro/gazduire-wordpress
Marius Cucu a zis
Da, despre pachetele astea era vorba în articol. 🙂
ionică a zis
Am trecut eu la WordPress Pro 6G. Au migrat contul de cPanel, am configurat Redis si acum e live. Se simte diferenta cand navighezi in cPanel, in wp-admin cand scrii articole, adaugi media si dai publica e aproape instant. Din ce vad tot intre 1-3 sec se incarca siteul, am sa testez si pluginul lor LScache sa vad cum se comporta mai ales ca e disponibil si la nivel de server cu optiune in cPanel. Mi-a placut si mie faptul ca ai acces la backup in cPanel, au raspuns prompt dupa ce am cumparat pachetul de hosting, au facut migrarea. Ai sistem de tichetare in contul lor unde vezi toata discutia si poti sa il inchizi tu cand s-a rezolvat problema. Am configurat si ssh, totul e ok pana acum. Il testez pana pe 20.04 sa vad cum se comporta si apoi ma decid daca raman sau nu.
Marius Cucu a zis
Joacă-te cu opțiunile, cu tema. Cu cât mai multe query, cu atât mai greu va merge. Ia din aproape în aproape.
ionică a zis
M-am jucat ieri toata ziua. Am ramas la optiunile mele 🙂
Info Hosting a zis
Hosterion sunt printre cei mai vechi de pe piață și și-au făcut un renume foarte ok. Ne-am jucat și noi cu serviciile lor și sunt printre favoriții noștri. Suport de calitate, servicii excepționale, jos pălăria ?