De ceva ani am început să zbor destul de mult. Undeva la 30-40 de zboruri pe an. Deși dorm destul de mult în avion am fost nevoit să încep să caut căști bune ca să îmi petrec timpul din avion. Și, mai nou, la alergat. Da, deși am o grămadă de modele „ce intră în ureche” prefer să alerg cu cele mari. Și nu am probleme cu zburatul de pe urechi sau că le pierd pe oriunde. Pentru că sunt foarte multe recenzii fake, pe internet, de la oameni care nu au pus mâna pe produs, m-am gândit să pornesc încă un ghid cu produse reale, despre căști, în care să vorbim de plusuri și minusuri.
În plus, din ce în ce mai multe branduri au început să intre tot mai mult pe zona de audio, să trimită la test căști, să trimită soundbar-uri sau să le testez direct la fața locului. Sigur, cele pe care le vezi la conferințe sunt dificil de testat la potențialul maxim, așadar testele mai relevante sunt cele cu care petreci cât mai mult timp, să le iei în 2-3 avioane, să le iei la metrou sau autobuz.
Dacă ne gândim la jocuri: îți trebuie un echipament foarte bun pentru a reuși să faci treabă ok în jocul ăsta. Și nu cred că doar Counter-Strike Global Offensive este jocul ce îți poate pune la încercare căștile, calitatea acestora.
Am zis și în alte articole, o să mai zic și în următoarele: sunetul este subiectiv. Dacă recomandarea unui laptop se bazează pe câteva linii mari, iată că la câști avem mai multe criterii de alegere. În plus, aș vrea să obișnuim viitorii cumpărători să facă diferența între căștile profesionale și căștile pentru consumer, ca să zic așa.
În prima parte a articolului voi vorbi despre tipurile de căști. Evident că, dacă aveți o părere diferită vă invit să discutăm în secțiunea de comentarii. Îmi place să fiu contrariat, îmi place să fiu apreciat în ceea ce fac. Doar așa putem avea mai multe voci, pe un anume subiect. Critica dacă este constructivă… este folositoare, nu?
- Citește și: M-am jucat cu căștile Sony WH-1000XM4
- Citește și: Am testat caștile PHILIPS TAPH805BK cu ANC
- Citește și: Am testat Sonos Ace: cele mai faine căști premium
- Citește și: M-am jucat cu Razer Kaira Pro
TIPURI DE CĂȘTI DISPONIBILE PE PIAȚĂ
În prima fază voi lista toate terminologiile căștilor. Așadar, avem:
- căștile supra-aurale (on-ear)
- căștile circum-aurale (over-ear)
- caștile Intra-aurale (earbuds, in-ear)
- căștile Intra-aurale cu dop (in-ear monitor, IEM)
- căști Intra-aurale cu clama (clip-on)
CUM ALEGEM CELE MAI BUNE MODELE?
Alegerea unor căști bune depinde de mulți factori, dar și de preferințe. Eu unul, pentru sănătate, prefer să aleg pe cele over-ear. Totuși, pe stradă, chiar dacă a fost adoptată moda și pe la noi parcă nu mă simt în stare să merg cu căști foarte mari. Așa că prefer să le folosesc pe cele in ear. Din punctul meu de vedere, sunt mai potrivite, nu neapărat de calitate.
- Citește și o comparație între cele mai bune Căști True Wireless
- Citește și: Diferența dintre SONY WH-1000XM4 și SONY WH-1000XM5?
Mai nou, am primit în teste ceva căști Bluetooth. Încep să apară modele tot mai interesante. Totuși, mai avem de lucrat la autonomia dispozitivelor.
Ce criterii am eu când aleg niște căști?
- să fie confortabile
- să fie din materiale de calitate
- să aibă autonomie OK
- să aibă aplicație de android/ IOS
- să te poți conecta ușor la aplicație
Putem găsi avantaje și dezavantaje pentru fiecare dintre modele. Așadar, voi încerca să listez avantajele și dezavantajele pe care le cred eu pentru fiecare tip în parte.
