Din categoria: „ce taxe mai punem”, iată că avem un studiu interesant pe masă. Este de interes și pe mine m-ar afecta în mod direct. Anul ăsta am avut câteva zeci de zboruri și… multe cu escală.
Numai acum, spre Praga, am avut 4 zboruri pentru o singură destinație. Așa că „suticile” ar zbura mai ceva ca cifrele de la păcănele.
Încălzirea globală există și este clar că trebuie făcute lucruri pentru a o combate. Doar că anumite taxe par un pic mai absurde decât restul. Oricum, e posibil să nu avem noi toate informațiile și, oricum, e clar că nu avem încă o lege, e doar un studiu. Aveți mai multe detalii aici.
Mă gândesc că, până la urmă, o taxă de genul este utilă pentru a limita zborurile scurte. OK, un Varșovia Praga poate că ar fi bine să fie taxat suplimentar în ideea în care ai trenuri care poluează mai puțin, dar pe distanțe lungi… e un pic cam ciudat.
Pe de altă parte, întorcându-mă acum din Positano am rămas prost de cât de mult fum scoate un feribot din zona aceea. Efectiv, nu puteai să respiri, iar fumul dens chiar era. N-am idee ce combustibil foloseau, însă, era greu de respirat.
Nu știu cât se înțelege din poză, însă, pentru câteva sute de metri parcă lua foc feribotul.
Costin a zis
Care poză?!?
Marius Cucu a zis
Am îmbătrânit. Am uitat să o urc. Imediat!
Mihai Stanila a zis
din 1945 si pana acum s-au efectuat peste 1000 de teste nucleare, plus altele de bombe termobarice sau cu vid. Nu mai zic de muuulte altele. Asta cu taxa pe zbor este o magarie fara asemanare. Iar cine a venit cu ideea ar merita pus la zid. Numai ca nu se va intampla asa si noi stim toti asta. Taxele vor creste insa, ce sa vezi?, cea mai usoara metoda de a opri incalzirea globala etc este una simpla: plantarea de copaci! Mai ales in zonele supuse eroziunii, sau in cele in curs de desertificare. Erau niste indieni care au sadit 10000 de copaci in 20 de ani. Ce s-a intamplat acolo unde era nisip si desert? E un alt ecosistem , de padure, si mult mai racoare. Nu mai discutam de muntii nostri taiati la ras de fratii austrieci. Sau de Bucurestiul in care in loc de plantat copaci s-au plantat blocuri. Si se vede… Aglomeratia nu o creeaza copacii, ci blocurile, betoanele si masinile.Si nu descurajam mersul cu masina prin taxe ci prin transport in comun decent si previzibil si prin amenzi celor care incalca legislatia rutiera,amenzi date automat indiferent de masina sau sofer,ca asta inseamna egalitate. La noi nu exista certitudinea pedepsei. Nu ai bani, fii sigur ca vei fi pedepsit si pentru ce nu faci. Ai bani, scapi din orice, a se vedea cazurile celebre deja. O alta taxa inseamna de fapt o alta metoda de saracire a populatiei, nu o solutie viabila pentru oprirea incalzirii globale. Dar daca atat se poate…App, Ursula renunta la masina cu motor de minim 3 litri cu care se plimba sau la zboruri? Sau legea e doar pentru noi, astia, de rand, ca ei au derogare?
Iolanda a zis
Ai perfectă dreptate. S-a făcut un studiu, nu de către cercetătorii britanici :)), în care au constatat că încălzirea globală este afectată de acțiunile omului cam 0,3%.