Locul unde iarba e la ea acasă este… Barcelona. Serios. După ce veți merge pe acolo câteva zile o să vă amintiți de iarbă. Mult prea multă, oferită de toți! 😉 Pe lângă asta, e locul în care se fură cel mai mult: din cafenele, în locurile aglomerate, în metrou, în zonele aglomerate în care sunt jocuri de stradă. Atenție mare!
În 2017 am fost pentru prima dată în Barcelona atunci când low cost-urile încă dădeau mâncare și pe rute mai scurte 🙂 și n-aș putea să zic că e chiar orașul în care nu m-aș întoarce. Orice ai zice, e un oraș viu! De la 10 dimineața parcă vezi cum se trezește totul și continuă până în noapte sau… până a 2 a zi. În prima vizită acolo nu știu să fi dormit 10 ore adunate, dar acum a fost al 3 lea oraș și n-au mai dus balamalele atât de mult.
Cert e că, din ce am vizitat, e orașul în care pute cel mai mult a „iarbă”. Parcă e mai rău decât în Amsterdam.
Te duci pe plajă miroase, te duci pe Las Ramblas miroase, te duci la Monjuic miroase, te duci în port cu siguranță miroase. Și ok, te obișnuiești cu mirosul, dar mai rău mă stresează că te întreabă băieții ăia non stop de sănătate: „bossulică, vrei?!” Aproape ne-a prins dimineața pe plajă și erau mai mulți vânzători decât oameni. Dacă eram 20-30 pe plajă, dar ei erau dublu.
Ne-am dus ca ultimii oameni să căutăm de mâncare p-acolo până am nimerit la fast food, toate-nchise. Eh, de atunci numai „bossulică” auzeai peste tot. Și nu înțeleg cum de poliția îi lasă. Ok, am mai prins ceva razii, e mișto să vezi cum aruncă tot în boscheți instant, când dau cu girofarul, fix la fel cum se întâmplă cu băieții care vând la cearceaf, dar pare prea puțin.
Ah, iar în Barcelona e panică mare cu portofelele. Serios, opriți-vă un pic mai brusc la o trecere de pietoni sau faceți un zgomot ceva. Primul lucru: mâna pe geantă, pe portofel.
Cât costă zborul spre Barcelona?
Contează foarte mult perioada în care plecați, mai ales dacă este weekend sau nu. Eu fac simulările aici și văd ce îmi convine cel mai mult. Ca de exemplu, din Barcelona spre România mereu am preferat să vizitez și Viena tocmai pentru că ajung să dau și cu 100 de euro mai puțin și mă bucur și de o vizită în orașul austriac. (sigur, se cheltuiește și acolo în câteva zile, dar tot vizitezi și altceva)
Cazare
Sor-mea a nimerit în AirBnB-uri foarte mișto lângă spital. Practic, ea a acoperit orașul cu cazare din 2 zone. Eu am stat inițial la un Guest House: Ally’s Guest House. Mai multe detalii aici.
Am nimerit și pe o stradă destul de circulată, dar super aproape de obiective. A doua oară am stat într-un hostel. Meh, hostel în Barcelona, nu! Bine că am stat doar 2 nopți! Nu aș mai repeta!
Cum e transportul?
Simplu, ca vizitator trebuie să te intereseze cartelele T-Casual. Înainte se numeau T10. Le găsești la metrou. Erau undeva la 9 euro când am fost prima dată, acum sunt 11.35 euro. Le luați de la gura de metrou și le puteți folosi pentru orice mijloc de transport. Sunt 10 călătorii transmisibile(T10 erau transmisibile T Casual nu mai sunt), adică undeva la 1 euro și ceva călătoria. Puteți merge o oră și 15 minute cu orice mijloc de transport, inclusiv la aeroport dacă luați autobuzul 46. În 2024 transferul de la aeroport în oraș costă 2.55 de euro cu autobuzul. E mai ieftin decât metroul(parcă era 5 euro de persoană).
Aveți toate detaliile despre cartele aici.
Autobuzul îl luați din piața Catalunya(acolo la fântânele magice – Montjuic). Atât. Cu metroul nu merge să folosești T-Casual.
Am fost așa de idiot încât am pierdut cartela în ultima seară și-a fost mai ok să facem transferul cu metroul din zona în care am fost cazați. Dar, oricum, am avut foarte devreme avionul și nu eram foarte siguri de terminal. E pur și simplu idiot site-ul de pe El Prat.
