Stau și mă uit la televizor(nu foarte des), dar nu îmi iese faza cu 3D-ul. M-am uitat, detaliile sunt diferite, încă simt că s-ar putea îmbunătăți un pic lucrurile, detaliile în anumite zone. Încă mă gândesc dacă filmul nu are detaliile sau funcțiile 3D ale televizoarelor sunt destul de slabe.
Totuși, nu mă încântă atât de mult, eu zic că și-au arătat limitele destul de mult.
Pe de altă parte, nu mi se pare deloc confortabil să stau cu ochelari 3d pe ochi. Încă nu port, iar din cauza calculatorului și a monitoarelor de la serviciu sunt destul de sensibil la lumina și mi se obișnuiesc destul de greu ochii cu alt mediu.
Țin minte că la primul film 3d am lăcrimat vreo 10 minute până s-au obișnuit ochii cu 3d-ul.
Mă gândesc că nu sunt singurul cu astfel de probleme, așa că vă întreb pe voi: cât de des vă uitați la TV, pe modul 3d?!
Costin a zis
Cind investesti intr-o plasma de 46′ aflata aproape de virful gamei, int-un av receiver 5.1 5x120W, ai ‘teava’ si utorrent instalat, incepe sa te ia nostalgia pentru atita banet blocat in scule si, vrei nu vrei, incepi sa studiezi 3DSubtitler…
Adevarat, unele filme sunt mai bine facute ca altele, oricum este o senzatie deosebita cind iti iese din ecran girafa Melman din Madagascar, sau pasarile din Avatar.
Conditia esentiala pentru a maximiza efectul 3D este sa stai cit mai aproape posibil de ecran, la un 46′ cam 2 – 2,5m.
Oricum, acasa este relativ greu de obtinut acelasi efect ca cel de la mall, de Imax nici nu mai discut, este inimitabil.
rivi a zis
eu mi-am luat tv de curand special fara 3D, pentru ca si eu cred ca au esuat in a livra o tehnologie de calitate pe tv-urile pentru consumeri.
la cinema e putin alta poveste.
Paraschiv Sorin a zis
am vizionat si eu ceva filme 3d, nu-mi place, ochelarii aia sunt foarte incomozi, ca si tine, sunt si eu destul de sensibil la lumina. 2d-ul inca mi se pare cea mai buna varianta.
cKy a zis
„incomozi, ca si tine” i-am zis și noi ca e incomod dar nu ne crede 🙂
Dobre Petronel a zis
Lasa-l, la el la tara e mai greu cu astea.
Marius Cucu a zis
Da, așa e, l-ai scos afară, Andrei, sau ai făcut varice?!
Stefano a zis
Salutare!
Noua ne plac ff mult filmele 3D,vedem in fiecare sfarsit de saptamana cate unul ochelarii sunt pasivi. Cred ca secretul sta in marimea ecranului cu cat este mai mare cu atat mai bine,aici le dau dreptate femeilor stiu ele ce stiu…
Marius Cucu a zis
Eh, acum depinde și cu mărimea aia 🙂
În 2 metri jumătate distanța între ele… 120cm eu zic că e destul de mult, dar pe mine nu mă dă pe spate.
ice4you a zis
Multam, dar pentru mine este o tehnologie complet inutila. Raman la clasic.
Sorin a zis
Pînă cînd or să apară filmele holografice, care sînt cu adevărat 3D, televizoarele aşa-zis 3D sînt doar chestie de marketing şi de bani aruncaţi pe fereastră. Şi de fapt televizoarele nici nu sînt 3D, pentru că este prost scris chestia asta şi induce în eroare consumatorul, corect este „imagine anaglifă”. Dar prostimea cumpără televizoare 3D şi nici măcar nu ştie ce e aia… Cei ce poartă deja ochelari, dacă mai pune încă o păreche peste ceialalţi, atunci chiar că arată ca un scanfandru ! E aiurea…
cKy a zis
Am testat 3 modele 3D și nu m-au convins, așa ca am renunțat la tehnologie. Mă uit 3D la cinema.
Cristi a zis
Conteaza enorm sursa 3d. Daca te uiti la un tv 3D la un BDrip jalnic este normal sa ramai cu o parere proasta despre tehnologia homeuser. Evident ca filmele 3d la cinema sunt la cea mai buna calitate existenta si atunci e normal ca diferenta sa se simta in defavoarea unui tv. Evident ca si dimensiunea face diferenta dar sunt multe surse de calitate care merita sa fie luate in seama pentru acasa. O imagine „anaglifa” este o imagine care se vede cu ochelari cu lentile rosu/albastru sau red/cyan. Televizoarele cu functie 3d nu folosesc astfel de ochelari ci ochelari pasivi/activi care au o culoare de obicei verzuie. Aceea este alta mancare de peste…
utilaje covrigarie a zis
Tehnologia 3D in timp distruge ochii, vazusem de curand asta intr-un documentar facut de americani..
Costin a zis
Acu’ nu trebuie sa stai cit ii ziua de lunga doar cu ochelarii si 3D-ul pornit.
Un film ma rasarit, o finala de C.E. la fotbal ar fi suficient.
Emi a zis
Probabil 3D-ul a fost fascinant acum un an sau doi. Acum majoritatea prefera sa vada un film la cinema pe un ecran suficient de mare ca sa aiba o vizionare in concordanta cu ce au vrut realizatorii efectelor.
Surse 3D inafara de filmele de pe torrente nu prea au fost in Romania la un nivel satisfacator ( filme blu ray 3D) iar conversia nu e impresionanta. Sunt sigur ca multi din cei care si-au cumparat televizoare 3D nu au vazut mai mult de 5 filme pe an in acest format de imagine.
Costin a zis
Eu am vazut 6 :))