CĂȘTILE SUPRA-AURALE (ON-EAR)
Sunt modelele ce stau pe ureche. În exterior.
Sunt vizibile, mari și colorate dacă sunt de gaming. Sigur, nu este neapărat un criteriu. Avantajul lor este că sunt mai ușoare decât cele circum-aurale.
CE BRAND SĂ ALEGEM?
Producătorii mari au modele ieftine, de consumer, dar și modele premium. Trebuie să învățăm să vedem dincolo de brand. Chiar și Sony, Panasonic. Bose sau chiar Sennheiser au modele mai puțin ok. Nu zic că nici la Beats nu găsim situații de genul.
Trebuie să învățăm să vedem dacă merită banii sau dacă nu cumva achiziționăm doar brandul. Bine, poate suntem hipseri ce dorim să purtăm modele ce poartă vedetele de muzică cu bass puternic. Poate un Jay Z sau ceva de genul.
De-a lungul timpului, m-am jucat cu modele interesante de la Sony, de la Philips, Panasonic sau am pus mâna chiar pe Sennheiser.
Sony WH-1000XM4
- 254 g
- autonomie: 30 h
- încărcare: 3 h
Philips Fidelio
- ANC
- Bluetooth v5.0
- autonomie: 35 ore
- negru
Schimbarea cupelor
Nu știu dacă există opțiune mai bună pentru cei care aleg un model de căști. Este ok să ai un model cu care să îți faci treaba, dar dacă vrei un model performant, pe care să îl folosești ani de zile ai nevoie să poți schimba cupele. Oricât de calitative ar fi anumite căști va trebui să le schimbi cupele la un moment dat. Trebuie să poți schimba cupele după ani de folosire.
Mai nou, am testat ceva model ce reușește să facă treaba asta magnetică. Pur și simplu, le schimbi foarte ușor.
Identitatea brandului
Este o zonă de creație în tot ceea ce înseamnă căști. Mai toți se uită în curtea Apple pentru a face căști faine. Mă refer la cele de mass market, evident.
ANULAREA ACTIVĂ A ZGOMOTULUI VERSUS ANULAREA PASIVĂ. CE ALEGEM? CARE ESTE CEA MAI OK VARIANTĂ?
*în curs de actualizare
Eu cred că alegerea căștilor este dificilă, dar odată ce ai prins câteva modele interesante nu o să te mai uiți înapoi. Partea mai puțin bună este că, cumva mi se pare că suntem un pic limitați în dezvoltare. În ultimii ani nu văd lucruri noi, senzaționale, ci mai mult marketing în jurul produselor, nu neapărat o evoluție. Pare că suntem ca la telefoanele mobile.
Eu aș alege varianta over ear.
Adi a zis
Mai are rost să zic ce căști folosesc?
Sorin a zis
Păi chiar aşa îl şi cheamă !!… ufff că şi mie îmi scapă… dar aşa ştiu că îl cheamă… Cristi şi mai nu ştiu cum… dar ceva cu Cristi, ufff că-mi scapă Cristi asta… Cristi în sus şi Cristi în jos, ‘amiaşş !!!… 😀
glumesc!
Marius Cucu a zis
PS. E un troll la fel ca cel cu 209.
Cosmin Dumitru a zis
Am auzit Sennheiser de peste 1000 lei, AKG-uri de aproape 1000, si nu m-au dat pe spate. Pentru cei care asculta muzica clasica, simfonica, de obicei, da, au un plus cu acel spatial 3D, pentru mine, chiar deloc. Si castile erau intr-un amplificator dedicat de 6-700 lei. La un cunoscut, ma rog.
Acasa am mai multe perechi, intra-auriculare am JVC HA-FR202-B, in telefoanele mobile se aude absolut minunat, am un Huawei P9 Lite, dar erau superbe si in fostul Sony Xperia M2 Aqua. E nevoie de impedanta mica, pentru dispozitivele mobile, si putere de intrare mica, maxim 200 mW, ca sa „simti” castile in ureche, sau pe ureche.