Ce e de făcut în oraș?
Încă e în top orașe vizitate de mine, ai tot ce-ți dorești, ai oameni mișto, ai fel de fel de atracții și lucruri pe care să le poți face atât pe zi, cât și seara. Pe alocuri inserez și notițele din articolele vechi, pe care nu am reușit să le public la prima ieșire.
În Barcelona am fost pentru experiența și a fost mișto grupul. E altceva când mergi cu oameni cu care ai multe lucruri în comun: 4-5 persoane sunt mai mult ca suficiente.
Făceam comparație cu Turcia. Clima este mai uscată decât la noi, dar totodată lucrurile sunt mai verzi, orașul e mai viu decât zonele cu pietre din Turcia. La turci, după 7 zile de mers după pietre deja începeam să mă plictisesc. Bine, între timp, am văzut Cappadocia pe internet. Trebuie vizitată și zona aceea anii următori chiar dacă e extrem de turistică!
Poate pentru unii e cam agitat, poate pentru alții e ceea ce trebuie. Noi am fost în octombrie prima dată și turiști erau destui. Ah, în octombrie dimineața și seara e un pic cam friguț, e ok ceva cu mânecă lungă.
Oamenii de acolo se plângeau că vara erau mult mai mulți și că îi deranjează treaba asta. Dar turiștii plătesc taxa de oraș, consumă în orașul ăla, sunt o grămadă de bani ce intră la buget. În fine… A 2 a ieșire a fost în iulie și-am simțit din plin ce înseamnă căldură, să te sufoci pe timpul zilei la soare.
Apropo, taxele de turist în Barcelona sunt:
- 1 euro la hostel și alte cazări ieftine
- 3.5 euro la hotel de 5 stele
- 1.70 euro la hotel de 4 stele
Inițial, am stat 4 zile în Barcelona și au fost zile și nopți mai mult decât alerte. Dacă în trecut seara stăteam și editam pentru blog acolo au fost multe de făcut și-am uitat complet de asta. Probabil am adunat 10-15 ore de somn în 4 nopți.
Ziua vizitam obiective, noaptea… te întâmpina plaja. Am fost poziționați destul de bine, undeva lângă Sagrada Familia. Cu metroul ajungeam imediat oriunde, apropo funcționează sâmbăta non stop, iar în timpul săptămânii undeva la 12 se dă stingerea. La 5-6 dimineața era full de turiști.
Cum ne-am făcut programul?
Obiectivele turistice sunt din ce în ce mai scumpe în Barcelona, așa că pregătiți-vă sufletește pentru a „cotiza” acolo. Totuși, deși eu am fost de câteva ori bune acolo nu am stat să vizitez pe interior nici acum Casa Mila sau Casa Batllo. Le-am admirat de afară și cam atât.
Pe zile programul nostru a fost cam așa:
Ziua 1
Am stabilit că mergem în prima zi la Sagrada Familia. Din păcate, după ce am mâncat, după ce ne-am dat seama pe ce planetă suntem s-a făcut în jur de 14:00. Nu mai erau bilete și pentru noi, așa că ne-am reorientat și am vizitat în ultima zi. Apropo, comandați online că e mai ieftin.
În prima zi am mers după ce ne-a sugerat Google, fără pic de informare. De la Sagrada Familia am ajuns într-o piață de-a lor. Acolo mi-am dat seama că nu diferă cu nimic de la noi. Vânzare la tarabă, pe jos, pe oriunde. E drept, locația era impresionantă, clădirea la fel.
De acolo am ajuns la o clădire înaltă, una dintre cele mai înalte de la ei. Practic, aș putea să zic că e o chestie și atât. Ne-am apropiat, am văzut că e înaltă, am pozat-o și-am plecat de acolo. Am mers spre plajă și ne-am tras în poză cu Burj al Arab spaniol. În fapt, pe Google îl găsiți ca fiind World Trade Center.
Plaja e mișto, oamenii se distrează de dimineața până seara, iar noaptea se dă cu „ierbicid”.
Ziua s-a încheiat undeva plimbându-ne pe străzi pe la ei. Am nimerit în zona gotică, super arhitectură. În 2019 ne-am întors seara, foarte mișto se vede totul, liniște! Ah, urmăriți programul de vizitare pentru Catedrala Barcelona. Sunt perioade în care e gratuit. E de vizitat și era ieftin, undeva sub 10 euro, dacă țin bine minte, iar
În contrast cu plaja și restul, la magazinele de cartier, am găsit bere la 7-80 de cenți. Nu mai știu dacă era la 0.5 sau la 0.33l cert este că era bună la gust. Am impresia că era italienească aceea – cred că îi zicea San Miguel.
