Am mai discutat pe aici că vor să impoziteze veniturile din zona nunților, practic serviciile care sunt pe acolo. În trecut, dacă țin bine minte, cineva propusese să fie și darul impozitat. Deh, nunta e o sursă bună de albire a unor bani.
Dar pe zona serviciilor încă sunt mulți bani de adus la suprafață. Pe horeca la fel e nebunie, mai ales la evenimente private.
Oricum, deja piața a crescut, sunt zone în care un pachet foto video începe de la 1500 – 2000 de euro. Eh, în cazul ăsta n-avem de ce să nu vorbim de un contract. La formații e și mai și, deși… suma finală e împărțită în mai mulți, nu în 3-4.
Așadar, de ce n-ar fi în legalitate ca orice om?
Pasul ăsta l-am făcut și eu prin 2015-2016 când treburile începeau să meargă mult mai bine și contabila la care am fost să cer sfaturi mi-a zis clar că dacă veniturile mele au aspect de continuitate… trebuie să trec de pe persoană fizică.
În plus, taxele pe PFA încă mi se par mici. Ai în jur de 8000 de lei taxe pe minim pe economie care vin direct spre tine. Adică 5500 se duc la pensie, iar ~2500 la sănătate. Adică sunt taxe de care beneficiezi direct.
Cât despre impozit… 10% în funcție de cum te descurci să mai scazi una alta.
Ah, iar pensia o plătești obligatoriu doar dacă depășești plafonul pentru tipul tău de activitate. Ar mai fi și contabila, dar dacă te descurci singur…. poți.
În emisiunea de mai jos se discută despre cum face treaba ANAF, cam care sunt sugestiile unui consilier fiscal.
Sunt informații de ținut minte pentru oricine face activități și mai uită să dea un bon. Plus că erau discuții în care se dorea ca ANAF să poată să își facă firme fictive pentru a acționa prin învăluire.
Altfel, dacă-ți iei o casă și n-ai cum să dovedești una alta, s-ar putea să plătești impozit la bani.
Doc a zis
Cred că băieții de la ANF ar trebui să se ducă în control la marile firme la companiile de stat bunăoară care nu au plătit de ani întregi contribuții și impozite (companiile din minerit de exemplu)Acum ce face luăm și din darul de la nunta?
Marius Cucu a zis
Nu, nu e vorba de dar, nu se impozitează donațiile, ci doar serviciile de la nunți: filmăciosul, pozatorul și formația + restaurantul.
Iulian a zis
S-a mai gasit ceva de impozitat. Logic e corect, orice venit trebuie impozitat. Insa personal cred ca trebuiau sa se concentreze pe marile companii, ca si acolo cred ca sunt destul de multe de pus la punct daca e sa fim legali 100 de procente. In primul rand cand arde casa nu salvezi sosestele ci sifonierul. PFA urile sunt soseste si le lasam mai la urma, ne ocupam in primul rand de sifonier. Poate salvezi nu e tocmai cuvantul corect dar cred ca pricepeti logica.
Marius Cucu a zis
Tu faci 2000 de euro într-o zi? 🙂
Iulian a zis
Nu neaparat, dar nu cred ca pozasii si tot alaiul au nunti in fiecare zi. Fac pe luna cam tot atat cat castiga ei tot pe luna. La mine treaba e ca se castiga zilnic. Nu traiesc din blog ca sa fie clar.
Marius Cucu a zis
Nu, e job sezonier, e adevărat, dar sunt 2 pe weekend a câte 4 săptămâni. E drept, duminica mai ieftin și, dacă ai nunți pe 2000E nu te mai bagi și atunci că ești rupt încă 2 zile. Dar ideea e că se învârt bani pe zona asta și e normal să se dorească a se „albi”.