Preferatele mele sunt de la Sony, MDR-XB600 e modelul.
Specificatii pe scurt: Dynamic TypeYES
Closed TypeYES
Wearing styleSupra Aural type
Capacity (mW)1000mW
Driver unit (mm)40mm, dome type
DiaphragmPET
Frequency (Hz)4 Hz – 24,000 Hz
Sensitivity (dB/mW)104 dB/mW
MagnetNeodymium
Impedance (Ohm)40 Ω at 1 kHz
Cord typeLitz cord (Y- shape)
Cord length (m)1.2m
PlugGold-plated stereo mini plug
Weight (g)220g
Casti inchise, asta vreau, chiar daca asculti la volum mare, nu se aude in exterior. Alta ar fi ca, raspund bine la orice frecventa, si joase si inalte (ca si JVC-urile, de altfel).
Dar, datorita impedantei de 40 Ohm si puterii de 1000 mW, pe mobile se aude la maximum jumatate din puterea lor reala, pe care o suporta.
Mai am unele de la SilverCrest, din LIDL, pentru 40-50 lei, se aud aproape la fel de bine ca Sony-urile, medii si inalte poate mai bune, Sony-urile stau bine la bass agresiv si clar, in rest sunetul e mai dulce. Nu le dau, le tin de rezerva, se aud bine, dar nu sunt inchise, urla afara, constructia lasa de dorit etc. Ah.. au o mufa jack in care poti baga a doua pereche de casti, daca te uiti cu sotia/prietena la un film, si nu vrei isa deranjezi pe cineva. Pentru un produs SilverCrest, sunt exceptionale, meritau cel putin 150-200 lei, fara sa exagerez, bat multe casti scumpe!
Creative HS-450 sunt altele. Sunet bun, usoare, strang cam tare, dar se aude totul in exterior, nu sunt inchise. Microfonul isi face treaba, e bun.
Si celelalte, sunt Canyon Over-Head CNS-CHSC1BY Black-Yellow, niste „babauri” luate pentru sotie, nu vrea volum, claritate sau altele, doar sa asculte muzica la volum micut, sa fie usoare si confortabile, si sa aiba microfon pentru conversatii online. Din pacate acum asculta si ea tot in Sony XB600, ii plac si ei :)).
Placa mea de sunet, desi este incorporata in placa de baza, vine cu specificatii premium: Placa de sunet: SupremeFX 8-Channel HD Audio CODEC, 300 ohm headphones, 115dB SNR, 24 bit, 192 KHz. Nu vad rostul investitiei intr-una dedicata, sau amplificator pentru casti. Eu le folosesc doar seara, sau cand nu vreau sa deranjez pe cineva cu sistemul audio (Logitech Z906, conectat la PC prin cablu optic).
Pheno a zis
Din pacate in Romania produsele autohtone sunt evitate.
nJoy Hyster sunt casti cu microfon (romanesti) si sunt best buy din aproape orice punct de vedere.
Posed asa ceva de peste 2 ani fara sa fi avut vreodata probleme.
Casti cu microfon, usb, volum cu telecomanda electronica (pe cablu de 215 cm), design super elegant.
Despre pret nu mai vorbesc. De departe sunt cele mai bune casti pentru userii normali, care nu sufera dupa branduri de renume si care isi dau seama ca pot achizitiona ceva de calitate la 1/10 – 1/25 din pretul cerut de „marii producatori”.
Ma bucur ca ai deschis acest subiect fiindca asa putem afla unii de la altii ce se mai intampla in lumea I.T.-ului (hardware).
Ciprian a zis
Ai dreptate in privința căștilor njoy hyster sunt de o foarte buna calitate.Le-am folosit foarte mult timp,as dori sa le achiziționez din nou dar nu le mai găsesc pe piața.Sti cumva de unde se pot achiziționa?