Totodată, în cartiere găsești și marocani. Mulți!
Altfel, pe străzi poliție destul de multă. Era nebunia cu independența.
Așadar, prețurile erau ok sau chiar mai mici decât la noi pe alocuri, cu condiția să nu te duci pe La Rambla. Acolo am dat undeva la 13-14 euro pe-o bere. Bine, era mai bine de 1 litru de bere, era halba destul de mare.
Tot în zonă găsești și Casa Mila și Batilo. Una dintre ele era în renovare atunci și prețul de vizitare undeva la 20 de euro. Ni s-a părut mult.
Ziua 2
A 2 a zi a început cu o febră musculară de invidiat. Evident că n-am rezistat să lenevim, chiar dacă noaptea a fost scurtă. Plecasem obosit pentru că mi-a picat serverul fix înainte și abia am ațipit un pic pe drum și în avion.
Prima oprire a fost spre Parc Guell. Interesant și mare. Exact ca la catedrală, erau foarte mulți oameni și am luat bilete fără să știm la ce luăm. Practic, vedeam niște cămăruțe și noi eram programați undeva la 15:30 în condițiile în care noi la 11:30 dădusem ocolul parcului de câteva ori. Ne-am făcut bișnițari de ocazie și ne-am dus și am vândut biletele oamenilor ca să avem timp să vedem și altceva. Așa că am fost la stadion…
Am vizitat în a 2 a zi și stadionul celor de la Barcelona: Camp Nou. Culmea, niciunul dintre cei 5 nu eram fani ai fenomenului. Prețurile de intrare erau 27 euro de persoană sau 25 dacă plăteai online. 50 de euro album în care îți trântește poza lui Messi și alți jucători de pe acolo.
Înainte de a intra în pâine puteți să intrați în magazinul lor. E o clădire imensă în care se vinde orice legat de Barcelona. Puteți să stați potoliți și nu să faceți ca noi. S-au spart destule sute de euro p-acolo în condițiile în care am găsit aceleași produse de 4,5 ori mai ieftine. Bine, nu știu dacă erau originale…
Ah, apropo de asta, eram la un magazin d-ăsta care avea produse d-astea cu Barcelona. Tricoul la ofertă era cel cu Neymar. Încep și-l întreb ce mai caută la vânzare că Neymar s-a dus de mult timp la PSG. Începea să râdă, dar oricum cei care am fost nu erau atât de atenți la detaliul ăsta. Probabil că d-aia îl și păstrează.
În fine, revenind la Camp Nou, petreci cam jumătate de zi acolo. Am luat în considerare faptul că stai o oră la shopping, una să vizitezi stadionul și una pe drum.
Apropo, sunt niște cârciumi în interior cu ceva cornuri cu miere mortale! Parcă era în jur de 1 euro și ceva unul, dar mi s-au părut geniale, cu toate că mâncasem toate tâmpeniile înainte.
Seara și noaptea au fost iar pe plajă. Am profitat de faptul că au avut metroul non stop și am bântuit până pe la 6 dimineața p-acolo.
Apropo de asta, aproape de dimineață oamenii încă stăteau la coadă, frumos, ordonați ca să intre în club.
Nu vreți să știți ce prețuri au cluburile pentru băuturi pe acolo. Nu ai cum să te apropii. Rar vezi 2 zero-uri. Și dacă tot e treaba asta cu Caracal, acolo sunt cluburi exclusiv cu fete din România. Numai ele știu pe ce cale au ajuns acolo!
Ziua 3
Ziua a 3 a a fost un pic cam plutitoare pentru mine. Deja număram orele dormite și nu îmi dădea calculul bine nici pentru o noapte.
Știu că am adormit undeva la 6 și m-am trezit pe la 8 ca să luăm micul dejun și să mergem la plimbare. Am ales să bântuim un pic prin port și ne-am relaxat pe bărcuță.
