Nu sunt băutor de cafea. Sau nu unul activ. Mai degrabă, mă ajut de cafea în momentele în care nu mă mișc suficient, iar digestia nu își mai face treaba. Ca de exemplu, după Spania eu nu am mai făcut mare activitate, tot încerc să ajung pe o linie de plutire și să zic: băi, azi doar scriu sau… băi, azi doar montez video. Sunt pe modul: fac asta că e mai urgentă.
Implicit, în perioadele astea, am cel mai dezordonat program al meu. Chiar dacă sunt acasă, în teorie, în practică sunt la muncă mai tot timpul. Și mereu apar lucruri.
În perioadele acestea apelez la cafea. Și cred că este pe creier mai mult decât ajută, în mod efectiv. Sau poate că ajută la digestie un lichid nou. Ca să aibă efecte pe bază de energie, nu.
Am avut un soi de expresor luat de Black Friday acum mulți ani de zile și l-am dat familiei celelalte cât să eliberez spațiul pe aici. Sunt și ei la fel de încântați încât a ajuns cocoțat pe un frigider.
Ideea e că am încercat și cu cafea măcinată, cu cafea proaspătă, la ibric și mai în toate condițiile posibile. Ba am avut și niște perioade în care eram cu cafeaua cu lapte. Puneam acolo mai mult lapte decât cafea până am trecut pe lapte de la poarta fabricii și e ceva mai gros, nu mai poți să îl pui în cafea.
Am și pe lângă mine un pasionat de cafea proaspătă, mi-a tot recomandat lucruri, dar nu, nu fac diferența între tipurile de cafea, poate și pentru că nu știu foarte bine să prepar.
Andrei Bucur a zis
Cafea macinata la aparat de ala de maxim 100 lei.. e ok si la ibric.
In concedii aproape ca nu consum deloc, acasa rup, mai ales la birou. Ieri (prima zi dupa concediu), nu stiu cat am baut dar simteam cam nasol.
Postolachi Dumitru a zis
Cofeina îți face simțită prezența în organism abia pe la 2 ore după consumarea băuturilor care conțin cofeină.
Cafeaua e doar un ritual, eu de multe ori mă trezesc dimineața că am ceașca de cafea aproape plină și mă gândesc deja la a doua cafea deși n-am luat decât 2 – 3 guri din prima.
Dacă faci ceva ce prezintă interes nu ai nevoie de cafea sau în situații de stres sau limite strânse de execuție eu lucrez cel mai bine… fac într-un timp foarte scurt lucruri pe care mi le programez să le fac într-o perioadă de timp mai relaxat.
Iar la un moment dar savuram Pepsi pentru a mă rehidrata, cel puțin 2 litri pe zi… am fost nevoit să renunț că nu mai dormeam bine noaptea dar ziua eram pe steroizi.
Perfu a zis
Cafeaua face parte din viata multor oameni si este foarte indicat sa o consumi, eu beau cel putin 4 cafele pe zi
Cafea a zis
Nu e cam mult?
Costin a zis
Intr-unul din nenunaratele studii facute asupra cancerului pulmonar s-a ajuns la o concluzie aparent contradictorie.
Studiul a avut loc in tarile asiatice ale caror populatii, de departe cele mai mari fumatoare, au totusi cea mai mica incidenta a acestei forme de cancer.
Inerent s-a ajuns si la obiceiurile alimentare unde s-a constatat un consum aproape exclusiv al ceaiului verde in detrimentul cafelei. Calitatile antioxidante si, se pare si anticancerigene ale acestui ceai nu mai trebuie remintite deci concluzia se impune de la sine: sa inlocuim cafeaua cu ceaiul verde.
Nici cel de rooibos nu-i de neglijat.
dam167 a zis
Dacă nu ești pasionat de cafea nici n-ai cum/de ce să simți prea multe. Se simte o aromă mai puternică la cafeaua proaspăt măcinată. Mai e și aspectul practic, cei care nu suntem pasionați nu stăm o oră să facem o cafea – cei pasionați râșnesc manual cafeaua, cântăresc, măsoară temperatura apei etc. Noi în ultima vreme ne descurcăm cu un vas pentru pour over (seamănă cu un chemex) și luăm cafea boabe și o măcinăm.
Espresorul manual nu-mi place, că e mult de muncă, iar unul automat nu prea se justifică (nici ca bani și nici ca loc în bucătărie), că eu nu beau multă cafea. Dar e totuși cea mai bună soluție pentru cine bea cafea în mod curent, e de departe cel mai comod și ai o cafea bună.
Stefan a zis
Cică nu e bine pentru stomac sa bei cafeaua cu lapte…poate produce avefctiuni. ?
Perfu a zis
Unii spun ca nu e bine sa mananci carne , sa bei lapte , sa bei , sa fumezi , sa bei cafea simananci branza dar daca e sa ne luam dupa ei nu ar fii cel mai indicat
Pheno a zis
Cred ca cel mai bine e sa consumam doar ce ne face placere si ce ne face bine. Am inlocuit cafeaua clasica cu cea solubila (ness). Nici in vremurile de mult apuse, nici in ziua de azi, n-am facut excese cu cafea sau cu ness. De fapt nici nu am dependenta de nimic in afara de fumat. Cand beam cafea o faceam fara zahar, la ibric, pe aragaz. Odata cu ness-ul am schimbat si reteta, punand cate trei lingurite cu zahar la doua cu ness. Si atunci si acum, extrem de rar beam sau beau cel mult trei cani pe zi. Intotdeauna o cana dimineata si o cana seara inainte de culcare. Si uite asa am destructurat mitul cu nesomnul provocat de consumul de cafea/ness/ciocolata amaruie/ciocolata neagra. Dorm bustean chiar daca beau sau nu, o cana de cafea/ness/etc. Citeam pe aici despre ceai verde (poate fi si negru) sau lapte, ca inlocuitori. N-am mai baut ceai sau lapte de peste 30-35 de ani si nu am o problema cu asta, dar pot fi optiuni bune pentru cine vrea sa renunte la cafea. Oricum ar fi, consumul de cafea/ness, ceai, lapte, etc., poate face parte din rutina zilnica, la fel cum bem apa (sau alte lichide) sau mancam.
Bogdan a zis
Eu nu pot fără 2-3 cafele pe zi. Acum prefer pe cele de la espresor ca le fac mai repede. Ocazional mai fac și la ibric.
Adrian Bolocan a zis
Bag și eu 2-3 cafele pe zi. În general la ibric, dar și la espressor cand nu am răbdare. 😀
Virgil Grecu a zis
Folosesc cafea extrem de guna (scumpa) de la Yume si o folosesc cu un espressor automat. E o diferenta colosala fata de cafeaua gata preparata sau cea macinata. Este un tabiet extrem de parfumat mai ales daca faci capuccino cu scortisoara:)
Pheno a zis
Va sugerez sa incercati asta: https://blue-phoenix.ro/product/cafea-luwak/?gclid=CjwKCAjwyqWkBhBMEiwAp2yUFlnNHd2h6B7GNgWOmQISIRL7syzRUeAc85CgP58NhujydikpvO5_3xoC7wIQAvD_BwE