În grupul de cunoscuți încep să am tot mai mulți oameni care merg la concerte. Mai nou, pentru ei, interesant este să îmbine și câte un concert pe afară, la un citybreak.
Nu sunt neapărat de acord cu asta pentru că dacă nimerești un eveniment mare s-ar putea să îți dea costurile peste cap: cazare mai scumpă, transport cu avionul mai scump și nu numai.
Plus că, dacă mă întrebi pe mine, nu îmi place aglomerația. Nu m-aș duce buluc cu toți ceilalți.
Dar pe lângă cei care fac citybreak pentru un concert mai sunt și cele locale. Ai la Cluj, ai la București, la Craiova, la mare. Mai peste tot sunt evenimente inclusiv cu oameni mari, de pe afară.
Țin minte că lucrurile acestea erau în fiecare oraș, sat, organizate de câte unul, pe combinație. Festivalurile mari sunt mașinării de făcut bani, dar și de cheltuit bani.
Plus că din ce în ce mai multe nume mari încep să fie puse și pe lista României. A fost hype imens ieri cu Coldplay.
Și mă râcâie când văd oameni că zic: vai, ce greu o ducem, ce s-au scumpit toate, dar efectiv a fost bătaie pe bilete la un concert cu taxă de intrare de la 500 de lei în sus. Sigur că e discrepanță între ceea ce este în orașele mari și cele mici raportat la venituri, la cheltuieli, însă poate ar trebui să ne plângem mai puțin.
Cu toate problemele din jur, nivelul de trai per ansamblu s-a îmbunătățit. Îmi pare că, efectiv, suntem plângăcioși și atât.
Vasi a zis
La mare am fost acum vreo 12 ani iar un concert am văzut la mine în oraș acum 15 ani, DJ Project.
Pheno a zis
Remarca „Îmi pare că, efectiv, suntem plângăcioși și atât.” este definitia perfecta si adevarata. Cat priveste concertele, de prin 1975 si pana prin 1990 eram nelipsit la Fesivalul de Jazz de la Sibiu. In paralel mergeam macar odata la o luna-doua la Ateneul Roman, pe la Club A, Casa de Cultura a Studentilor Preoteasa, Cinemateca la Sala Eforie,etc. Primul concert rock bucureștean din 1990 la care am fost în luna ianuarie s-a tinut la Sala Polivalentă si s-a numit „București – Timișoara 22”. Citat din arhivele timplui: „Au participat: IRIS, COMPACT, HOLOGRAF, PRO MUSICA, care lansează marele hit, „Timișoara” (imnul revoluției de la Timișoara și în ziua de astăzi imnul oficial al Municipiului Timișoara), ABRA, CARGO, la rândul lor cu o altă piesă memorabilă, „1989”, Valeriu Sterian & COMPANIA DE SUNET, care relansează piesa „Doamne, vino Doamne!” cu un text nou adaptat la evenimentele din decembrie 1989 și KRYPTON.” Am fost la Michael Jackson, apoi la Scorpions, Metallica, Red Hot Chili Peppers, etc.
Costin a zis
Deep Purple, Soen, Riverside (x2), Nick Mason, Judas Priest, Metallica (x3), Omega (1980), Muse si multe altele.
Vineri plec 3 zile la Sibiu pentru ARTmania.
M-as fi dus si la Coldplay insa comparativ cu ceea ce cintau la inceputuri, formatia s-a manelizat in ultimul hal.