Îmi place ideea asta de a vedea orașul de pe apă. Am făcut asta în Lyon, în Kusadasi, în Barcelona. Ori de câte ori prind fug în bărcuță. Față de francezi, față de turci mi s-a părut trist tare serviciul în sine. Am fost cu o barcă de pirați și ne-am dat să vedem Barcelona. Dacă în Franța ne ziceau istoria, la turci încercau să ne zică ăia marea cu sarea, eh, aici a fost o liniște deplină. Ori am nimerit noi într-o barcă tristă, ori…
Costul pentru plimbarea de o oră jumătate a fost undeva la 15 euro. Aveam și opțiunea pentru mai puțin sau pentru bărcuțe mai fancy.
În partea a 2 a zilei am mers și am vizitat acvariul din Barcelona. N-a fost ceva spectaculos. Îți luau ~15 euro, îți mai iau și 5 euro de poză pe o chromă ieftină.
Sigur, e mult mai spectaculos față de ce am văzut în alte părți. Cred că nu mi-au rămas în minte decât broaștele galbene sau că rechinii erau pe la capul tău. Oricum, a fost o zi ok…
Ah, am mai fost și pe aici pe la noi prin zonă, în locuri chiar cu copii mici. Nu știu dacă am văzut pe undeva haos ca acolo.
Mda, sunt conștient de faptul că pe mulți copii nu îi poți ține în frâu, dar nicăieri în România n-am văzut nebunie ca acolo. Și aș sublinia asta că sunt mulți, foarte mulți care țipă că e România de rahat, că oamenii de afară sunt mai educați.
Nu, ne-am ridicat și noi mult, dar noi suntem construiți să nu lăudăm, ci să hate-uim și să arătăm rahatul. Ah, poate că dacă n-ar mai fi stres aiurea și unii ar mai ieși un pic din casă cred că s-ar mai educa.
Apoi ne-am dat la spre castelul Montjuïc. A nu se confunda cu parcul.
E punctul cel mai înalt al lor și aveți view mișto cu orașul. Știu că am ajuns cu ceva autobuz nasol, fără aer, ce circula foarte rar. Sor-mea a fost cu teleferic. Mai aveți și funicularul. Nu mai știu cât a fost prețul călătoriei, din păcate. Altfel, view-ul îl vedeți destul de bine și la aterizare, din avion.
Apropo, interesante poze făcea Nikon 7100 🙂
Ziua 4
A fost cu destul de multă liniște pentru că eram epuizat. Am vizitat Sagrada Familia și ne-am dat cu selfie-uri cu interiorul. Genial. Am revenit și în 2019 acolo și s-au mai adus modificări pe exterior, ba chiar se lucra destul de alert.
Apropo, dacă vreți suveniruri ieftine sunt niște magazine de indieni/ marocani pe undeva pe lângă Sagrada Familia la prețuri super decente. Sau la prosoape, de la băieții de la Montjuic.
Al 2 lea lucru făcut a fost să mergem la muzeul de ciocolată. Cred că undeva la 5 euro a fost intrarea, dar a fost dezamăgitor. Ne-au dat la final o ciocolată cu rom veche și vai de ea. Da, erau interesante anumite exponate din ciocolată, dar nu se justifică timpul pierdut.
Apoi ne-am dat un pic la arcul de Triumf să facem ceva poze. Treabă de câteva zeci de minute, cu tot cu plimbat prin zonă. Oricum, tare experiența, erau niște tanti ce săreau în selfie-urile noastre.
În 2019 n-am făcut nimic în plus, doar că am scos din ecuație plaja și obiectivele greu accesibile. Ah, am revăzut fântânile și-am tras poze mai ok. Atunci n-a ieșit treaba cu filmatul. Nu uitați să urmăriți programul lor, nu e program în fiecare zi.
Mai am și ceva video de pe acolo, dar mai durează până le pun la punct. Altfel, e greu să pui în balans pozele pe care le făceam în 2017 cu ce am acum, în 2019.
Sor-mea a fost și la parcul de distracții, pare interesant din poze.
Pe lângă asta a fost și la Muzeul de Ceară. Ah, am dat din întâmplare și noi în 2019 de el, e undeva în zona portului. Mi-a sărit în ochi Andres Segovia din poza de mai jos, dar cică n-are treabă cu orașul Segovia pe care l-am vizitat în primăvară.
Oameni
Ah, aici nu pot decât să redau ce-a zis colegul din 2019: „dacă mă mut în Barcelona sigur nu scap fără vreo acuzație de viol!”. Recomandarea mea e să vă duceți ca băieții într-un oraș de genul.
