Recent am testat primul telefon de la vivo. A fost prima experiență cu produsele lor și, poate că, în timp, voi ajunge să testez mai multe modele, în special din zona de flagship.
Articolul vine în completarea acestuia și este realizat împreună cu cei de la vivo pentru ca oamenii să descopere un pic cine este vivo și ce planuri au în perioada următoare, în România.
Ei sunt în Europa de puțin timp. Sediul central este în Dusseldorf și au o echipă de 70 de oameni și 16 naționalități. Diversitate, cum s-ar spune. Pe piața de la noi au 6 angajați și vor dezvolta echipa pe măsură ce vor crește cota de piață.
Când s-a înființat vivo?
În 1995 au intrat pe piața de telefonie fixă, iar în 2011 au intrat pe terminale mobile. Până în zilele noastre au ajuns să vândă undeva la 111 000 000 de unități anuale, la nivel mondial, conform IDC.
Din 2012 până acum au investit în industrie și au fost primii care au lansat un telefon cu cip HI-FI dedicat, mai exact pe modelul vivo X1, iar în 2018 au fost primii care au lansat telefon cu senzor de amprentă sau primul telefon fără margini, modelul vivo NEX. Nu s-a discutat foarte mult despre el pentru că nu aveau prezență în Europa.
Parteneriate importante
Mizează pe un android curat și au parteneriat cu Google și Qualcomm pentru dispozitivele lor. Cel mai important mi se pare faptul că vor lucra cu cei de la ZEISS pentru noile lor telefoane de top. Știți deja că-s fan lentile ZEISS, pentru aparatul foto am 2 obiective și chiar lentilele de la ochelari le-am ales, de la ZEISS. Sunt curios de cum vor implementa tehnologia pe telefoanele mobile și care va fi aportul celor de la ZEISS pentru viitoarele dispozitive.
Au anunțat că vor investi împreună într-un laborator de imagistică și dezvoltare pentru a inova în tot ceea ce însemnă dispozitive mobile. Altfel, la nivel global, vivo are peste 700 de angajați care lucrează în cercetarea și dezvoltarea noilor tehnologii ale viitoarelor telefoane mobile. (Shenzhen, Dongguan, Nanjing, Beijing, Hang zhou, Shanghai, Taipei, Xi’an, Tokyo și San Diego – acoperind comunicații 5G, AI, design industrial, tehnologie imagistică și multe alte domenii de frontieră ale produselor și serviciilor electronice de larg consum.)
Îi veți redescoperi la EURO 2020, care se va desfășura în 2021, dar și la EURO 2024. Aceștia au parteneriat de imagine pentru viitoarele competiții.
Unde sunt produse telefoanele de la vivo?
Au 5 unități de producție, 2 în China și unul în Bangladesh, India și Indonezia.
Unde vor fi putea reparate telefoanele celor de la vivo?
Decebal și ESD sunt partenerii autorizați pentru a lucra cu vivo.
Disponibilitatea telefoanelor va fi, momentan, în rețeaua eMAG. Din ce am înțeles, vor fi afișate și în 16 magazine fizice. Așadar, le veți putea vedea și fizic.
Adaugă un comentariu