Subiectul despre emigrare rămâne în mintea multora. E ușor să vedem în ce condiții trăim acum și pare că totul este mai rău decât în trecut. Comparând cu criza din 2008, efectiv, lucrurile sunt la alt nivel. Atunci, efectiv, românii mureau de foame. Acum inflația e diferită, te macină diferit.
De aceea foarte mulți aleg să plece la mai bine. Dar unde este mai bine?
Discuția despre emigrarea în Elveția a fost mai mereu prezentă.
De aceea m-am gândit că trebuie să vorbim și despre Elveția. Așadar, hai să vedem avantajele și dezavantajele unei relocări în Elveția.
- Calitatea vieții: Elveția este recunoscută pentru calitatea vieții sale, cu un sistem de sănătate excelent, o infrastructură dezvoltată și un mediu curat.
- Muncă bine plătită: Elveția are una dintre economiile cele mai stabile și mai bine dezvoltate din lume, cu salarii competitive și beneficoperiri de carieră.
- Siguranță: Elveția este considerată una dintre cele mai sigure țări din lume, cu un sistem de securitate bine dezvoltat și un nivel scăzut de criminalitate.
- Peisaje impresionante: Elveția este cunoscută pentru peisajele sale impresionante, cu munți, lacuri și zone verzi întinse.
Dezavantaje:
- Costuri ridicate: Costul de viață în Elveția poate fi destul de ridicat, cu prețuri mari pentru mâncare, cazare și servicii.
- Procese administrative complicate: Procesele administrative, cum ar fi obținerea permisului de muncă sau a vizei, pot fi complicate și consumatoare de timp.
- Integrare socială dificilă: Dacă nu vorbești germana sau franceza, poate fi dificil să te integrezi în societate și să găsești muncă în Elveția.
- Mentalitatea rezervată: Uneori, mentalitatea rezervată a elvețienilor poate face dificilă integrarea socială și construirea de relații.
Vasile a zis
Este o gluma sau unde sunt cei 1 mil. de feisbucisti, inchinatori neamtului, cel ce va schimba din temelii Romania?! Se apropie concediile, diaspora e cu noi 😉
Vasile a zis
Apropo, initial am crezut ca Ghita e noul purtator de cuvant a lui Iohannis, imi place, ai dat-o cu efect 😉
Marius Cucu a zis
Mă bucur că am comentatori deștepți pe blog.
PS Cred că m-am uitat prea mult la filmul Focus. 🙂
ice4you a zis
+1 prietene Vasile! 😀
Armata clonelor este in concediu cu tableta la cap! 😀
R2 a zis
Unguent e motivul principal pt. care nu l-am votat pe Iohannis. Intre noi fie vorba, cei care l-au votat trebuia sa stie la ce sa se astepte. Un Gureanu statea mereu de-a dreapta tatalui, in toate pozele si cuvantarile.
Marius Cucu a zis
Nu știu dacă este cazul să reluăm discuția din noiembrie, dar chiar n-am avut de ales. Ambii candidați erau și sunt un dezastru.
Sunt curios să vad până unde merge treaba cu DNA-ul. Cât de mult „curat” se face.
Că îi ia pe ăștia de la televizor nu e niciun fâs. Îi eliberează după ceva timp ca să nu mai aibă credibilitate.
R2 a zis
Asta spun si eu de la bas-geoana incoace. Nu avem ce alege. Cata vreme candidatii sunt supurati de aceleasi formatiuni sinistre, nu are sens sa ne facem macar umbra de iluzie. De fapt, in parlament sunt doar doua formatiuni reale. FSN (FDSN) si UDMR. Restul e joc de glezne.
Malin a zis
Iohannis n-a fost „pur” niciodata. Se stia asta inca din ziua votului si s-a sperat sa se schimbe ceva odata cu numirea lui in functia de presedinte. De fapt cred ca aceeasi speranta a fost si in 2004 cand a ajuns Basescu la Cotroceni si pe urma cand au venit smenarii lui Boc in guvern au incercat sa fure intr-un an cat altii in 10. Totusi la cat de infestata e Romania de smenuri si smenari mi-e greu sa cred ca se putea face ceva asa usor doar printr-o bataie din palme si sincer pe mine nu ma mira deloc ceea ce se intampla pentru ca cine a lucrat in structurile servicilor secrete a avut grija sa-si puna la adapost niste documente pe care sa le foloseasca la nevoie si ma tem ca MRU exact asta face.
Bogdan Epureanu a zis
Fara sa vreau sa intru foarte mult in politica si admitand ca da, in ultimii ~12 ani am fost si am ramas un „basist”, eu chiar am si am avut o parere relativ buna despre MRU si cred ca reprezinta o alegere foarte potrivita pentru sefia SIE.
Cate despre Iohannis, nu cred ca are cum sa il acuze cineva de jocuri pe sub masa; s-a afisat alaturi de MRU inca din campania si, ulterior, in numeroase ocazii si dupa campanie, asa ca, spun eu, era o mutare cat se poate de asteptata.
Si, mergand mai departe, m-as risca sa pariez ca va si trece de votul parlamentului, cu sprijinul declarat a UDMP, PMP si UNPR si chiar cu sprijinul tacit a catorva reprezentati de-a PSD-ului.
Stefan a zis
Mi se pare mie sau ușor, ușor se începutul sfârșitului pentru V.V. Ponta? 🙂 Poate că o fi coincidență, dar ceva nu-mi miroase a bine.
Marius Cucu a zis
Eu zic că tot PSD-ul pică.