Am aproape 2 luni de zile de când nu am mai deschis editorul serios. Sezonul s-a terminat, a fost un an foarte greu și efectiv ziceam că renunț la editarea video. Asta cu clienții, nu ce ne jucăm pe Youtube.
Trecând peste glumele proaste pe care le-am făcut de dimineață cred că nu aș putea să fac cursuri niciodată. Deși știu că am evoluat mult pentru că mi-am dorit să dezvolt treburile astea, nu am talent la explicat. Nu am avut niciodată. Mai nou, încerc să fiu atent să structurez lucrurile pe aici, să nu mai fie idei alandala. Dar nu iese mereu pentru că scriu haotic, programez haotic.
Apropo de editare video, îmi place să iau pulsul de afară. De fapt și de drept, cred că la editare video nu prea mai am ce învăța. Adică sunt în punctul în care observ, refac cu ideile mele și adaptez pentru nevoi.
De ceva ani, însă, mi se pare fascinant să știi să colorezi o imagine. De la lumină bună până la a te juca cu tot ceea ce înseamnă paletă de culori.
Cu siguranță mi-am mai îmbunătățit editarea și m-a ajutat mult faptul că am început să și pozez, nu doar să filmez, să citesc mult despre teoria culorilor, dar talentul nu există. Doar multă muncă.
Ca idee, materialul de mai jos prezintă câteva idei despre cum s-au editat câteva scene din The Last of Us. Evident, omul își prezintă și cursul de colorizare, însă e om de la care ai de învățat lucruri.
Pe lângă asta am făcut câteva teste de culoare pe Davinci Resolve, televizor și Youtube. Am mai vorbit despre calibrare, eh, nu am stat să mai fac asta pentru că am abaterea foarte mică pe monitor, la OLED la fel, iar eu am fost mirat de faptul că inclusiv player-ul din Windows, alături de VLC, fac treabă bună. Culorile sunt aproape la fel.
Sigur, e un soi de diferență, mică, neglijabilă pe care nici 1% dintre oameni nu o observă dacă se uită atent la imagine.
Efectiv, m-a mirat că Davinci și Windows 11 se prezintă atât de bine.
Mai mult, am învățat pe sLOG3 cum să fac să nu îmi mai rup în 2 calculatorul. Bine, depinde și de mine să am cadrele corecte.
Adaugă un comentariu