Frankfurt nu este o destinație preferată de foarte mulți oameni. În plus, orașul nu este chiar unul cu istorie fiind destul de bombardat în al 2 lea război mondial. Dar au apărut câțiva zgârie nori ce fac ca pozele să arate diferit, de parcă nu ar fi Germania.
Cât am vizitat Frankfurt am avut ocazia să iau contact cu mai multe persoane ce au plecat de mici din Romania. Scuza noastră a fost să mergem la o emisiune de talente de prin Germania, ca apoi sa vizitam una alta. Am avut un „ghid” foarte mișto care ne a povestit o grămadă de chestii despre oraș, cum au fost construite, cum au fost refăcute fațadele că păreau foarte noi anii trecuți, cum au fost aduși meșteșugari, în special fierari din România care sa restaureze și să facă lucrurile ca înainte.
Germanii ăștia, mai ales în zonele vechi, dacă au simțit că ceva nu dă bine dărâmă și repară sau modifică pentru a da „bine”, pentru a se respecta arhitectura și de nu a ieși în evidență foarte mult.
E un oraș interesant, de vizitat o dată și atât. N-a fost pus pe zona de checklist, dar știu că nu mă voi întoarce decât dacă voi fi cu treabă. De vizitat, meh, nimic notabil.
Nu au o climă wow, germanii sunt reci, e trist. Da, au investit, dar nu este oraș turistic. Cel puțin, nu unul pe gustul meu.
De mâncare de-a lor n-a fost vorba de nimic gustos, tocmai de aceea am ajuns într-un restaurant românesc. În rest, cârnați și cartofi prin meniuri.
Foarte mult timp liber de vizitat n-am avut. Din 3 zile, am avut jumătate de vizitat și restul pe treabă. În plus, am prins și duminica, iar la ei totul este închis. Bine, ai câteva tarabe și câteva activități turistice disponibile(mers cu barca, dat cu bicicleta, plimbat cu autobuzul turistic). În plus, sâmbătă ne-am întâlnit cu vreo 3 proteste p-acolo. Era ditamai desfășurarea de forțe.
Noi ne-am dat cu barca și-am vizitat ce-am putut(Catedrala, mall cu cele mai multe scări rulante, zona pietonală cu primăria și toate chestiile vechi: Römerberg, Eiserner Steg, Mainkai, Old Sachsenhausen, Berger Straße). Undeva la 14 euro de persoană să mergi 100 de minute și ai ocazia să bagi în tine cârnații lor cu sosuri și cartofi. Meh. Măcar berea a fost ok.
Pe zonele centrale mai mișca o terasă, ceva, dar pe lateral, printre blocuri nimic. Pustietate.
Ce ar fi trebuit să vizitez?
Uitându-mă pe hartă, am observat niște orășele interesante lângă Frankfurt. De bifat pentru data viitoare va fi unul dintre orașelele: Offenbach am Main, Neu-Isenburg sau chiar Bad Vilbel.
Costin a zis
Nu cumva sa ratezi frankfurterii, sunt deliciosi!
vasile a zis
Au un parc misto Gruneburg si o gradina botanica, aproape de Universitatea Goethe, tot prin zona am mancat o friptura buna la un restaurant cu specific, avea un nume misto, nu-mi amintesc acum exact, ceva gen Casa Biftecurilor. Ai ce vedea, iar daca esti pe fuga sa fii cu cineva din oras care sa-ti arate ce trebuie sa simti specificul.
Marius Cucu a zis
Chiar am fost cu cineva care știa zona, era de la 6 ani acolo, practic… nu mai era român. Ne-a făcut istoria centrului, ne-a spus ce s-a construit, ce s-a reconstruit.
Mhm, am fost și-am mâncat la un restaurant românesc, undeva în afara orașului… mai bine ca în România, iar prețurile decente. 6-7 euro supa, chestii. Din păcate, nu țin minte cum se numește, iar GPS-ul a dat fail că nu exista acolo, era undeva în zona de munți, la 30-40 de minute pe autostradă: A3 sau A8, nu mai țin minte exact. 🙂
vasile a zis
Am cautat prin notite si restaurantul de care ziceam se numea Surf’n Turf, nici nu era cu specific nemtesc, ceva american style, de aia si nemtalai cu care lucram erau incantati de el, un Tenderloin Steak era la 50 de euro, daca’mi amintesc eu bine, plus restul… decent! 🙂
vasile a zis
Ai nostri conationali au talentul asta, daca stau undeva mai mult de 1 an…. practic nu mai sunt romani, da’ te duc la restaurante romanesti, nu stiu cand ma duc undeva incerc sa traiesc ca acolo sa simt locul, dar asta e alta discutie si oricum era frig, in vara aveai alte optiuni ceva terase pe Main, etc.
Marius Cucu a zis
Mhm, am luat masa pe apă. Bine, cârnat d-ăla cu ceva sosuri și cartofi.
Dar eram 4 ciorbari din 5. Chiar ne-a prins bine. 🙂
Oricum, n-am înțeles nimic din bucătăria germanilor.
vasile a zis
Pai nici nu ai ce sa intelegi, eu am umblat prin Germania…. cu totu’ vreo 2 ani si nu am inteles nimic si chiar m-am straduit, am mancat la oameni acasa, supele lor erau praf, aveau o supa de varza, eu sunt fan varza, faceau si la cuptor ca noi, carnati aia vestiti ba erau prea condimentati, ba prea grasi, berea era scumpa si proasta, cam ultimile doua cuvinte spun tot!
A si sa nu uit, aveau ceva mezeluri bune, ciolanul afumat era bun la ei am mancat pe la Oktoberfest, am prins unu’, acum fiecare cu gustul lui!
Marius Cucu a zis
Mhm, eu n-am pretenții cu berea. Cât timp e nefiltrată e.. okez. Sau poate am nimerit eu ceva ok, habar n-am. În Austria am nimerit ceva mai prost, amărui. Dar deh, aici ține de gusturi.
Costin a zis
Nu-ti zisei sa incerci frakfurterii? 🙂
Marius Cucu a zis
Dacă știam unde să găsește… era ceva! 🙂
Costin a zis
La orice restaurant. German.
Marius Cucu a zis
Așa, acum au apărut și câteva poze. Poate, mai târziu și-o filmare 😀