TeocuTH a zis
ce sa aleg dintre: Casti Gaming Hyperx Cloud Drone Pc, Ps4 Si Xbox One
si Casti Pc Gaming Trust Gxt 340 7.1 Surround Sound Negru
Marius Cucu a zis
Mergi pe cele de la HyperX.
PS Nu te aștepta la calitate extraordinară a sunetului pentru niciuna dintre cele 2.
Cosmin Dumitru a zis
Meze Empyrean. Casti audio de 14.000 RON, proiectate si fabricate in Romania.
Le-am avut pe cap in jur de o ora. Atat pe setup-ul meu, cat si pe un DAC Chord Hugo 2, de 8-9000 lei, sau cat mai costa.
Deci, DAC + casti = 5000 Euro, aproximativ.
Am schimbat prea multe ca sa-mi spuna cineva ca nu pot trage o concluzie. Majoritatea nu vor avea in viata lor castile audio pe care eu le-am testat, probat, sau avut in colectia personala.
Sincer, mi-a fost teama si sa le scot din cutie, l-am lasat pe el, proprietarul lor.
Foarte comode, dar grele, sau asa le-a simtit capul meu.
Le-am ascultat intai pe DAC-ul lui. Asteptam un sunet din ala care sa ma izbeasca pe spate. Dar nu, chiar nu e diferenta WOW!, intre ce am eu, si ce am avut eu, si astea. Este o diferenta clara, dar nu oriunde.
Au o amprenta unica, dar nu e pe gustul meu. Pe muzica moderna, trance sau doubstep, bass-ul e destul de slab, lent, n-are percutia aia, viteza, pot spune clar si limpede, Meze 99 Classics, erau superioare la acest capitol!
Bass-ul seamana cu cel oferit de Sennheiser Momentum M2 over ear, dar sunetul in sine, e mult mai deschis.
Cel mai mare soc, a fost sa vad ca nu sunt casti de detaliu. Audio-Technica MSR7, sunt superioare mult la acest capitol, comparatii facute pe aceeasi sursa. Au scena unica, au medii unice, peste Sennheiser HD 800S sau HD 600, dar nu sunt casti de detaliu. Sau daca sunt, inseamna ca sunt altele peste ele, la 1000, 1000 si ceva lei.
Nu sunt casti pentru orice muzica. Pe clasica excelau clar, probabil cele mai bune casti pentru acel gen de muzica, pe care le-am auzit eu. Pianul, vioara, suna unic, in Meze Empyrean.
Vocal, la fel. Vocea feminina e peste orice asteptari. Cea masculina seamana cu Sennheiser HD 600, aproape perfect.
Tehnologia planar magnetic s-a vazut, n-aveam distorsiuni armonice, intalnite la casti cu driver dinamic.
Din punctul meu de vedere, inutilizabile pentru muzica rock sau moderna. Pentru „bum bum”, Sony MDR-1A, raman lider. N-am auzit nimic mai bun ca ele, la capitolul bass, pastrand totusi o liniaritate decenta (adica, nu se compara cu Beats-urile, care au un bass puternic si restul sunetului inchis, ca intr-un butoi spart…).
Colegul meu le-a cumparat pentru jazz si clasica. Desi e posibil sa-l scoata sotia afara din casa, cand o sa vada ca a cumparat casti de 14.000 lei, dupa ce i-a promis de atatia ani, ca nu mai investeste in astea. Mai are o saptamana, e la parintii ei. Se bucura si el de casti, linistit, pana nu vine furtuna. ???
Sunt sunete pe care le aud mai bine in Empyrean, altele pe care le aud mai prost decat in ceea ce am eu acasa, acum, cele 3 perechi, ca inca n-am reusit sa vand BD-urile. Diferenta intre ele si MSR7 de la Audio-Technica, este maxim 8-10%. Eu nu stau sa analizez scule, la mine conteaza intotdeauna prima impresie. Daca nu m-au dat pe spate, chiar nu mai sunt curios de acel model. Asa mi s-a intamplat si la Sennheiser HD 800S, in 2017.
