Telefoanele au evoluat. Au evoluat foarte mult, din punctul meu de vedere. Tot ce am testat în ultimul an a fost peste 1 zi de autonomie. Dacă ne gândim la faptul că, în buzunar, avem printre cele mai bune display-uri de pe piață, cot la cot cu televizoarele, chiar nu cred că este rău deloc.
Ideal ar fi să putem să plecăm de acasă cu 100% și să îl butonăm o zi întreagă fără pic de problemă. La întoarcere să putem să mai avem suficient de multă baterie încât să nu stăm cu grijă.
Și, din ce am testat, în ultima vreme, lucrurile se întâmplă. În categoria de preț ieftină, cu siguranță avem așa ceva, în categoria medie descoperim că lucrurile nu sunt perfecte încă și că trebuie să facem optimizări.
Este drept, am văzut tot mai multe programe de optimizare ale bateriei, iar sistemele de operare au început să aibă tot felul de protecții. De exemplu, la Oneplus, am văzut că este protecție pentru a nu stresa bateria, primești notificare dacă bagi telefonul la încărcat foarte des, la 40%, la 50% și nu îl lași să își termine ciclul.
Nu lăsa telefonul să se descarce complet
Știu persoane ce încă încarcă telefonul închis. Cumva zic ei că trebuie să protejeze bateria în felul acesta. Eu aș încărca telefonul în așa fel doar pentru a putea să fac teste de încărcare, în rest, o baterie pe litiu ar trebui să fie încărcată între 15-20% și 100%.
Nu lăsa telefonul la încărcat peste noapte
Aceeași persoană făcea acest lucru, lăsa telefonul acolo peste noapte, la încărcat. Nu mai este valabil acest lucru, e suficient să încărcați 40-50 de minute. De exemplu, la Realme încarc în 40-50 de minute la 100%. În momentul în care un telefon ajunge la 100% nu face decât să descarce software-ul un pic din baterie pentru a nu strica nimic pe acolo. Așadar, n-are sens să lăsați peste noapte. Dacă scoateți la 95% telefonul de la încărcat ar fi mult mai bine.
Dezactivează WiFi și Bluetooth dacă n-ai nevoie de ele
Nu mai sunt atât de consumatoare de resurse modulele WiFi și Bluetooth, dar în fundal scanează după rețea, scanează după un alt dispozitiv bluetooth. Nu are niciun sens să le ții active dacă nu le folosești.
Nu folosi reverse charging decât la urgențe
Știu că este comod să încarci căștile wireless de la telefon, prin reverse charging, dar nu faceți o obișnuință din asta. Pe termen lung puneți presiune pe bateria telefonului.
Folosește încărcătorul original de fiecare dată
Sau de câte ori poți. Da, e trist că nu mai sunt încărcătoare la anumite branduri, dar încearcă să-l folosești pe cel autorizat de ei.
Software actualizat și aplicații în fundal care mănâncă baterie
Cred că sistemul de operare ne mănâncă cele mai multe resurse. Sau faptul că ajungem să avem rata de refresh foarte mare fără a avea nevoie de ea. Un sistem de operare bine pus la punct, cu aplicațiile care nu rulează în fundal fără rost ne ajută mult mai mult.
Adaugă un comentariu