Stim deja ca suntem urmariti, marile corporatii fac asta de mult timp, Google chiar si-a modificat politica incat sa poata face ceea ce vrea cu datele noastre mai mult sau mai putin. Asa ca cine are nevoie sa afle informatii despre o persoana sau alta nu trebuie decat sa caute pe retelele de socializare.
In plus, dacă vom cauta ceva pe internet sau ne vom conecta de la un anumit calculator totul va apărea in logul de la Google. Măcar avem un buton de renunțare si de ștergere al acestui log. Chiar dacă este pus de ochii lumii acolo, mai mult ca sigur se salvează undeva acele căutări/ accesări de site-uri.
La un moment dat se zvonea și ca Facebook face același lucru. Chiar ne inserau un cod prin care ne urmăreau și activitatea pe alte site-uri.
Ca sa iasă din rahat au anunțat ca au făcut modificări care sa nu mai permită acest lucru, însă chiar dacă și-au cerut scuze pentru „greșeala” se pare ca mai sunt multe „greșeli” d-ale lor.
Pentru ca sunt foarte multi utilizatori care abia asteapta sa verifice ce au cautat acum doi ani pe Facebook, nu?!
Trebuie doar sa înlocuim user cu utilizatorul pe care il aveți voi pe Facebook in link-ul de mai jos
https:/www.facebook.com/user/allactivity?log_filter=hidden
si ce credeti?
Vom avea log pentru tot ce am facut pe Facebook. Oare cui ii foloseste asa ceva?!
Bogzilla a zis
nu stiu daca mai foloseste cuiva in afara celor masoara audiente si succesul anumitor reclame dar pe mine chiar nu ma deranjeaza. si daca stie gogu ce citesc si la ce ma uit care-i faza?
intimitatea online? sa fim realisti… intimitate n-ai decat in baie 🙂 si uneori poate nici acolo :)))
Cristi a zis
Toate astea se află chiar sub nasul nostru, mai precis la „Termenii şi condiţiile de utilizare”. Acolo scrie exact ce are voie Facebook / Google sau altcineva să facă cu datele noastre. Însă nimeni nu citeşte aşa ceva. Eu unul nu m-am uitat nici măcar o singură dată ce scrie acolo, indiferent de programul sau serviciul folosit.
Pana mea ..
vienela a zis
Si eu ma intreb la ce le-ar folosi asemenea informatii. Cui ii pasa ce melodii am postat eu pe fb sau caror poze le-am dat like?
Dana a zis
Odata ce ti-ai facut user pe FB sau pe alte retele, ti-ai postat singur date personale, te-ai facut vizibil cu fel de fel de status-uri, te-ai bagat in seama cu alti useri, ai dat like-uri si check-inuri, despre ce fel de intimitate vorbim? Ca daca vrem sa nu stie nimeni de noi, nu ne punem adrese de mail, linkuri de bloguri, ba chiar telefoane persoanele pe FB, nu?
Daniela a zis
Aceeasi intrebare mi-o pun si eu. Cui ii foloseste? Dar mai interesant e, cui ii pasa? Atata timp cat nu dezvalui absolut tot despre mine, who cares?
Ioana Radu a zis
Cred că este mai mult vorba de mentalitatea Big Brother decât de utilitatea informațiilor în cauză. În orice caz, eu îmi șterg constant postările de pe wall. Nu pentru că sunt suspicioasă ci pentru că îmi place curățenia. Știu că e și butonul de hide dar nu vreau să mă complic cu el.
Narcis a zis
Pai de ce credeti ca cer atat de multe informatii personale?! Toate acestea sunt folosite intr-un scop secret!
Raul a zis
Este evident ca cineva are curiozitatea sa ne cunoasca cat mai bine ca numar,varsta,ocupatie,nivel de inteligenta toate lucrurile astea nu sunt intamplatoare la fel cum criza economica nu a fost intamplatoare ,la fel cu „gripele”nu au fost intamplatoare,America este cea mai mare groapa de gunoi care ne afecteaza pe totii,am ajuns sa nu mai avem intimitate ba mai mult sa o dezvaluim singuri fara sa ne oblige nimeni dar pretindem de la noi ca suntem liberii cand defapt asta este o iluzie.Collaps un documentar foarte bun pentru cine vrea sa vada care este defapt nivelul critic stabilit de planeta in acest moment si ce ne asteapta pe urma faceti legatura cu facebook si alte lucruri.
Madalina Baroncea a zis
Cu siguranta Facebook ne spioneaza. Cere foarte multe date in mod nejustificat. Dar pe mine ma ajuta foarte mult.
Emil a zis
Mi se pare absurda teama asta ca cineva ne urmareste. Nu suntem atat de importanti incat o organizatie sa ne urmareasca la nivel individual ci ca si comportament colectiv.
Individual ne pot urmari programele care „aleg” ce continut (reclame, poze, site-uri, etc) sa ne afiseze in functie de analiza lor. Imaginati-va ca un om care frecventeaza blog-uri de pescuit i se afiseaza reclame cu pescuit si mai putin cele cu sport (presupunand ca nu a intrat niciodata pe un site sportiv), ceea ce este ok.