Nu pot sa spun ca Empyrean nu merita banii aia. Poate ca ii merita. Dar eu unul consider ca e prea mult. Strict opinie personala. Degeaba au o constructie premium. Poti avea acelasi sunet cu 2 perechi de casti de 1000 si ceva lei.
Dar, dupa cum stiti, fiecare om percepe diferit sunetul. Fiecare amprenta e diferita, pentru fiecare dintre noi. Poate pentru Flavius, care are scule audio de peste 80.000 Euro, diferenta e mai mare de 8-10%. Pentru mine, nu!
DAC-ul Chord Hugo 2. Ba, inafara de scena, si redarea nativa a formatelor lossless PCM, DSD, DXD, eu n-am vazut niciun plus. Da, vlaga in el de n-aveam nevoie de alt amplificator, avea o amplificare peste asteptari. Dar diferenta intre DAC-ul meu de 400 lei, si ala de aproape 2000 Euro, era prea mica ca sa pot scrie acum 3 randuri. De fapt, tot ce am auzit eu in plus, a fost scena. O scena larga si extrem de precisa. Am bagat cateva melodii clasice, de Hans Zimmer, si, cu ochii inchisi, puteam estima in metri, distanta pana la anumite instrumente.
Empyrean sunau la fel de bine si pe setup-ul meu, cu o scena usor mai ingusta, doar usor.
Ca sa nu mai zic ca, nu mi s-au parut casti de putere. Putin peste Beyerdynamic DT 880 Pro ale mele, mult sub Sony sau Audio-Technica, ca „vlaga”. Poate nu stiu eu sa apreciez casti de 3000 de Euro, sau poate sunt facute special pentru „prostii cu bani”, care nu vor casti de 1000-2000 lei, ca restul „fraierilor”.
N-as tine castile astea nici daca le-as primi cadou. 99 Classics mi-au placut mai mult, de la Meze. N-as tine DAC-ul, nici daca l-as primi cadou. FIIO BTR3 + actualul meu amplificator, sunt absolut tot ce-mi trebuie. Si pot afirma asta, avandu-le langa un DAC de 11-12 ori mai scump, decat amble mele, DAC + ampliifcator. Eu am dat in jur de 800 lei pe ambele.
Daca sunt diferente, sunt pentru cei care nu stiu sa aprecieze muzica. Pentru cei care au acea bila lipsa in dovleac, si nu apuca sa traiasca muzica, de stresul sculelor in care o asculta. Muzical vorbind, sunt dezamagit. Ma asteptam la o diferenta mai mare, atat la casti, cat si la DAC. Vorbim de un scor destul de mare, nu oricine isi permite asa ceva. DAC + casti, cat dau majoritatea romanilor pe o masina SH, deci… sa fim seriosi!
Mi-e dor doar de semnatura AKG. Daca as mai gasi o pereche de K240 Sextett, din 1975, in stare buna, la maxim 300 lei, le-as trimite la reconditionat la Harman Romania, chiar daca as mai baga 1000 lei in ele. Alea au fost singurele casti care aveau ceva total diferit, aveau detalii + scena, ce nu gasesti, azi, pe o singura pereche de casti. Dar, asta e un proiect pentru 2020. Anul asta ma opresc.
Nu va spun sa NU cumparati Empyrean, ca oricum n-aveti bani de ele. ???
Sincer, Audeze LCD2 Classic, casti de 3000 si ceva lei, suna muuult mai bine, pe orice gen de muzica, in comparatie cu Empyrean. Le cunosc! Le-am avut de 2 ori pe cap!
Empyrean sunt bijuterii. Dar numai pentru anumite genuri de muzica, pentru restul sunt o povara.
Apreciez ce au facut romanii de la Meze Audio, dar asteptarile privind prima auditie, erau mult mai mari… cand te uiti la pret, devine frustrant.
