Scriu articolul asta mergând pe autostrada a2 de la noi. Am așteptat cu nerăbdare internetul nostru, cel de pe telefonul mobil. Digi e tătic pe lângă internetul de acolo, chiar și pe hotspot.
Noi injuram drumurile zilnic. Gropi, noroaie, nu avem autostrazi, nu avem nimic ok.
Poate ca nu ati fost in Bulgaria.
Drumurile lor europene, pe E87 am circulat cel mai mult, sunt jalnice. Imaginați-va ca sunteți pe un drum județean și ca sunt gropi. Multe.
Iată și prima noastră experiență în Bulgaria. Povestea este aici.
Un Dorel de la ei le-a peticit. Probabil ca au furat si ei cât au putut și le-au peticit în bătaie de joc.
La cateva zile dupa am mers ziua. Jale mare pe anumite portiuni. Pacat ca nu am reusit sa fac ceva poze…
Probabil ca asta este motivul pentru care in Bulgaria sunt multe portiuni cu limitari de viteza: 30 sau 50 km pe ora…
Bucur a zis
Am auzit de altii care au drumuri mai rele ca ale noastre :))
Marius Cucu a zis
Cum ar fi… moldovenii?! 🙂
ice4you a zis
Eu drumuri de alea nu am mai vazut de pe vremea lui Ceausescu pe la noi! Cel putin in zona Cadrilaterului zici ca te intorci in timp, lumina incepe sa se faca cat de cat dupa ce treci de Balcic.
Redoo a zis
Sa vezi cu e catre Stara zagora…
sorimobile a zis
Macar internetul sa fie bun si in tara asta 🙂
Facem blogroll? Sunt la inceput
Cristi a zis
nu stiu unde ai vazut drumurile alea atat de jalnice, cel putin pe unde ai umblat tu…poate de pe locul din spate se vede altfel decat de la volan. iar netul era jalnic in hotel si nu in toata Bulgaria. nu mai generaliza ptr o tara intreaga ce ai vazut intr un coltisor al ei. nici Romania nu are net f bun peste tot…
…iar limitarile erau majoritatea (pe drumul pe care ai fost tu) de 70km/h in intersectiile prin care treceai…romanii astia…
Marius Cucu a zis
Bulgaria este în top 20 internet The average download speed in Bulgaria is 33.5 Mbps and the average upload speed is 22.8 Mbps. For comparison, in Romania the download speed is 55.7 Mbps for download and 29.3 Mbps for upload.
Dar cine caută pe blog, în română, despre Bulgaria, se interesează strict de internetul din stațiuni. Ei vizitează, nu?!
Nu cred că își face nimeni broadband la ei pe perioada concediului.
Să știi că în mai toate zonele în care am fost, chiar și pe munte, prin vârfuri digi stătea mai bine față de Telekom. Iar dacă mai dai și de un Orange sau o rețea mai de doamne ajută… e diferență mare.
cristi a zis
si de ce noi, romanii, scoatem in fata lucrurile rele (care asa cum spuneam nu sunt deloc asa) in loc sa luam de la altii lectii si sa facem ce e mai bine ptr noi. de ce nu ai vb de „armata” de nemti (si nu numai) care populeaza statiunile bulgare. si de curatenia de pe plaja. si de serviciile mult mai bune la preturi asemenea. si de vegetatia bogata si super ingrijita. asa suntem educati. sa carcotim la orice chiar daca noi nu suntem in stare sa oferim acelasi nivel. hai sa facem eforturi in sensul asta si sa nu ne legam de minusuri macar in cazul in care plusurile sunt atat de evidente.
Marius Cucu a zis
Eh, știu că la bătrânețe e mai greu cu tehnologia, dar chiar am scris și despre lucrurile bune. Articolele acestea mici sunt lucruri punctuale pe care le-am semnalat direct de acolo.
Concluziile sunt aici, în articolul mare.
cristi a zis
incerc sa zambesc si nu mi prea iese. si nu iese NU din cauza varstei. cand faceam comert cu PC uri si faceam programare software…nu stiu de ce anume erai in stare(si daca). nu s-au schimbat multe de atunci. spor la „scris” ;). considera incheiata discutia.
Stefan a zis
Marius, de ce trebuie sa facem greseala de a ne compara cu unii mai varza decat noi? Eu nu cred ca ei ar trebui sa fie un reper pentru noi. Pe principiul asta, maine o sa vina Ponta si o sa zica: „Ce autostrada Comarnic-Brasov? Ati vazut ce turism au bulgarii? Vedeti ca se poate si cu drumuri proaste…”
Marius Cucu a zis
Păi ne luăm după ce zice Ponta? O să ajungem rău atunci…
Acum să fim serioși: prea curând n-o să fie autostrada aceea făcută.
Spam dresscool.ro a zis
Speram sa nu ajungem noi mai rau decat ei…
Malin a zis
Aproape fiecare tara are zone si zone dinastea. In Spania drumurile nationale si autostrazile sunt lux. Sunt zone unde inclusiv drumurile de camp folosite mai mult de tractoare si semanatori sunt asfaltate la perfectiune. In schimb exista drumuri de acces, inclusiv in zone turistice sau zone de plaja unde zici ca-ti rupi masina nu alta.
Desigur in cazul asta se vede unde autoritatile locale sunt competente si unde nu sunt. Dar la nivel national e trist sa nu se faca nimic. Am mers prin Serbia in urma cu vreo 5 ani, apoi Croatia si Slovenia doar pe drumuri nationale si nu ma pot plange de nimic. Doar la intrare in Belgrad am prins o portiune de asfalt cu valuri, in rest toate bine asfaltate si intretinute.