Câți dintre voi nu a fost măcar o dată în Barcelona? Câți nu ați vizitat Barcelona și nu ați zis: wow, ce tare, aici mă văd pentru următorii 10 ani.
Recunosc că prima mea ieșire mare a fost în Barcelona. Am vizitat Budapesta, un pic din Bulgaria și Turcia și direcția Barcelona. Doamne, ce contrast!
Apoi am tot vizitat aproape anual Barcelona cu serviciul. Număr pe degete anii în care nu am fost acolo.
Dar drumul spre Barcelona ca turist este diferit de cel ca espat. Una este să stai câteva zile într-un oraș, una este să cauți serviciu, să cauți chirie sau poate chiar grădiniță într-un oraș turistic. Poate cel mai turistic oraș.
De altfel, am observat că sunt foarte mulți turiști de lungă durată acolo, găsești foarte mulți români în parcuri, încă un semn că suntem destui răspândiți în zonă.
Avantaje:
- Clima: Barcelona are un climat mediteranean cald și umed, cu veri lungi și temperate.
- Cultură: Barcelona este cunoscută pentru cultura sa vibrantă și arhitectura unică, incluzând opera de artă a lui Gaudi.
- Oportunități de muncă: Barcelona este un centru important al economiei spaniole, cu oportunități în mai multe sectoare, incluzând tehnologie, turism și afaceri.
- Viața de noapte: Barcelona are o viață de noapte animată și o scenă culinară diversă.
- Accesibilitate: Barcelona este bine conectată cu restul Europei prin aeroportul său internațional și rețeaua sa de transport public.
- Costul vieții: în comparație cu alte mari orașe europene, costul vieții în Barcelona poate fi mai accesibil.
Dezavantaje:
- Supraaglomerare: Barcelona poate fi aglomerată și poate fi dificil să găsești locuințe convenabile și accesibile.
- Costuri ridicate de locuit: Prețurile pentru locuințe pot fi ridicate în anumite zone ale orașului.
- Bariere lingvistice: Dacă nu vorbești spaniola, poate fi dificil să te integrezi în comunitate și să găsești un loc de muncă.
- Reglementări restrictive: Poate exista reglementări restrictive pentru emigranți care doresc să se stabilească în Barcelona.
Cosmin Dumitru a zis
Daca un laptop de ultima generatie scartaie in FIFA 17, nu stiu ce sa mai cred, un lucru e cert, laptopurile NU sunt pentru gaming. i7 ala nu e cu mult peste un i3 de desktop, din pacate, iar 1050 Ti-ul de pe laptop e cu putin peste o placa video din generatia veche, pentru desktop, GTX 750 Ti.
Chiar am prieten care nu e gamer, are PC cu i3 6100, 8 GB DDR4 la 2133 MHz, GTX 750 Ti si un SSD Intel de 480 GB, daca nu ma insel, il foloseste pentru editare foto, singurele jocuri pe care le joaca, sunt DOTA 2 si FIFA 17, si FIFA zburda pe configuratia lui (1080p cu setarile pe ultra, pe la 90-100 fps, uneori peste).
Un laptop de configuratia asta, despre care ai vorbit, probabil se apropie, sau chiar depaseste 1000 „iepuroi”, si nu stiu daca merita, gamingul nu este pentru laptopuri, orice ar spune unii si altii, nici macar seria Alienware sau mai stiu care, ASUS ROG.
Daca ai nevoie de un PC mobil pentru procesare foto+video, da, o astfel de configuratie alaturi de un SSD, conteaza. Pentru cei cu media si browsingul, la fel, e deja prea mult.
Nu stiu cati dintre gameri ar prefera sa dea atatia bani, sau mai multi, pe un laptop aparent dedicat gamingului, care sa ruleze totul ca un PC desktop la jumatate de pret…
Marius Cucu a zis
Stai un pic, poate nu a reieșit ok ce am zis mai sus. Testele sunt făcute cu placa video integrată, dezactivând placa video dedicată.
Am vrut să ne facem înțeleși că integrata începe să fie din ce în ce mai ok. E drept, nu înlocuiește o dedicată, dar face treabă ok.
luca a zis
Legat de excelentul articol ”Câteva teste cu I7 7700HQ și placa video integrată Intel HD Graphics 630@”.Rog config.completă desktop incluzând sugestii din ultima rev.chip (Intel i7-7700k, kaby lake;nvidia geforce gtx1070 sau 1050).Lipsesc pl. bază,pl.vid.,ssd ș.a. Acum am: w10x64b; i3 530; Socket1156lga (nu se mai fabrică); dd3; pl.bază dh55tc(xu1)vers.aae70932-206; intel hd grafics; sams.ssd 850evo,120gb.Azi dispun de 3500 lei. PC-ul meu (vechi de 7ani,dar funcționabil) ar fi mai bine/mai rentabil să fie înlocuit cu altul nou sau să fie doar înlocuite piesele,uzate fizic ori moral, în următoarele 3-4 luni (când voi crește și suma investită) ?.
Folosesc pc-ul ptr. internet și editări de filme, excluzând orice fel de jocuri.
Mulțumesc anticipat pentru un posibil răspuns, în care îmi pun mari speranțe.
Marius Cucu a zis
Salut Luca. Nu este un desktop, ci un laptop. Are HQ în coadă terminația de laptop, nu de procesor desktop.
Performanțele nu corespund.
luca a zis
Eu am scris pe ”CONFIGPC.INFO” care are subtitlul :” Despre Configurari PC”Eu am desktop.Deci am rugat o configurare (NU urgentă) înCEL MAI INDICAT LOC POSIBIL REPET mesajul : ”Rog config.completă desktop incluzând sugestii din ultima rev.chip (Intel i7-7700k, kaby lake;nvidia geforce gtx1070 sau 1050).Lipsesc pl. bază,pl.vid.,ssd ș.a. Acum am: w10x64b; i3 530; Socket1156lga (nu se mai fabrică); dd3; pl.bază dh55tc(xu1)vers.aae70932-206; intel hd grafics; sams.ssd 850evo,120gb.Azi dispun de 3500 lei. PC-ul meu (vechi de 7ani,dar funcționabil) ar fi mai bine/mai rentabil să fie înlocuit cu altul nou sau să fie doar înlocuite piesele,uzate fizic ori moral, în următoarele 3-4 luni (când voi crește și suma investită) ?.
Folosesc pc-ul ptr. internet și editări de filme, excluzând orice fel de jocuri.
Mulțumesc anticipat pentru un posibil răspuns, în care îmi pun mari speranțe.”
Iasha a zis
Salut din nou,iarasi am ajuns sa-ti cer sfatul 🙂 mai ajutat deja de 2 ori daca nu ma gresesc !
Imi trebuie urgent un laptop pentru facultate (arhitectura) si anume pentru 3d max/arhicad..
daca ai putea trage fugititv cu ochiul pe site-ul de unde am acum posibilitatea sal procur si sa-mi zici care sal aleg anume pentru asa ceva,ti-as fi a 3-a oara recunascator !