Presiuni sunt multe. Atât din partea DIGI, cât și din partea celor din monopol. Acolo unde sunt bani mulți este și bătălia mare.
DIGI le-a dat-o bine până acum unor firme destul de importante: Romtelecom, Vodafone, Orange.
Despre semnal și toate cele… încă este de discutat. Mai ales pe ploaie și datele mobile. Melcul este prietenul nostru. Dar este ieftin.
Eh, acum se pune problema să intre pe energia electrică. Frumos, elegant, cu prețuri mici, de dumping. Undeva la 145 de lei dacă ai toate serviciile la ei față de ~185 cât este la EON/ ENEL.
Pe undeva sunt și niște subvenții de la stat. Prin alte părți ar fi și niște reglementări de la UE care ar trebui să liberalizeze piața de energie din România.
Se pare că cei de la DIGI au început să vândă energie electrică în 5 orașe(Bucuresti, Oradea, Timisoara, Iasi și Constanta) și probabil vor mai extinde și în altele. De reținut faptul că sunt distribuitori, nu furnizori.
Puțină competiție nu strică, dar să fie competiție de calitate. Dacă vor ajunge furnizori… vor avea ceva de furcă.
ionică a zis
Eu as trece la ei.
Marius Cucu a zis
Oare vor avea oferte și cu nelimitat?! 🙂
ionică a zis
Ar fi excelent, dar nu se poate, sunt deacord sa platesc o suma decenta, dar nu cum sunt jepcarii de enel.
Postolachi Dumitru a zis
Sunt și furnizori de energie, au câteva parcuri de fotovoltaice de nu știu câți MWp…
Marius Cucu a zis
Parcă e ceva prin Oradea, dar nu cred că le-ar ajunge pentru toată țara. Oricum n-au infrastructură…
ice4you a zis
Pai nimeni nu prea are infrastructura ca aceasta apartine Transelectrica, care are monopol pe transport.
E bine ca se baga in seama destul de agresiv din cate vad, dar imi e sa nu fie cumva o imbucatura cam mare pentru a o putea mesteca. Speram sa vina cu ceva pachete de nelimitat. 😀
Marius Cucu a zis
Nelimitat curentat sau… nelimitat fără semnal?! 😀
ice4you a zis
Nu stiu cum e cu nelimitatu fara semnal ca eu am budafon. 😛
Marius Cucu a zis
Mulțumește masochiștilor care au trecut pe erdeeș ca să vă micșoreze vouă facturile. 😀
ice4you a zis
Eu nu platesc facturi, incarc din cand in cand cu ceva maruntis si astia nu mai prididesc sa ma nelimiteze si sa ma felicite ca sunt in reteaua lor care apropo, merge ok cam peste tot. 😀
Postolachi Dumitru a zis
Exact! Voiam să vin și eu cu această completare… infrastructura de transport e monopol. Dar furnizori de energie electrică sunt câteva mii în toată țara pentru că oricine are un parc fotovoltaic sau eolian racordat la rețeaua de distribuție este considerat furnizor de energie electrică.
Și se fac multe măgării cu certificatele verzi… pe banii noștri a consumatorilor.
Marius Cucu a zis
Păi nu pentru ei le plătim? Pentru băieții deștepți? Eu așa credeam.
Ps. Tre să scot drăcia asta de notificare pentru comentarii…
cKy a zis
Pffff. …. nu o sa dau prea multe lămuriri aici, o sa fiu puțin sec. Vezi în primul rand ca ai scris distribuitor….în piață Digi e Furnizor și folosește rețeaua distribuitorului. Transelectrica nu e nimic, nu e distribuitor. Are rețeaua dar e concesionată furnizorulor care au devenit și distribuitori prin concesiune.
Panouri sunt și la Brăila. Digi Energy va deveni tot mai rentabil la fiecare 6 luni. Deși companiile românești vând energie subvenționată de stat, Digi e tot mai ieftin…Cum oare? Pai au subvenționat pe o parte și au crescut preturile componenta pe alta parte.
Presiune este mare din partea digi pentru ca sistemul de tranziție de la un furnizor la altul e aproape imposibil fără ca Digi sa intervină și sa fie un colos. Dacă altcineva mai mic ca Digi ar veni pe piața, ar muri înainte sa își ia licență.