Mi se pare foarte tare faptul că am prins oferta pentru serverul ăsta. Nu e cel mai bun de pe piață, poate că nu e la cel mai mic preț, dar e mai mult decât suficient.
În schimb, mi-a făcut o tonă de draci. Și toate se trag de la faptul că WordPress 5 nu e gata, Easyengine e în fază incipientă, iar eu îmi bag nasul mai mult decât trebuie la servere. În plus, trebuie să îmi iasă din obișnuință să mai folosesc chestii custom. Te ajută până în momentul în care vrei să faci ceva ce nu e chiar standard. Am făcut rollback pe vechiul server pentru că testele pe care le făcusem inițial… s-au dovedit a fi insuficiente.
Pluginul ăsta are nevoie de multe chestii de la servere și mi-a scos peri albi. Și mai e puțin dacă tot am început să chelesc. 🙂
Nici nu știu sumele pe care le dau pe găzduire web, dar începe să fie cam mult. Mai ales, în perioada asta în care multe se suprapun.
Revenind la întrebarea din titlu și, având în vedere că e un alt articol tampon pentru modificările pe care o să le fac în spate, mi-ar fi util să discutăm despre ce mai lipsește hosting-ului. Servicii de web design oare?
Și mă refer la resurse. Sigur, tehnologia a avansat și avem nevoie de cât mai multe resurse. Dar cu câțiva euro poți să iei un server și să zbori printre hotare.
Apropo, cei de la de Baboon au în ofertă următoarele:
- toate pachetele au IP dedicat inclus
- unele au certificate SSL inclus
- iar la pachetele mari facem inclusiv configurarea în baza de date astfel încât certificatul sa fie secured
- optimizare viteza site
- optimizări de securitate
- în plus poate apela la noi pentru tot ce înseamnă mentenanța site-ului lor (promovare, modificări, design grafic, etc.)
PS. printre altele, am făcut curățenie la NS-uri, ca să nu le mai am prin toate colțurile internetului și-am reușit performanța să agăț 2 servere. Nu înțelegeam de ce nu comunică unele cu altele: primeam Unknown host name la ping.
Vasile R a zis
În weekend am încercat să pun EasyEngine 4 pe VPS-ul de la Chroot. Numai nu voia să pornească. Zicea că Docker nu rulează sau nu e instalat. Am încercat pe Debian 8 și pe Ubuntu 14. Aceeași treabă. Pentru EasyEngine 3 știu că trebuie să scot apache2. Am făcut asta, dar tot nu a luat-o din loc. Am testat mai demult EasyEngine 4 la Aruba și a mers din prima.
Marius Cucu a zis
Pe Xen a fost totul ok pe debian 9 și ubuntu 18 parcă. Pe debian 8 n-am încercat.
Ce zice în log?
Vasile R a zis
Nu mai știu, că l-am șters.
Marius Cucu a zis
Zilele viitoare să încerc să migrez iar din ele.
Vali a zis
Eu zic ca cel mai important este sa ai un IP dedicat si o viteza mare de incarcare , traim in „secolul vitezii” si este un aspect foarte important .