SSD-urile, pentru cine nu știe, sunt chestiile alea care au revoluționat calculatoarele. HDD-urile erau slabe și a fost nevoie de SSD-uri pentru a reuși să nu mai faci upgrade non stop la PC-uri.
Adata și XPG sunt 2 firme care produc tot felul de componente PC. De la memorii RAM la SSD-uri și vin la prețuri foarte bune. La memorii RAM cred că se bat cu Crucial, dacă țin bine minte.
Eh, pe afară avem un scandal frumușel anunțat de către hexus.net și Tomshardware prin care oamenii au trimis la teste anumite SSD-uri, au ieșit bine, iar apoi au observat că pe piață ajung alte modele, cu un controller mai slab.
Ceva probleme cu controllerul schimbat a fost și acum ceva ani la un model foarte bine vândut de la Kingston, pe vremea în care SATA era la putere. Cred că UV400, dar nu mai țin minte dacă era același context.
Testez și eu destul de multe lucruri și mi se pare un pic cam greu să urmăresc tot ceea ce se întâmplă după ce produsul pleacă de la mine. De exemplu, am testat TV-ul ăsta, un TV vândut în mii de unități și 2 persoane au zis că nu le merge CATV-ul. Până la urmă s-a dovedit că VIM-ul modelului pe care l-au primit ei era bușit și s-a rezolvat prin retur.
Pe de altă parte, acum fac legătura cu ceea ce îmi ziceau unele persoane înainte: voi primiți cele mai bune sample-uri la test. Practica zice că primești de multe ori modele zgâriate, cu urme pe display-uri, cu accesorii lipsă sau diferite. Asta pentru că la produse foarte scumpe, cum a fost Sony-ul ăsta, ai 1-2 sample-uri care se plimbă în regiune: Bulgaria, Ungaria, etc. Suntem o piață foarte mică!
ice4you a zis
Cat platesti, atat primesti … pe unde e noutatea? La procesoarele rebut si castrate la frecventa/cache/core ca sa intre apoi pe linia de entry level cu nume din segmentul inferior, ca doar asa s’a nascut Celeron? :)) La memoriile cu chipuri rebutate si tactate la latente cat China ca sa fie stabile? La placile video cu chipuri rebut si castrate pentru a fi vandute pe low end? La HDD’urile cu controlere lente si cache minor plus viteza redusa de rotatie ca asa au aparut si alea? Pai nu e nici o noutate nicaieri, era logic ca si in cazul SSD’urilor e cam la fel … 🙂
La Kingston seria UV400 a fost aia castrata, dar nu toata seria, ci doar cele de capacitate mare, 512Gb/1Tb, 128Gb/256Gb au fost ok ca si pretul era unul corect. 🙂
Legat de produse primite in test, cum am mai scris parca pe aici, primeam uneori procesoare cu heat spreader’ul care efectiv erau indoite de la coolerele montate inainte pe ele, ca sa nu mai zic de placile de baza care era la limita vietii, de prin Bulgaria venindu’mi odata o placa de baza pe care se vedeau urmele „arsurilor” de la azotul lichid in urma testele facute de testeri bulgari inainte sa ajunga si pe la mine, de m’am si mirat ca a mai pornit si nu stiu cum de au mai mers dupa ce le’am trimis mai departe! :))
Marius Cucu a zis
Pai da, dar la început era alt controller, apoi au modificat. 🙂
Iulian a zis
Mi-aș achiziționa un SSD extern, gen stick, dar nu știu dacă dau rezultate. Vizibile. În sensul să-mi îmbunătățească viteza de rulare. Deschid unele fișiere și programe. Unele se deschis greu. Un SSD ar rezolva problema? Și dacă da, ce îmi recomanzi?
Marius Cucu a zis
Păi de ce extern și nu intern?
Iulian a zis
Pentru că presupun că necesită reinstalarea Windowsului.
Marius Cucu a zis
Nu neapărat, poți clona datele de pe HDD.
ice4you a zis
La extern depinzi de viteza USB, adica obtii acelasi lucru ca de la un USB Stick 3.0.
billy a zis
am luat de BF un SSD intern de la Adata, tip M2, cele cat un stick usb. Nu am luat modelul cel mai rapid XPG, ci urmatorul. Ma gandesc totusi sa fie fiabil. Oricum vitezele sunt mult mai mari decat la vechile SSD-uri, asa zic producatorii, eu ma bucur ca imi merg jocurile bine si mi-a crescut si viteza internetului (bine la viteza mai conteaza si alte componente).
Marius Cucu a zis
Fiabilitatea a tot fost demonstrată. Eu am ssd urî încă din 2011-2012 alergate și sunt foarte ok și acum.
Costin a zis
Din cite am citit (si experimentat), SSD-urile sunt bune doar pentru S.O. oricare ar fi el. Din acest motiv m-am cantonat la unul de doar 120GB.
Pentru depozit si alte acareturi ce se vor pastrate, tot HDD-ul e baza.
Acesta-i motivul pentru care am renuntat la unitatea optica in favoarea unui caddy in care l-am si instalat(HDD-ul).
Marius Cucu a zis
Eu am 4 SSD-uri în PC, cred. Sau 3. Habar nu mai am. Cert e că eu nu mai cumpăr HDD-uri decât pentru un NAS. În PC aș rămâne cu ele… 🙂
Costin a zis
Iar cind o crapa vreunul pe motiv de scriere neuniforma in celule…ai de ce plinge.
De pe un HDD busit ai mari sanse sa recuperezi datele pe cind de pe un SSD…adio si-un praz verde!
Marius Cucu a zis
Da, mi-am format tic ca pentru datele importante să am backup în minim 2 locuri.