Se discută tot mai mult despre eficientizare, despre automatizarea multor domenii de activitate. Deja multe lucruri de pe telefoane sunt făcute automatizat, fără o intervenție a omului. La fel se întâmplă și cu procesoarele, la fel se întâmplă și cu plăcile video și cu majoritatea electronicelor.
Samsung a bubuit câteva mașini de spălat, câteva telefoane, dar nici Apple n-au fost departe cu unele versiuni.
Greșeli sunt peste tot. Totuși, ar trebui să fie testate mult mai bine înainte de lansările pompoase.
Lucrul ăsta se întâmplă zilele astea și cu plăcile video de la EVGA. Sigur, la un nivel mult mai mic față de giganții de mai sus.
Lunile trecute a apărut o nouă generație de plăci video cu performanțe incredibile. Mai ales, după ce am testat modelul de top pentru laptopuri. O răcire extrem de ok pentru un laptop.
Iată însă că, EVGA au scos și ei un model de 1070 GTX. Un model mai puțin pretențios decât 1080 GTX. Și… a dat rateuri, probabil, din cauza răcirii deficitare. Pe forumuri lumea trollează fin faptul că placa video are probleme.
Eu sunt un pic mai reținut și spun că și utilizatorii umblă la plăci, le modifică răcirea, intervin acolo unde nu trebuie, fără să testeze terenul înainte.
În cazul de față, cei de la EVGA au luat la cunoștință și au pus la dispoziție o răcire suplimentară ce ar trebui să se distribuie gratuit.
Ionuț Staicu a zis
Eu am avut un singur produs evga: o placă video acum vreo 4-5 ani. Nu știu să zic modelul, dar știu că avea două „probleme”:
– temperatura nu a scăzut niciodată sub 60°;
– avea ventilatoare extrem de zgomotoase; practic placa video făcea cel mai mare zgomot din PC.
Eu credeam că temperatura mare era o problemă la placa mea; dar bag seama că-i mai mult de atât…
ice4you a zis
Nimic nou sub soare. Imi aduc aminte de lansarea cu surle si trambite a seriei 5/FX de catre nVidia care pe langa faptul ca scotea un zgomot comparabil cu al unui aspirator, crapau placile alea din seria GTX ca ouale in ciuda oricarui design iar performantele erau abjecte. A urmat ATI la scurt timp, toata seria HD a fost o mizerie, Sapphire, „constructor de casa” al alora de la ATI dand kix dupa kix desi HIS sau GeCUBE nu se lasau cu nimic mai prejos. Daca ar fi sa vorbim de Sandy-Bridge de la Intel are rost sa iti aduc aminte de cele doua semilansari ratate?! 😀 BUG’ul de la porturile S-ATA fiind deja celebru rezolvat abia la a doua revizie de chipseturi. :))
Sunt doar cateva exemple din istorie, daca vrei mai multe iti pot scrie un roman. :)) Acum ca PC’ul a mers in jos ca polularitate sunt mai rare kix’urile astea da pe vremuri erau fara numar. 😀