Am căutat păreri în lung și în lat despre aspiratoare. Cred că am fost printre primii care a căutat păreri despre aspiratoarele robot, acum mulți ani, pe blog.
Anii au trecut, iar tehnologia s-a îmbunătățit constant. Putem spune chiar că există o concurență destul de mare în piață pe toate nivelurile. Din ce în ce mai multe modele sunt la preț mic, asta și pentru că au tehnologii vechi, fără senzori LIDAR și lucruri conexe.
Principial, ar trebui să punem pe hârtie următoarele:
- Tehnologia de curățare: Unele modele de aspiratoare robot folosesc aburi sau apă pentru a curăța, în timp ce alte modele folosesc doar aer comprimat.
- Navigare: Unele modele au sisteme de navigare avansate, cum ar fi sisteme cu camere sau cu laser, care le permit să se deplaseze în mod eficient prin casă și să evite obstacolele.
- Puterea de aspirare: Aspiratoarele robot variază în ceea ce privește puterea lor de aspirare, ceea ce poate afecta capacitatea lor de a elimina praful și mizeria din podea.
- Programare: Unele modele au opțiuni avansate de programare, cum ar fi programarea zilnică sau programarea la distanță prin intermediul unei aplicații mobile.
- Conectivitate: Aspiratoarele robot moderne pot fi controlate prin intermediul unei aplicații mobile sau al unei comenzi vocale, precum Amazon Alexa sau Google Assistant.
Aspirator robot ieftin
Sunt mulți astfel de roboți, ca de exemplu aspiratorul robot de la Lidl, acel Silvercrest. Arată foarte bine în poze, își face treaba, dar eu zic că și-o face la nivelul la care și-o făceau vechile modele de la iRobot.
Xiaomi Mi Robot Vacuum
- Mop Essential
- 2500 mAh
- 25 W
- Clasa A+++ Alb
Samsung JetBot+
- 60W
- clean station
- motor Digital Inverter
- senzor Li-Dar
- senzor trepte
- Wi-Fi
- filtrare 99.999%
- Select & Go
- no go Zone
- aspirare uscată
- 0.3L aspirator/ 2.5L statia
- alb
Aspirator robot premium
Până acum ne-am lovit de următoarele:
- Xiaomi aspirator robot
- Rowenta aspirator robot
- Samsung aspirator robot
Au avansat foarte mult față de ce am testat eu inițial. Pot observa că au reușit să intre pe colțuri și să curețe relativ bine și acele porțiuni de cameră. E drept, un aspirator clasic va face mult mai multă curățenie în acele zone, dar tot este mai bine decât nimic. Sunt și zone în care nu este accesibil, dacă mă gândesc la unghiuri mai mici sau spații mai mici de 10-15 centimetri. Asta veți observa pe aplicație.
Depinde. Dacă reușești să corectezi erorile acestuia cu un mop cred că ai putea alege și unul robot. Dar sigur îți va scuti din muncă un aspirator robot.
Unul dintre avantajele locuitului în Uniunea Europeană este controlul pentru datele noastre. De asta ar fi bine să vă îndreptați spre un brand ce este reglementat pe piața europeană. Astfel, știm sigur că maparea se face în parametri legali, controlați de entitățile din Uniunea Europeană.
Bogdan a zis
Puțin cam dură vestea pentru cei în urmă cu tehnologia :))
nicolae a zis
Pe dracu dura vestea…intotdeauna va fi nevoie de aspiratoare clasice, pentru ca va fi intotdeauna cel mai puternic…nu se compara cu rahaturile pe care le pui in sacosa sau le bagi in buzunar
Marius Cucu a zis
M-as bucura ca toata lumea sa gandeasca asa cum gandesti tu. Din pacate, insa, pentru marea masa calculatorul nu va mai exista, multi nu isi mai doresc unul clasic, daca vrei, putem sa spunem ca el a ajuns la o maturitate, nu mai exista atractie pentru el, lumea vrea sa nu mai faca niciun pic de curatenie.
Daniel a zis
De câteva zile am devenit și eu stăpânul lui Gigel (așa-l cheamă pe al nostru S6 MaxV), și aș avea câteva nelămuriri. Dacă aveți răspunsuri sau idei, un comentariu ar fi util.
1. Exista vreo modalitate prin care să se poată dezactiva mesajul acela pe care îl repetă obsesiv din 15 in 15 secunde atunci când las robotul în modul video? În opțiuni nu am decât „Alert Level: Strong” și atât.
2. Eu am instalat aplicația Roborock, dar mi-a spus cineva că aplicația de la Xiaomi e mai bună. Is it true? Voi ce folosiți?
3. Văzusem la un moment dat prin reviews pe cineva care seta zone de „carpet” pe hartă, locuri unde robotelul să curețe mai serios. Aveți idee cum pot face asta? Eu nu am găsit decât o singura optiune denumita „Carpet Boost”, dar modelul acesta din câte știu nu are senzor de covor, prin urmare nu e useless?
4. Există tweak-uri sau aplicații third party pentru Roborock?
5. Eu nu am văzut nicio diferență între Turbo și Max. E normal?
6. Oare nu ar trebui să anunțe când este full rezervorul unde strânge mizeria? La mine „a dat pe-afară” și nu a comentat nimic.
Mulțumesc anticipat!
Marius Cucu a zis
Nu poți să dezactivezi mesajul, la 2 e discutabil, fiecare cu opțiunile lui.