Am ajuns la concluzia ca detaliile fac diferența. Nu numai in domeniul it, dar si când este vorba de alte lucruri.
Dar in articolul asta va fi vorba de IT, mai exact despre browserele de internet.
Pe mine, ca utilizator, Google Chrome m-a castigat ca fiind un browser light, cu consum mic de resurse, sugestiile de tastare, interconectarea si sincronizarea conturilor intre dispozitive.
Mi s-a părut foarte ok sa mă loghez cu un cont si sa îmi sincronizez tot, de la parole pana la tabul de favorite, setări si așa mai departe.
Sigur, intre timp browserul nu mai este deloc unul light, cred ca deja concureaza la categoria cele mai multe resurse consumate, dar balta are peste momentan, asa ca… sa nu ne plangem.
In aceeași ordine de idei, ar cam trebui sa ne aliniem si noi calculatoarele la marketing-ul si cerintele din zona aceasta. Vrem, nu vrem, producătorii ne forțează sa facem upgrade de calculatoare, sa cumpărăm gadgeturi de care avem sau nu nevoie.
Revenind la Google Chrome, o mare perioada de timp imi curatam istoricul, imi ștergeam cache si toate cele pentru ca făceam greșeli de typo si mă dispera faptul ca Google înregistra inca un site, inca o linie in autocomplete. Lucrul asta se întâmplă fie in bara de adrese, fie in momentul in care comentam pe un blog sau altul si imi apărea la autocomplete de 2 ori mail-ul sau adresa blogului gresita.
Cum curatam bara de autocomplete de la Google?
Era atât de banal încât n-am cautat niciodată, dar am găsit-o din greșeală. Trebuie să folosim combinația de taste SHIFT+DELETE pentru a șterge orice adresa din autocomplete. Trebuie doar ca acel site sa fie selectat.
Astfel, daca va enervează unele site-uri pe care le-ați vizitat în trecut, puteți foarte bine sa folosiți combinația de taste de mai sus pentru a „scăpa” de acel site.
PS Bun pentru copiii care cauta pornache 😛
BD a zis
Sa-ti zic sincer eu nici nu ma uit la sugestiile alea. tastes ca boul cu privirea la tase ca sa nu-mi prind vreun deget :))
si uite cate am halit in mai putin de 2 randuri :)))
imi este cat se poate de clar ca-mi trebuie o tastatura noua
Marius Cucu a zis
Pai de ce? Eu, de cele mai multe ori, apas prima tasta din site si imi intra pe el. De ce sa ma chinuiesc sa-l scriu pe tot?! 🙂
BD a zis
ah… pai eu nu intru pe site-uri din motorul de cautare. il folosesc doar atunci cand caut ceva ce nu stiu unde sa gasesc…
site-urile pe care intru mai des le am in bookmarks
Marius Cucu a zis
Nu neaparat din motorul de cautare, ci din bara de sus, de adresa… exact ca in poza din articol 😛
ex-silentio a zis
Chestia aia cu sugestiile mă enerva la culme pe firefox, îmi dădea sugestii și din history și din bookmarks. Mai ales că păstra (la sugestii) site-uri pe care le ștergeam și din bookmarks și din istoric…
Pe Chrome (pe care-l folosesc doar de trei zile) nu mă deranjează, șterg history și gata. Dar combinația asta chiar e utilă. 🙂
Deea a zis
Si eu imi fac curat folosind Shift+Delete 🙂
Bucur a zis
Pe mine unul ma ajuta sa intamplat sa am nevoie de un site si am uitat adresa dar stiam doar inceputul la nume si ma ajutat Chrome…
amiralul a zis
aia cu sincronizarea am incercat-o o data la firefox si a fost un esec total. la chrome inca nu mi-am bagat nasul. din punctul meu de vedere toate browserele actuale au probleme. trebuie doar sa te decizi asupra unuia care te enerveaza mai putin