Nu stiu, frate, cat circ ieftin fac unii review-eri, la castile astea. Ma apuca rasul si cand vad pe Buhnici ce spune despre ele. Reclama ascunsa, desigur, poate nici el nu crede ce spune.
Repet, am schimbat prea multe casti audio, ca sa nu pot trage o linie ferma, sa nu-mi fac o parere.
De la Meze, luati 99 Classics! Astea merita fiecare leu!
Daca Audio-Technica MSR7, aveau o scena putin mai larga, un 25-30%, erau castile perfecte, pentru mine. Dar nu au. Sunt perfecte doar in procent de 99%.
Desigur, au drivere Rinaro. Nu sunt facute de romani in intregime. Mai mult proiect + asamblare.
Pentru pasionatii de instrumente lente, pian, vioara etc, si voce feminina, nu am auzit nimic mai bun. Dar, oare merita 3000 Euro?! La banii astia iti faci setup complet, de la PC/laptop, amplificator + DAC si 2 perechi de casti audio bune! Oricum ai nevoie de DAC si amplificare, ca sa gadile driverele astea pretentioase la tensiunile de iesire. Si eu credeam asta despre driverele dinamice de la Tesla, dar Empyrean m-au linistit. Mult mai dificil de condus!
Gabriel a zis
Nicio casca deschisa nu o sa te multumeasca pe bass, indiferent de tehnologia folosita. Pe anumite melodii da, dar castile inchise au ceva mai pronuntat bass-ul cu ecou. cel care are impact si este putin mai carnos (o bucatica dintr-un subwoofer…)Nu poti sa-ti faci o parere clara daca asculti 2 de melodii, nu este un impact imediat. Daca ascult o saptamana la el cu castile astea, o sa vezi ce aiurea ti se par castile tale si parca sunt incomplete. Este ca si cum ai da unui om care a mers toata viata cu un logan sa mearga cu o masina de 50 000 euro pana in centru, o sa zica ca nu i se pare cine stie si ca nu sunt diferente asa mari… Daca mergi 1000 km in coditii similare, o sa vezi ca sunt diferente destul de mari . Cum si la casti nu consider ca este justificata diferenta de pret, pot sa afirm ca sunt diferente. 🙂 Eu am reusit sa obtin un sunet de vis cu ak se100 si denon adh 720. Uite, playerl sp1000m care avea 2 x AKM AK4497EQ, suna mai tehnic dar prea clinic pentru mine, nu avea gramul ala de muzicalitate… SE1000 cu 1 x ESS SABRE ES9038PRO, 8-Channel, pentru mine suna mai bine, avea ce ma multumea pe mine si era mai ieftin.
Cand am trecut de la 2 boxe de boom boom si am renuntat la 2 subwoofere de 30 cm, am zis ca eu nu o sa pot asculta la 2 boxe cu difuzoare de bass de 13 cm. :))
Am zis sa mai dau drumul la vechiul sistem si parca nu-mi mai placea nici bass-ul dupa care tanjeam. 🙂 Asa cum ti-am zis, eu am fost atras si sunt atras doar de surse portabile. 🙂
Cosmin Dumitru a zis
Îmi fac o părere. Nu au fost doar 2 melodii, au fost peste 20, acea parte din fiecare care mă interesa. Boxele Bose mi-au plăcut din prima secundă, prima melodie. Am văzut acel „ceva special”.
Sunt și căști deschise care au bass. Audeze LCD 2 Classics, le rup în 2 pe Meze astea. Nu întotdeauna e cum spui tu. De la un nivel încolo, e pur fiță, chestie pentru audiofili cu bani, ca să aibă ei ceva diferit de „pulime”, ca să mă exprim mai scurt și mai direct.
Acum m-am lămurit. Eu nu sunt omul care analizează cu săptămâna. 5 melodii îmi sunt suficiente, alea mele, trase bine, cu care încerc multe scule. Primele minute sunt monumentale la mine. Îmi dau seama ce au, și ce nu au. Dacă prima impresie e nașpa, mai departe nu mă interesează ce mici plusuri au, pe care le poți descoperi în timp.
