Sunt călător low cost. Îmi place să zbor cât mai ieftin ori de câte ori am ocazia. Mi se pare mult mai interesant să faci asta decât să mergi pe opulență. E mai frumos să stai printre localnici, să iei pulsul. Nu sunt omul care să caute fița, să caute lucrurile special amenajate pentru turiști. Îmi place ca totul să fie mai simplu, mai local.
Pe blog mi-am asumat un pic să relatez despre locurile pe care le vizitez, dar și câteva informații utile pentru a călători în siguranță. Vorba aceea: primul zbor nu se uită niciodată.
Bagajele au 2 locuri importante în care sunt scanate. Dacă vom merge în Asia, în Africa, vom vedea că avem ocazia să fim controlați de 5-6 ori, nu de 2 ori ca în Uniunea Europeană.
Astfel, trebuie să știm că vom avea o scanare la:
- porțile de securitate
- poarta avionului – verificare de dimensiuni
Bagajul de mână. Bagajul de cabină.
Bagajul de mână se supune unor reguli ceva mai stricte decât cel de cală. Aceste restricții au apărut după câte un incident grav. De la interzicerea lichidelor, până la limitele de kilograme. Eu călătoresc cu rucsacul de cele mai multe ori.
Din punctul meu de vedere, zborul cu avionul, este unul dintre cele mai sigure locuri și cele mai respectate. Rar s-a întâmplat să fie excepții.
Lichide în bagajul de mână
Regulile sunt scrise chiar și pe site-ul SRI. Este bine să nu vă jucați cu asta. Face parte din lista de obiecte interzise in bagajul de mană. Recipientul trebuie să fie clar de maxim 100 de ml. Mie mi s-au oprit recipiente de 125ml în ideea în care abia mai erau 10-20 ml de substanță(cremă de bronz) în el.
Cât de greu trebuie să fie bagajul de mână?
Dacă vă uitați la fiecare companie în parte veți vedea că acesta variază între 8 și 10 KG. Din experiență vă zic că un rucsac nu o să fie verificat niciodată, în schimb dacă veți avea un troller mic cu siguranță o să fie primul luat în vizor.
Adaugă un comentariu