Au tot fost serii pe aici despre presa de pe la noi, despre cum merg treburile, mai ales pe locale. Vin noi generații de oameni care vor să fie băgate în seamă și fac cursuri de orice fel și doresc să devină vedete. Sau influenceri, așa cum se poartă.
Uite pentru că sunt oameni care vor să își hrănească ego-ul apar situații de genul celor de mai jos:
Îi înțeleg perfect frustrările, deși n-am fost în situația ei. La noi pe tehnic era relativ diferit, chiar dacă și acolo erau posturile limitate. Acum sunt 2 televiziuni locale rămase la noi, practic, 2 posturi de genul, unul dintre ele fiind cel la care am renunțat eu.
Dar repet pentru cei noi chestia asta: TV-ul nu e chiar ceea ce pare, la fel și Youtube-ul sau sumele care se învârt. Ok, din Youtube Ads nu se fac atât de mulți pe plan local, dar sumele alea nu sunt reale. Sau se fac parte în parte cu angajații.
Și tot ce povestește într-o oră de vlog e atât de cunoscut presei încât aș recomanda oricui să lucreze în domeniu. Să vadă satisfacția, cât și toate frustrările, cum se dobândesc în ani de zile și tot bullshit-ul care ți se „vinde” zi de zi.
Altfel, s-au închis stațiile locale digi. N-am mai deschis TV-ul, dar bănuiesc că s-a eliberat un pic grila și-a rămas doar ambalajul de pe digi24.
Oricum ar fi, avem mult prea multă presă pentru câți mai suntem, pentru ce audiențe sunt și bugetele de acolo. Eu zic că ar trebui să rămână mai puține.
vasile a zis
Sa nu zici ca te-ai uitat o ora la fatuca aia, desigur e generatia pro, da totusi.. 🙂
Marius Cucu a zis
De uitat nu m-am uitat, dar a mers în fundal.
Dar da, a dat de muncă și nah, a dat fail. Nu e singura din domeniu. În mare, a povestit cum stau treburile pe locale 🙂
vasile a zis
Cand ai job d’asta care te tine ocupat 100%, intradevar devii limitat, trebuie sa poti sau sa vrei sa mai faci si altceva apoi fata a lucrat un an parca, indiferent… a dat fail prea repede, bine vroia sa fie Esca si oricum o da dramatic, practic nu si-a dat demisia, a zis ca e ultima aparitie… e altceva, acum a incearcat sa stoarca lamaia pana la capat pe yt :)))
Marius Cucu a zis
Nu știu, dar pe zona mea, într-un an abia am învățat unde-s butoanele. 🙂 Ce să mai zic de imagine… că nici acum n-am ajuns în punctul în care să zic: bă, gata, nu mai am ce învăța!
Doc a zis
E începutul sfârșitului televiziunilor de știri Nu prea mai au audiență Totul se învârte în jurul Banilor MULTI
Marius Cucu a zis
Publicitatea încă e acolo, nu s-a ajuns nici la 50/50 pe online. Mai e mult până va dispărea.
Altfel, erau niște bârfe că digi va deveni generalist. Vom vedea.
vasile a zis
Nu e chiar sfarsitul insa formatul de stiri la noi e penibil, practic nu afli nimic, nu au corespondenti adevarati, habar n-au ce vrea publicu’ cu adevarat.
Marius Cucu a zis
Păi nu au de unde să ai. Înainte erau 2-3 echipe pe județ, acum acoperă 2-3 județe o echipă.
Costin a zis
Daduse caldura la munte, schiori multi, aglomeratie, ce mai, panorama curata. O fatuca de la Digi24, extrem de bine-dispusa il chestiuona pe un copil de vreo 10 ani:
– Ce-ti place cel mai mult pe pirtie?
La care pustiul foarte vesel:
– Zapada !
Frate, la asa reporteri cu asa intrebari, nici nu-i de mirare ca tv-le de striri vor trage heblul cit de curind.
Si exemple similare tot vad de ani de zile, la tot pasul si la alte tvziuni.
Intrebari de retardati puse unor persoane ori prea necoapte ori fara discernamint. Te trec ginduri de sinucidere mai ceva ca dupa lecturarea ‘De veghe în lanul de secară’.
Tewdr a zis
Eu nu cred că e frustrare sau convingere pentru/la ceva.
Din contră, eu sunt convins că e superficialitate, e xenofilie proptită: „Ăia din țara X și Y cum au făcut? A, așa? Bine, hai să fac și eu la fel.”
Orice se face, propune, sau s-a făcut și propus, în țara asta (fie social, fie administrativ, fie ce-o fi din aria divertismentului sau rezolvărilor), tot-tot-tot sunt făcute după crezul fanatic xenofil, proptit pe întrebarea: „Dar alții cum au făcut? Bun, hai să-i copiem.”
Așa remarc eu și nu înclid să cred altfel.
Din păcate, fiindcă nu-mi stă să fiu „băiat de treabă” și nici „de-a rândul lumii”, xenofilia și xenofilii (francofili, germanofili, anglofili, rusofili, niponofili, italofili etc) mă lasă rece și-mi provoacă o repugnă aparte, soră cu moartea, pentru că oricine care s-a ocupat să studieze câtuși de puțin & interesat de istoria noastră ca un tot, m-ar înțelege de ce xenofilia este o problemă, o avarie adânc înrădăcinată.