Windows 10 a fost descărcat și, probabil, instalat de peste 50 de milioane de oameni. Așa arătau ultimele statistici. E prea mult pentru ceea ce oferă, în momentul de față.
Cred că sunteți de acord când spun că aveți minim un prieten care are câteva chichițe cu noul sistem de operare. Nu mai reluăm discuția pentru că am discutat-o de mult prea multe ori.
De curând a apărut o versiune pentru insideri ce a luat pe mulți prin surprindere. La prima vedere Chrome-ul pe 64 de biți a fost bușit, dar și câteva probleme de memorie.
Pe blogul oficial, cei de la Microsoft spuneau că au un nou sistem de comprimare și că este normal să mănânce mai multă memorie RAM.
Dar eu am văzut situații în care Google Chrome, cu 4,5 taburi deschise, ajunge, în noua versiune, la 13,14 GB de RAM apoi crapă.
Revenind la insideri, am mai discutat pe aici că, dacă avem activ Windows 10 Insider, tocmai pentru a avea sistemul de operare activ, vom primi update-urile cu sau fără voia noastră. Iar poveștile de care v-am povestit mai sus se pot transforma în altele. La nesfârșit. Iar noi vom ajunge să transformăm într-un blog de Windows, nu unul de opinie. 🙂
Cum dezactivăm update-urile pentru versiunile viitoare?!
Martin, de la ghacks, a găsit o modalitate de a bloca viitoarele versiuni oferite de programul insider, prin modificarea de registre.
Era evident că se vor găsi astfel de lucruri, însă este posibil ca, odată cu „mediatizarea” ele să nu mai fie disponibile.
Pașii sunt următorii:
- deschidem Run și tastăm regedit(dacă avem UAC activat îi dăm ok)
- navigăm până la
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\DataCollection
- găsim AllowTelemetry și îl setăm pe 0
În momentul în care vreți să primiți, din nou, update-uri, trebuie doar să modificați cifra înapoi, adică pe 3. Dacă sunteți în programul Insider ar trebui ca, în Privacy, să vă arate cam așa.
Ionuț Staicu a zis
Dacă faci asta mai e valabilă licența gratuită? Parcă una din condiții era să lași update-urile activate pe fast ring.
Marius Cucu a zis
Corect. Dar asta e ideea cu modificarea în registru. Momentan ține faza. Nu știu dacă vor face update-uri cei de la Microsoft.
Postolachi Dumitru a zis
Pe 29 iulie 2015 aveam opțiunea de a păstra Windows 10 GRATUIT și a mă retrage din Windows Insider dar cum nu folosesc acel laptop decât ca soluție de back-up și poligon de testare a diverselor chestii nu m-a deranjat să rămân în program.
Am Windows 10 Pro 64 și n-am văzut să crape Chrome până acum (dar nu mă joc cu versiunile beta așa cum am văzut că faci tu uneori, prefer versiunea stabilă cu excepția Windows, desigur 🙂 ).
Marius Cucu a zis
Crapă doar pe versiunea de Insider: 10525.
Postolachi Dumitru a zis
Exact despre aceasta e vorba 10525 🙂
Poate faptul că folosesc Chrome curat fără nici un fel de extensii o fi cauza bunei funcționări.
Marius Cucu a zis
Versiunea pe 64 de biți sau pe 32 de biți? Cică doar aia pe 64 are probleme și abia la versiunea 46 e posibil să vină un fix.
Postolachi Dumitru a zis
64 biți în cazul Windows 10 – la Chrome bănuiesc că tot pe 64 biți este… descărcat, instalat, folosit fără să fiu atent la detalii dar pot verifica dacă este nevoie.