Gabriel a zis
Si Sundara au bass de simti ca se desprinde casca pe ureche, daca le dai putere, dar bass-ul este total diferit de castile inchise. Pune pe lcd 2 o melodie de rap cu bass care suna bine pe subwoofere si pune melodia aia pe castile sony, o sa vezi ca o sa ai o surpriza.
Plusurile nu le auzi in timp, le sesizezi atunci si o sa le sesizezi mai bine cand te intorci la vechea specificatie si vezi ca nu ai ce aveai…
Auzul are nevoie de ceva timp sa se obisnuiasca cu amprenta respectiva, eu pot sa-ti zic ca simteam la castile ESS, cand veneam de pe Sundara, ca se aud foarte gross si ca din butoi dar nu era asa. 🙂 Eu nu vreau sa fie cum zic eu, fiecare aude diferit si are preferinte diferite.
Pot sa bag mana in foc ca setup-ul ak se 100 + denon ahd 7200 sunt superioare setup-lui testat de tine. 🙂 Si 100 are finetea ak si ceva nerv iar denon are un mic pus la bass. Mi-am schimbat radical impresia despre difuzoarele dinamice cand am auzit denon pe ak se100.
Cristi a zis
Testez niște căsti Meze 99 Classics făcute la Baia Mare de o echipă fantastică și un Fiio BTR5 făcute de poporul chinez…prietenia cu poporul chinez dă roade incă o dată deoarece avem un setup pt ascultat muzică de pe telefon, avem un dac+amp portabil care se conectează prin bluetooth cu telefonul si care este de 5 ori mai bun decât orice placă de sunet aflată in interiorul unui telefon (evident că un telefon nu poate conduce niste căsti over ear care sug curent de aceea un amp/dac portabil este o solutie ideală) nu mă apuc să fac acum review-uri la Fiio pt că sunt deja zeci de materiale pe net iar de Meze chiar e greu să mai spui ceva avand in vedere că a fost casca cea mai recenzată din lume in 2019, cred că nu a fost canal de profil de pe Youtube care să nu le fi avut la recenzie…este de departe cel mai vândut model al celor de la Meze iar pretul acum a scăzut de la 1200 de lei la 800, deci din punctul meu de vedere merită toti banii…
Finsaje de top pt categoria asta de preț, full metal si lemn de nuc, eleganță cum nu prea vezi la mulți producatori și un sunet extrem de echilibrat cu un bass solid si percutant, cu medii echilibrate si cu inalte mai așezate, caracterul este cumva mai dark, ai impresia că nu ai detalii, insă este un sunet de care te indrăgostești după ce asculti mai mult…cupele din lemn de nuc contribuie enorm la acest tip de sound plin, tipic boxelor de podea…sincer mie mi-au plăcut, felicitări echipei de la Baia Mare pt creatia lor…evident că prefer Empyrean pt sunetul cu adevarat Hi-End, pe care le-am și ascultat de cateva ori dar din păcate incă nu am buget să dau 12.000 de lei pe niște căsti așă că Meze 99 Classics e o soluție mai pt bugetari așa
Daniel a zis
Meze 99 classics, o casca ultra colorata, cu bas care ingroapa mediile si inalte lipsa. Un sunet greoi, lent, iar cuplate cu BTR5 pe iesirea 3,5mm cred cam nasol.
Categoric niste Sennheiser HD599 le ingoapa, le dezgroapa, le mananca si le ingroapa iar. Degeaba sunt pline de nuc si fiare frumoase cand fix la sunet au sfeclit-o masiv. Un fel de Beats din lemn. Vechile Creative Aurvana Live! erau meseriase prin comparatie. Cine e fan Beats clar o sa adore aceste Meze „audiofile”.
