O bună perioadă ne uitam în Vest și luam ora exactă de acolo. Tindeam să ajungem ca ei, dar noi eram deja acolo. Bine, ei aveau drumuri, aveau autostrăzi și nivel de trai ridicat, dar probabil din lucruri făcute la nivel înalt. Omul de rând nu avea acces să facă lobby.
Eh, dar când te duci în Asia, în Africa sau în țări precum România cu corupția la nivelul ierbii trebuie să te adaptezi lucrurilor, trebuie să te adaptezi jocului local sau ieși din schemă.
De exemplu, cei de la Ericsson, suedezi pe bune, au un scandal cu americanii pentru că au susținut teroriști pentru a putea transporta în siguranță produsele pe acolo.
Vă dați seama că același lucru se întâmplă peste tot, cu atât mai mult la războiul de lângă noi. Pentru unii e business as usual.
Puteți să citiți și restul știrii în Bloomberg. Mâine-poimâine cine știe ce auzim de Ikea și de pomii tăiați din România.
Ah, iar Ericsson sunt pe lista 5G de pe la noi.
Stefan a zis
Corupția este peste tot, încă la noi nu este așa de rău.
COSTEL. a zis
Sa o credeți D-voastra , nu a-ți căzut în plasa lor încă !
Marius Cucu a zis
la noi e la firul ierbii, fiecare ar face câte o măgărie. Ne descurcăm!
Grig a zis
La noi corupția este structurală și generalizată, fiecare trage pe spuza pe turta sa, după posibilități.
Asta este mai nașpa decât corupția din țările care au inventat apa caldă, deoarece este mai apropiată de haos.
Pheno a zis
Teoria „De ce sa cumperi cand poti sa furi?” nu e noua si nu e romaneasca, dar ca oricare lucru/obicei „bun”, a fost adoptata si adaptata nevoilor si/sau posibilitatilor locale ale neamului. Din pacate aceasta teorie a fost pusa in practica in Romania si a fost dusa la nivel superior. Coruptie exista peste tot in lume si nu e nimic de facut. Deosebirea dintre coruptii autohtoni si ceilalti, e ca ai nostri fura 70% si fac 30% iar raportul celorlaltor este invers, adica fura 30% si fac 70%. Dar cum romanii sunt un popor ingaduitor, se ajunge la sintagma „a furat 70% dar a si facut 30%, deci e baiat bun si-l votam si data viitoare” spre deosebire de „a facut 70% dar a si furat 30%, deci puscarie scrie pe el”. Problema e ca nici macar cei 30% nu sunt facuti bine, dar cei 70% sunt furati perfect. Cine fura azi un ou e hot, spre deosebire de cei care fura vieti, idealuri, destine, etc. si care sunt „elitele” de necontestat ale romanilor.