Erau niște cutume privind evoluția. Cu cât practici mai mult, cu atât înveți mai multe. Probabil că așa și este. Experiența se vede, zic eu.
Fun fact, editez nunți și tot mai rar mă duc pe teren. Anul ăsta am avut o discuție cu unul dintre cei cărora le montez și îmi spune: ai văzut că, după update, parcă se vede mai bine imaginea?!
Nu îi contest calitățile de filmare și apreciez că a apărut o lumină în plus, însă și tehnica de editare a evoluat. Adică… am încercat tot mai mult să merg pe ideea de a pricepe tot mai mult ce se întâmplă cu imaginea. Să știu să trag de un slider cu mai mult sens. Să aibă o logică.
Cumva, aveam un pic de teorie încă de când testam televizoare, iar raportarea era asemănătoare. În practică, n-am avut de unde „să fur meserie” pe partea de colorizare. Am citit părți din manuale și… Youtube. Trăiasca Youtube-ul pentru că te ajută de fiecare dată.
Saturația pe imagine
Toți o facem. Oricine trage de slider-ul ăla când urcă o poză. Am făcut-o și eu, o face toată lumea la început și… mai târziu.
Doar că, de data asta am dat din greșeală peste niște tehnici ale celor care fac asta zi de zi. Tehnică pe care eu o asemăn cu un televizor OLED. Adică afectezi doar culorile, nu și luminanța. Până acum eram un banal LCD în tehnică. Practic, împingi culorile fără să afectezi întreaga imagine.
Pe scurt, un indian explică treaba asta:
Pe lung, aveți mai multe tehnici mai jos, dacă sunteți pasionați.
Între timp, observ că ideile principale din video de mai sus au fost sintetizate într-un material.
O parte din lucrurile de mai sus se aplică inclusiv pe fotografie. Din păcate, eu n-am făcut fotografie, editare tehnică și am destul de multe lacune. Chiar dacă am urmărit ceva tutoriale despre teoria culorii, nu sunt unde vreau cu editarea.
Adaugă un comentariu