Mâncare
Mie nu îmi permite stomacul să testez prea multe așa că mă temperez ori de câte ori e posibil. Sincer, am căutat prin drafturi să văd ce tâmpenii am mâncat prin 2017. Cu siguranță am tot ceea ce înseamnă combinații referitoare la fructele de mare și-am bifat sangria la greu. De altfel, ar fi chiar interesant să reușesc să găsesc p-aici prin zonă.
Dacă vrei să vizitezi Barcelona eu zic că în 5 zile te descurci să faci toate chestiile importante. Dar să fie plecarea dimineață și întoarcerea cât se poate de târziu. La mine au fost 4+2 zile și multe chestii au fost repetate. E drept, prima dată am fost extrem de organizați. Totuși, sor-mea, dintr-un context de ploaie acidă a ajuns să stea 7 zile pe acolo. Deja se plictiseau de oraș.
Cât costă să vizitezi Barcelona?
E o întrebare ambiguă. În prima ieșire am fost 6 persoane și am avut mic dejun. În rest, am mâncat tot ce am prins pe acolo. Nu știu exact cât am cheltuit, dar cu siguranță este un oraș în care poți să mergi ieftin, dar să și cheltuiești câteva mii de euro. Cred că undeva la 800 de euro am cheltuit în 4 zile, fără să iau în calcul și cazarea + avionul.
A 2 a oară, cele 2 zile, au fost, oarecum de tranzit și am cheltuit mult mai puțin, dar asta și pentru că am făcut mai puține activități pentru că pe multe deja le bifasem.
Următoarele dăți au fost cu munca așa că mai toate au fost asigurate de unii sau alții. Evident că, din 2017 până acum lucrurile s-au scumpit destul de mult.
Dacă vă plictisiți de poze să știți că au fost făcute cu GoPro, Oneplus 5, Oneplus 7 Pro, Fuji XT2, Nikon D7100 sau Sony A7III.
Noi am folosit cartelele T-Casual pentru turiști.
Aș evita să mănânc în zonele foarte turistice și m-aș duce un pic mai local. Depinde foarte mult de gusturi, evident! Aș evita să fac plajă în Barceloneta și m-aș orienta spre Tarragona, de exemplu.
Nu am observat avantaje pentru obiectivele turistice, așa că puteți să luați atât online, cât și de la fața locului. E aglomerat la Sagrada și, poate, la stadion în zilele în care sunt meciuri.
Eu aș zice minim 5 zile pentru a nu sta stresați că nu reușiți să vizitați majoritatea obiectivelor. Cu siguranță vă veți întoarce acolo. Vă asigur.
Eu aș face mixt. În principiu, mai tot se plătește cu cardul fiind super turistic, dar mai nimerești și un butic mic în care nu prea poți plăti cu cardul.
vasile a zis
Poozeee! 😀
Marius Cucu a zis
Mai punem, mai punem. Măcar să trecem de 100 de poze. 😀
vasile a zis
Sa mai dau F5? 🙂
Marius Cucu a zis
Stai că am bușit ceva. Am avut in mai multe taburi deschis și-au fugit niște poze din articol. 😀
Costin a zis
Gazpacho-ul e chiar ca la mamam lui? Comparativ cu ce ni se serveste noua sub aceasta denumire?
Oricum, e pentru prima oara cind vad ceapa servita alaturi. Probabil din considerente de miros.
Macar ai optiuni, o halesti sau nu. 😉
Marius Cucu a zis
Tu crezi că știu denumirile la ce am mâncat? Ți-am zis că nu sunt pasionat, nu știu care e mama lor, mâncare sa fie. 🙂 Oricum, tot ce am băgat în Polonia, Spania, Austria comestibil. Ah, la ultimii am mâncat de la turci și greci ?
Ah, e mâncarea unuia dintre colegi. Am gustat, nu mi-a plăcut. Eu am fost pe calamari aici, mai sensibil la d-astea ?.
Costin a zis
M-am prins, esti carnivor convins.
Turcii si grecii gatesc destul de sanatos, apetisant si totodata hranitor.
Din ‘bucataria’ germana daca elimini cartofii, cirnatii, varza si ciolanul nu prea-ti mai ramin optiuni.
Marius Cucu a zis
Deloc, chiar deloc. Supe, pește, carne în combinație cu ceva. La germani am mâncat românește, am mai zis 🙂
Cosmin a zis
Cred ca am facut cei mai multi pasi in Barcelona. Aplicatia mi-a zis ca am facut aproape 100 de km in 4 zile de vizitat Barcelona. E superba.