Alex a zis
Sunt o alegere excelenta dar din pacate Meze99 sunt un pic neintelese intrucat au fost proiectate cu alte paduri initial si de aici si unele reviewuri un pic contradictorii pe net. Padurile initiale erau de dimensiune mai mica si nu foarte comode iar clientii au cerut paduri mai mari si comode. Meze s-a conformat si au pus paduri mai mari. Poate a fost o alegere inspirata doar pt cei carora le place mult basul pt ca in forma de acum basul acopera un pic si din medii. Asta e si motivul pt care pe Drop castile se vand cu doua seturi de paduri de dimensiuni diferite.
Eu folosesc paduri de la Shure1540 si suna minunat. Am avut si Sennheiser 599 dar nu se compara, inaltele pe Sennheiser cateva niveluri mai jos. Meze99 se pot folosi si cu paduri Brainwavz de velur pt cine doreste sa scoata mult in evidenta inaltele si poate are prin casa. Am si o pereche de Ath MSR7 iar cu paduri de velur inaltele sunt peste MSR7.
Pentru cine nu doreste sa schimbe padurile castile raspund foarte bine la egalizare, practic sunt un cameleon, pot si facute sa sune cum doreste fiecare(ceva ce nu pot sa spun despre celelalte perechi de casti).
Eu le folosesc pe un ampliificator de casti Gpinto cu un dac Audiolab Mini.
Vasile a zis
Eu cred ca Sennheiser Momentum 4 sunt cea mai buna alegere din piata. Au probabil cea mai buna calitate a sunetului in zona asta de pret si pana la 60 ore autonomie.
Eu am Momentum 3 luate anul trecut, raman foarte multumit de ele. Dar imi pare rau ca n-am avut rabdare sa astept versiunea asta, pentru ca e un upgrade din toate punctele de vedere: calitate sunet, autonomie, noise cancelling, control functii etc.
Eori a zis
Căștile Bluetooth Și Wireless [ Fără Fir], Sunt Dăunătoare Sănătății Omului.
Recomandat Sunt Doar Căști Cu Fir [ Cablu ]
Eori a zis
Căștile Bluetooth Și Wireless [ Fără Fir], Sunt Dăunătoare Sănătății Omului :
Recomandat Ar Fi Doar Căști Cu Fir [ Cablu ]
https://mediagalaxy.ro/casti-in-ear-casti-telefon/cpl/filtru/tip-conectivitate-4639/cu-fir/order/price/dir/asc/
https://mediagalaxy.ro/casti-on-ear-casti-telefon/cpl/filtru/tip-conectivitate-4639/cu-fir/order/price/dir/asc/
Lumea Ar Trebuii Să Știe Că” Se Poate Îmbunătății Sunetul La Ori Ce Tip De: Difuzor, Căști, Boxe, Și Orice Are Difuzor; Dacă Este Lăsat Să Ruleze Înregistrările Audio De Îmbunătățire A Sunetului Până La Final, Și Atât:
Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.
Olaru Constantin a zis
Unde este servisul Harman? Un număr de contact, adresă ceva?!? Mulțumim!
Marius Cucu a zis
Pe site-ul lor avem așa: Va asteptam la Service-ul nostru autorizat din Hala A3, Strada Ciobanului 77-79, Mogoșoaia 077135 de luni până joi intre orele 07:30-15:30 (vezi harta), vineri intre 07:30-14:30 sau la numărul de telefon 0740037777. E preferabil sa ne contactati inainte de a sosi pentru a planifica vizita si a obtine detalii legate de pozitionare.
Eori a zis
Lumea Ar Trebuii Să Știe Că” Se Poate Îmbunătății Sunetul La Ori Ce Tip De: Difuzor, Căști, Boxe, Și Orice Are Difuzor; Dacă Este Lăsat Să Ruleze Înregistrările Audio De Îmbunătățire A Sunetului Până La Final, Și Atât, La Intensitate Mică A Sunetului, Nu Neapărat Mare:
Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.