Încerc să urmăresc telefoanele chinezești. Acolo am văzut că apar tot mai multe telefoane cu 6000, cu 8000 sau chiar cu 10000 mAh. Evident că multe sunt pocnitori, dar acolo putem să vedem direcția în care se merge.
De exemplu, văd că unele modele chinezești încep să încarce bateria în mai puțin de 100 de minute. Acumulator de 6080mAh.
Asta se întâmplă la Ulefone, unul dintre brandurile pe care le-am tot văzut p-aici. Partea nu tocmai ok este că au procesor Mediatek, dar e altă discuție.
Revenind la baterie, pare că încarcă la 5V cu 3A. Din câte știu eu, cu cât încarci mai repede o baterie, cu atât poate fi o problemă pentru telefonul mobil.
Huawei se laudă și ei mai jos:
Eu am dash charge la OnePlus-ul meu. Încarc undeva la o oră și un pic telefonul. Așa m-a făcut să renunț la încărcarea prin USB pe care o făceam pe Nexus. Un cablu la monitor și aia era.
Acum îl bag în priză o oră și aproape 2 zile n-a treabă cu el.
Am citit, însă, că a apărut pe piață Quick Charge 4.0+. Sigur, e treabă de ceva timp, dar nu a fost implementată peste tot.
Oare să înceapă sfârșitul bateriilor externe?
ice4you a zis
Nu are nici o treaba cu bateria externa, alea au alta piata pentru ca in primul rand nu gasesti prize peste tot mai ales cand esti plecat, ca sa nu mai zic de telefoanele cu baterie lipita care te cam lasa dupa vreun an si un pic.
Ok, se vor incarca tot mai repede, insa asta va si reduce din ce in ce mai mult durata de viata a bateriei.
P.S. Cu cat capacitatea bateriei este mai mare, cu atat pericolul de incendiu sau explozie accidentala creste, mai ales in cazul bateriilor care folosesc elementi ieftini de proasta calitate! De problema asta s’au lovit deja granzi … nu vreau sa stiu la chinezarii.
Sorin a zis
Cea mai bună soluționare pentru „grija bateriei” rămîne tot clasica manivelă, singura metodă prin care poți încărca telefonul atunci cînd ești departe de lumea civilizată. Este echivalentul lanternelor cu manivelă sau, unele modele, cu clapetă ! Demult de tot, pe vremea stră-bunilor, lanternele erau cu manivelă, bateriile fiind prea scumpe. Aaalte vremuri… Dar așa, în junglă unde ai 5V la 3A ?!
Cătălin a zis
Mă Mariusică, eu sunt mai clasic așa.. cablu și încărcătorul, însă de ceva vreme caut să încarc din powerbank, parcă se încarcă mai bine. Cu toate că mi-aș cumpăra ceva încărcător prin bluetooth .. dar mai așteptăm.. nu-i grabă
ice4you a zis
Orice tip de incarcare lenta cum este cea din power-bank „va incarca mai bine” … adica in traducere „autonomie mai mare a bateriei” mai ales la telefoanele fara fast-charging, dar si la alea.
Grande Bogdan a zis
Nu ma pricep eu bine la telefoane dar cred ca pana sa avem telefoane bune cu baterii destul de mari vom ramane tot la bateria externa. Am vazut baterie externa si la 20000 mAh la emag asa ca cred ca se poate incarca telefonul de 3 – 4 ori.
Malin a zis
Bateriile externe sunt pentru cand ramai fara baterie si n-ai prize la indemana. Dinalea exista acum si cat sa poata sa incarce tablete sau chiar laptop-uri si sunt destul de utile. Eu am unul de 12000MAh si reincarc iPhone-ul de cel putin 4 ori cu ea.
In schimb, trendul in ceea ce priveste bateriile de telefoane e ca acestea sa fie cat mai eficiente, fie prin utilizarea de componente si tehnologii care consuma mai putin, fie prin optimizarea vitezei de incarcare. Marirea fortata a capacitatii nu prea e o solutie pentru ca orice „overclock” facut la baterii poate sa duca la explozie, incendiu etc.