Întotdeauna mi-am dorit să călătoresc. Prima călătorie adevărată am avut-o în 2015-2016. Între timp, am fost o săptămână cu veliera, am zburat cu avionul, am mers cu feribotul și-am ajuns la 3 luni de vacanță pe an, în anii buni. Este ce mi-am dorit. Muncesc 8-9 luni pe brânci și restul sunt în vacanță.
M-am uitat să văd prețuri pentru închirierea unei autorulote, în special pentru Europa. Deși, cred că mai indicat ar fi să mergem prin țară, mai apoi să testăm alte meleaguri.
Avântul mi l-au dat cei care și-au făcut conversie dintr-o dubă într-o autorulotă. Am urmărit ca și cum aș fi avut popcorn episoadele de pe Youtube.
De ce mi-ar plăcea o vacanță cu autorulota?
Simplu. Pentru libertate. Pentru a nu fi blocat de un avion, de un transport în comun, de o cazare în partea cealaltă de oraș.
Sigur, sunt om care călătorește, de cele mai multe ori în orașe. City break-uri.
Pe de altă parte, accesul în orașe cu mașini mari nu este tocmai simplu și indicat. Așadar, tot la transportul local ajungi, dacă vrei în centru.
Cea mai ieftină variantă de autorulotă
Cred că varianta cea mai ușoară este să împarți costurile în 4 persoane. 2 cupluri.
Dar pentru asta trebuie să fii conștient de faptul că în autorulotă lucrurile sunt mai intime. Dacă sforăie unul sau nu sunteți compatibili s-a dus distracția.
Ce ar trebui luat în calcul?
În România n-avem drumuri, dar n-avem nici taxe. În afară, dacă mergi pe autostradă plătești. Și plătești. Am făcut drumuri cu mașina și costurile erau de o treime pentru taxe. O treime cazare, o treime combustibil, o treime taxe de drum. Se mai adaugă și costuri de camping și acces la apă/ curent. Asta dacă găsești camping, dacă nu te limitezi la benzinării. Trebuie să stai cu ochii pe Park4night, acolo găsești informații foarte multe.
Ce confort este în autorulotă?
Conversiile sunt interesante, sunt făcute pe felul în care omul dorește. Când închiriezi primești de-a gata. Sunt convins că tot ceea ce e pe Youtube este de prezentare și că vom găsi modele mai uzate dacă suntem oameni de rând. 🙂
Am găsit niște prețuri:
Pe lângă asta trebuie luate în considerare și consumabilele + CASCO:
Undeva la 10-14l la suta de kilometri, în funcție de mai mulți factori. Până la urmă, vorbim de o casă pe roți. Mi se pare mai mult ca decent.
Adaugă un comentariu