Și e fain. E mai fain decât modelul de anul trecut și e normal: are hardware actualizat, iar noul Snapdragon e chiar mai bun. A pus pe hârtie foarte multe modele de pe piață.
Anul trecut am testat Zenfone 9 și mi-a plăcut. Eu nu testasem anterior nimic de la ei, dar efectiv jos pălăria. Android curat, sunet, foarte rapide. Pare că nu sunt împinse chiar atât de bine telefoanele lor.
Telefoane compacte, însă, sunt puține. Eu nu mi-aș lua compact, mie îmi trebuie mare. Cât mai mare. Pliabil să fie.
Am preluat din comunicat punctele cheie:
- Putere la îndemână: Designul compact de 5,9 inchi pentru operarea cu o singură mână este acompaniat de platforma mobilă flaghship Snapdragon® 8 Gen 2, memorie RAM LPDDR5X și stocare ROM UFS 4.0
- Stabilitate la îndemână: Camera de pe spate cu Hybrid Gimbal Stabilizer 2.0 cu 6 axe; noul EIS adaptiv; înregistrare de sunet 3D surround pentru clipuri video mobile perfecte
- Selfie-uri la îndemână: Cameră frontală actualizată de 32 MP cu senzor RGBW și pixeli de 1,4 μm pentru performanțe superbe în condiții de iluminare slabă
- Anduranță la îndemână: Eficiență energetică îmbunătățită pentru o durată de viață a bateriei cu până la 12,9% mai lungă; nouă capabilitate HyperCharge la 30 W și compatibilitate cu încărcare wireless Qi la 15 W
În categoria asta de telefoane concurența nu prea este. Mai ai un Samsung S22 și… cam atât. Ar mai fi și un iPhone SE3 la ceilalți, dacă mă gândesc bine.
Deja sunt recenzii cu el.
Ba chiar Dan a făcut lansarea cu ei:
Alexje a zis
Toate telefoanele sunt rapide la inceput, dar dupa un an jumate – doi, la revedere. Dupa cateva update-uri si soft si cateva de securitate, se cam duce viteza de raspuns. Ceea ce nasol pentru client, dar ideal pentru producator.
Marius Cucu a zis
Da, am uitat să precizez, la ASUS sunt 2 ani de actualizări majore și 3 de securitate. Samsung și alții au ajuns să dea 4-5 ani.
Alexje a zis
Da, dau multe la Samsung din cate vad. Doar ca de fiecare data vin cu chestii majoritatea inutile si fac ca telefonul sa mearga din ce in ce mai greu. Sunt sigur ca dupa ce trece timpul de utilizare stabilit de producator, iti arunca un update ceva de abia se mai misca si te forteaza sa iei altul.
A52 5G-ul meu care in primul an si jumatate avea un timp de raspuns foarte bun pentru cam tot ce faceam eu pe el, acum cam agata in orice. Inca merge oke, dar s-a injumatatit timpul de raspuns si nici camera nu mai rupe ca pe vremuri. Update-ul apps-urilor dureaza de N ori mai mult, timpul de lansarea/deschidere a anumitor aplicatii s-a dublat etc
Marius Cucu a zis
Păi da, chestiile alea inutile ajung să omoare telefonul. Nicio aplicație nu stă în loc, toate evoluează. În bine, în rău. Toți ajung să îți mănânce din performanță ușor, ușor, iar pentru că e low spre mid ce ai tu… simți orice.
dam167 a zis
Din păcate pe Android e multă virtualizare pentru că sunt foarte multe terminale și versiuni de Android pe piață. n terminale, multe versiuni de Android și diverse adaptări ale producătorilor, iar aplicațiile nu pot urmări hardware-ul, deci nu e nimic optimizat. E complet aiurea să ai 16 GB de memorie pe un telefon, dar toată lumea ridică din umeri. Nu vreau să fiu Ionică, dar Apple a arătat că dacă vrei și aloci resurse poți obține o experiență mult mai bună, dar cam trebuie să păstrezi sistemul închis. Așa că dacă vrei libertatea de a avea toate prostiile fără să intereseze pe cineva cum merg pe terminalul tău, ăsta e prețul.
Nu e vorba că cineva îți trimite un update ca să cumperi alt telefon, ci doar că nu interesează pe nimeni experiența ta (ca individ, nu a ta personală) pentru că ești doar o picătură în ocean. Mai e și acumulatorul, care dacă e de proastă calitate ajunge să nu mai poată da puterea cerută de hardware – aici nu pot să nu dau vina pe presa din tech pentru că au ales să vorbească prostii pentru expunere. Pentru că nu-i așa, e mai bine să ți se închidă telefonul decât să scadă viteza procesorului, le-a furat Apple performanța și i-a obligat să cumpere alte telefoane pentru că ei și-au făcut praf acumulatorul și n-au știu că e praf și nu mai duce hardware-ul. Deștepți și ăia (Apple), într-o lume în care nimeni nu mai vrea să gândească ei s-au gândit că e mai bine să nu zică nimic.
Implementarea aia m-a ajutat pe mine să folosesc un SE cu ultimul SO la 5 ani de la lansare, cu un acumulator cu capacitatea sub 2000 mAh dar hei, când ești privat de libertăți…