Mancare este din plin acolo si nu este foarte scump, dar depinde de pretentii si de fiecare turist in parte. Noi am fost tot in octombrie. Langa Sagrada Familia aveti o patiserie foarte cool si ieftina, in Boqueria gasiti sucuri naturale la 1 euro.
Ca idee, incercati sa folosit transportul in comun pentru distantele mai lungi, in rest, cu piciorul!
Noi am facut cam asa:
Ziua 1: Plaza d’Espanya, Magic Fountain, Muzeul Național de Artă al Cataloniei, Palau Sant Jordi, Estadi Olimpic, Dealul Montjuic & castelul, Columbus monument, Port Vell, Barceloneta beach, El Gotic, Palau Guell, Placa Reial, Placa de Sant Josep Oriol, La Rambla, La boqueria, Placa de Catalunya, Casa Lleo Morera, Casa Amatler, Casa Batlo, Casa Mila, Avinguda Diagonal, Arc de Triomf, Parc de la Ciutadella
Ziua 2: El Raval, Santa Maria del Mar, Placa del Rei, Barcelona Cathedral, Poble Espanyol, Sagrada Familia, plimbări prin oraș pentru a-l vedea și noaptea
Ziua 3: Excursie la Monserrat, CosmoCaixa.
Ziua 4: Parc Guell, Jardins de Ca n’Altimira, plimbări cu biciclete închiriate (6 euro/2 ore, 10 euro/zi – de lângă Rambla), Magic Fountain.
Le aveti disponibile si pe Google Travel si pe alte aplicatii de genul. Cred ca Barcelona e de vizitat oricand.
Ah, cazare am avut undeva in port. Ar fi util sa luati pe langa Rambla sau Casa Mila ca sa aveti acces la toate cele.
Alexandru a zis
In 5-6 zile cred ca vezi totul in Barcelona. Dacă sunteți activi, programul de mai jos e ceea ce trebuie, dacă nu v-ar mai trebui măcar o zi. Eu as zice cam asa:
Ziua 1:
1. Gradina Zoologica
2. Arcul de Triumf
3. Parlament Catalunya
4. Parcul Ciutadella + cascada
5. La vila olimpica del poblenou
6. Port olimpic
7. Rambla de Mar
8. Columbus Monument
9. Rambla
Ziua 2:
1. La monumental
2. Agbar tower
3. Sagrada Familia
4. Platza de gaudi
5. Casa de les Punxes
6. Casa mila
7. Casa batllo
8. Casa amatller
9. Piata catlunya
10. La boqueria
Ziua 3:
1. Piata Spaniei
2. Montserrat- Bazilica Montserrat și Statuia Fecioarei Negre; funicular sant joan
3. Aquarium
Ziua 4:
4. Satul spaniol
5. Jardins de Mossèn Costa
6. Castelul Montjuic
7. Fantana magica
Ziua 5:
1. Parc Guell
2. Jardins de la Tamarita
3. CosmoCaixa
4.Parc del Laberint d Horta
5. reial monestir de santa maria de pedralbes
6. tibidabo
Pe partea de restaurante ar fi:
Disfrutar, Tickets, El celler de Can Roca, (asta e mai departe, în Girona, 3* Michelin, rezervare cu 3-6 luni înainte minim). ABaC, Bodega 1900, Cal Pep, Cocina Hermanos Torres, Dos Pallilos, din păcate din cele din lista aceasta e nevoie de rezervare înainte cu câteva zile sau chiar săptămâni, experienta culinara merita pe deplin, majoritatea oferă doar meniu de degustare, de obicei intre 10 și 20 de feluri, și masa durează cam 4 ore. Meniurile sunt asociate cu ambient unic la fiecare fel și nimic nu este lăsat la voia sortii, muzica, miros, ambient, gust, sunt cele 4 dimensiuni primare! Pentru a merge in restaurante iti trebuie mai mult timp fata de alergatura de mai sus. Depinde ce va doriti.
Marius Cucu a zis
Eh, nu e niciodată timp să vezi tot în Barcelona. Mai ai și muzee: Picasso, Dali, Figueres. Oricum, e interesant că le-ai bifat pe toate, eu nu știu dacă aș putea să le văd la interior pe toate, în toată perioada asta.
Sorin a zis
Unde se poate asista la un spectacol de Flamenco, in Barcelona?
Marius Cucu a zis
Nu aș ști să zic, eu am văzut în Sevilla, nu în Barcelona.