Să fie 2016, să fie 2017, perioada în care abia dădeam din coate să ies și eu din țară, să am primele experiențe. Mereu am zis că Bulgaria nu este o destinație pe care să o consideri ca „ieșit din țară”. Așadar, pe acelea nu le contorizez la plecări. Și, oricum, acolo merg pe principiul All Inclusive.
Mai mult, pentru mine experiențele culinare nu au fost niciodată pe checklist. OK, am înțeles inclusiv Bologna, când ai ploaie o foarte multă perioadă din an, când faci un soi de tuneluri pentru asta o dai și pe culinar, ca să ai ce experiențe da turiștilor.
Dar cum am mai zis, eu nu am plecat în destinația X alegând strict pentru mâncare. Poate chiar știind că nu au o mâncare pe care să o ții minte, mi-am pus și un sandviș în bagaj că… cine știe ce găsesc la fața locului?!
Și de multe ori am calculat bine, mai ales în Anglia. Nu sunt fan fish and chips, asta pot să îmi fac și eu acasă.
În ultimii ani au fost și experiențe culinare, direct sau indirect. Adică nu le-am urmărit eu, dar s-a întâmplat. Soră mea a pășit pe tărâmul stelelor Michelin. Mai mult, articolul acela a fost foarte bine primit.
Am experimentat, de curând, „pe Germania”, o super experiență. Delicatese, porții mici, exact ca la Master Chef.
E drept, gusturi și gusturi, mai mult sau mai puțin cunoscute. Mai mult sau mai puțin grețos. Și da, alegerea a fost cea așteptată. Adică am luat calea fast food-ului după ce am dat fail cu primul fel, cu al 2 lea.
Iar germanii ăia pe care îi vezi perfecți, corecți, îți aduc lucruri din partea casei și… apoi le trec extra pe notă. Pentru că: turism. Poți prosti românașii.
Costin a zis
Tot in Balcani se maninca cel mai bine. Iar bucataria turceasca/mediteraneană n-are egal. Si ca arome si ca sanatate. Dar gastronomia fiind un domeniu prin definitie subiectiv, este doar parerea mea.
Perfu a zis
In Romania pe partea de alimente pentru mine produsele care au si cel mai mare pret nu sunt chiar asa de bune
Am primit cadouri alimente extrem de scumpe si care erau extrem de tari , nu aveau pic de gust si care costau o gramada de bani
300 de grame de salam , 150 de lei , 200 de grame de cascaval 70 de lei . Produse extrem de tari , fara nici un pic de gust si care au devenit deliciul unui catelus
Daniel a zis
Nicosia, zona cipriota. 20 euro, meniu pentru 2 persoane care nu a putut fi terminat … mananca 3 lejer.
https://imgur.com/a/XI61pZo
Marius Cucu a zis
Ce de influențe turcești acolo 😀
Costin a zis
Cartofii prajiti n-au absolut nici o treaba cu bucataria turceasca insa daca-i cerere, Mehmet te serveste !
Marius Cucu a zis
Nu la cartofi mă uitam 😀
Costin a zis
Daca-i sa ma iau dupa poze… apar ceva kinezarii + sushi.
Curat turcesc(!), clar ca-i intersectia dintre continente, culturi, deci inclusiv influente culinare 😀