Anul trecut am testat A95K și A75K de la Sony. Modelul A95K a venit ca un bumerang pentru restul industriei, efectiv a fost televizorul anului. Bun, dar scump. QD OLED a făcut diferența, iar faptul că au avut răcire mai bună decât Samsung a contat. Plus experiența anterioară de realizare a televizoarelor OLED. Totuși, în vânzări nu se văd atât de multe surprize. Nu mai reușesc să vândă atât de mult.
Despre Hisense am vorbit recent. Sunt chinezi de bună calitate, ca să zic așa, care fac și lucruri bune. Totuși, nu sunt cele mai bune televizoare de pe piață.
Nu am văzut OLED-uri de la ei, deși am insistat pe cât am putut de mult. Am înțeles de la voi că sistemul de operare VIDDA TV nu e chiar wow. Eu nu mă pronunț, dar da trebuie investit mult în dezvoltare pentru a pune la punct un sistem de operare stabil. Uitați-vă la Panasonic că nici ei n-au reușit să facă mare lucru cu MyWebOS.
Anul ăsta cei de la Hisense au scos seria lor A, exact ca la Sony. Nu au găsit altă denumire pentru OLED decât A85K. Așadar, dacă vreți un OLED de la Hisense va trebui să căutați modelul: Hisense A85K. E un WOLED la bază cu suport pentru Dolby Vision IQ, HDR10+ și vine în 2 diagonale: 55′ și 65′. Are doar 2 porturi HDMI 2.1.
La prima impresie, au pus un panou EVO, așa cum am avut pe majoritatea televizoarelor de tip flagship de anul trecut. Nu avem un Micro Lens Array pentru că, probabil, e un pic cam scump de vândut de ei.
Interesante sunt și miniLED-urile lor: Hisense UXKQ. Am văzut prea puține miniLED-uri, însă să ai 5184 de zone de dimming nu este rău deloc. Plus 2500 de nits în peak pentru modelul de 85′. Bine, bănuiesc că valorile astea se raportează la modelul de 85′.
Ciudat este că în America au modele cu android, iar la noi, în Europa, insistă pe sistemul de operare proprietar.
Am găsit și un video cu VIDDA-ul lor.
Adaugă un comentariu